предно стъкло запотяване
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: предно стъкло запотяване
Не плашете човека със смяна на радиаторче де!
В оплакването му има една ключова фраза
На всяка кола се запотява тогава. Ако се запотява и в нормално време или става мазно при включване на вентилатор към стъклото, тогава ясно, ама в случая ...
В оплакването му има една ключова фраза
kun4ev написа:....при лошо време дъждовно ми се запотява ...
На всяка кола се запотява тогава. Ако се запотява и в нормално време или става мазно при включване на вентилатор към стъклото, тогава ясно, ама в случая ...
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
аз не разбрах защо ако въпросното казанче е спукано, ще му се запотява стъклото?
и както колегата СЪНИ подчерта, само при дъждовно време.....
аз мисля че е нормално да се запотява понеже и при мен се получава когато вали,и страничните също до огледалата.
просто си пускам да ми духа на стъклото и се оправя за 2-3 мин.
и както колегата СЪНИ подчерта, само при дъждовно време.....
аз мисля че е нормално да се запотява понеже и при мен се получава когато вали,и страничните също до огледалата.
просто си пускам да ми духа на стъклото и се оправя за 2-3 мин.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Re: предно стъкло запотяване
kun4ev написа:здравейте.имам един проблем.при лошо време дъждовно ми се запотява много предното стъкло.всичко ми работи иначе.парното имам впредвид духа си всичко ама не помага много.имате ли някакви идеи
Със сигурност не е нито едно от горните твърдения и със сигурност ти е счупена или я нама пластмасовата кора между двигателя и стълкото отгоре върху мотора за чистачките.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Pavcho2 написа:Имаше едно спрейче мисля че се казваше "SONAX" еми то помага с/у тези проблеми ... пръскаш търкаш и забравяш до следващия път когато си измиваш предното стъкло .... казвам го в случай че проблема ти е до толкова сериозен че трябва да се ухарчиш (дано не е).
Става и със сапун.Така си намазвахме стъклата на противогазите в казармата.По евтино е.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Стигне ли се до мазане с каквото и да е по стъклата значи работата е зле всички такива препарати са колкото да ти вземат парите-полза никаква. Аз гласувам за мокрене по някаква причина на филтъра за купето или друг момент на попадане дъждовна вода в системата за вентилация. Тази тема по принцип е особено актуална в форума на Опел ама при тях спасението е само едно-смяна на автомобила 

- kun4ev
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги.изчетох всичките ви мнения и отидох да проверя всичко за което е писано в темата по колата.ето какво видях.филтъра на купето е нов,пласмасите пред стъклото са здрави,но ми няма гуменото уплътнение между пластмасата и стъклото,изчистил съм всички боклуци като сменях филтъра там по отечниците.абе общо взето това е което видях
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Най-сигурната проверка за клапата е-сваляш филтъра и като пуснеш вентилатора на макс би трябвало да засмуква сериозно оттам,смуче ли значи дърпа външен вуздух значи е ОК. После слагаш филтъра слагаш отгоре му едно парче вестник или нещо което лесно се мокри /тоалетна хартия
/ сглабяш всичко и на автомивката или пред мас с маркуча здраво мокрене и после пак сваляне и преглед има ли мокро по филтъра. Само дето докато го писах взе да ми звучи доста трудоемко но е сигурно
Ако и двата теста са отрицателни става по-сложно и ще трябва някой по-специалист!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”