проблем с климатроник б5

Техническа и сервизна информация за Passat
ajir
Автомобил:
Двигател:

проблем с климатроник б5

Мнениеот ajir » Нед 15 авг 2010 18:19

Колата е пасат б5 1997 година afn двигател, а проблема е следният;
До преди 2 дни работеше нормално,но се появи нещо подобно на мъгла от духалките в купето.Въпреки това си духаше студено,но днес климатроника работи на студено около 30% от нормалното.Смених клапана който е до радиатора имах такъв сменен от майстор при предното зареждане с фреон ,работещ е оказа се тогава прекъснат кабел при смяна на ремъците.Проблема си остана.Между другото вентилатора тръгва веднага но на 1 скорост а преди направо фучеше.Дебелата пръбичка преди купето става студена но не и облединена.Шайбата на комресора тръгва веднага ,усеща се по работата на двигателя.Че си мисля от прочетеното във форума;
-спукан радиатор в купето -но все още има леко хлад и като сменях клапана изсъска?
-перката рабони с ниски обороти -малко фреон ,възможно не съм зареждал от миналата пролет-сменях маркучи
-запушен дехидратор /мисля че така се казваше/?
Ще съм Ви благодарен на помоща от колегите с опит и такива препатили.
Поздрави от Варна въпреки морето и тук са нужни климатиците.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: проблем с климатроник б5

Мнениеот bnick » Нед 15 авг 2010 21:52

Поленов филтър кога си сменявал?

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 16 авг 2010 15:34

Според мен не е от него, защото моя го смених и тръгнах към морето. В Бургас забелязах, че от духалките излиза нещо като мъгла. Няма миризма, вижда се, но със затоплянето на струята поради отдалечаването й от духалките "мъглата" изчезва. Духа си студено, значи не губи фреона. Според мен е някакъв конденз, но :dontknow:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 16 авг 2010 15:51

Колега тръбичката за оттичане на конденза?Да не е запушена и като събере водорляк да го раздухва из въздуховодите?

ajir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ajir » Пон 16 авг 2010 16:39

Колеги днес ходих да я тестват, радиатора дава фира останало е само 150 грама фреон ,че първо смяна на радиатора отпред и след това фреон.Теста ми струва 10 лева .Благодаря на отзовалите се .Темата е за закриване. :bowdown

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 16 авг 2010 19:49

Радиатора,немски, неоригинален е около 300-350лв .Може да се намери и по-ефтин,но зависи от марката.Оригинален е около 700лв. За фреон и работа,спокойно могат да ти поискат около 200-250лв (сваля се таблото и се разглобява всичко на съставните си части)
:beer

Върни се в “Passat”