Здравейте,
Имам Golf 3, 1.6, моноинжекцион. Моля за съвет относно проблем със запалването – иглата не впръсква гориво, сменена е и стига ток до нея; може ли проблемът да идва от някакво реле, компютъра или е нещо друго? Възможно ли е комутаторът на бобината да е свързан и с управлението на моноинжекциона?
Проблем със запалването
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: Проблем със запалването
Запалването и впръскването са различни неща.
Бензин отива ли до моното? Да не е скъсана мембраната на регулатора на налягането и да го връща обратно в резервоара?
Бензин отива ли до моното? Да не е скъсана мембраната на регулатора на налягането и да го връща обратно в резервоара?
Проверена е цялата система - от ел. помпата в резервоара до моното, създава се нялягане и има бензин. Когато махна маркуча от моното и дам контакт, започва да впръсква гориво.Когато сипя малко бензин директно в моноинжекциона, колата работи докато изгори сипания бензин и след това изгасва.Дюзата се регулира от компютъра или някакво реле, и трябва да впръсква определено количество гориво за милисекунда. Т.е. гориво стига до моното, но дюзата не го връсква в карбуратора.
- Vento
Премерихте ли дали има налягане на горивото на маркуча на ОБРАТНИЯ бензин към резервоара? Защото ако е скъсано платното на регулатора на налягането, то бензин ходи до моното, но веднага се връща в резервоара.
Премерете идва ли ток (5-6V беше по спомен) на дюзата, като се подаде контакт и се върти на стартер.
Премерете идва ли ток (5-6V беше по спомен) на дюзата, като се подаде контакт и се върти на стартер.
Къде се намира регулаторът на налягането, за да мога да проверя платното? За информация - целия карбуратор с инжектора е сменен. Ако се намира някъде там, значи и регулаторът е сменен.
- Vento
Да, вътре е. Премери ли идва ли ток на дюзата? Газова има ли?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега от това което казваш, имаш проблем със запалващото устройство! Щом ти казва бензин до карбуратора, и имаш ток на свещите проблема е само от запалващото устройство, мисля че се пада някаде до комутатора/бубината (не съм много сигурен) Щом и карбуратора си сменил само това остава като вариант!
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Но ви казва , че като сипе малко бензин в моното колата пали айде пак да мислим 

- P.Solberg
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги и аз имам подобен проблем като си огася колата след това немога да я запаля пали и гасне след 3-4сек. Г3 1.6 моно и така чак към 30-тото въртене
Нямам газова уредба.
Клеморедът не съм го сменял, мога ли сам да го сменя или трябва да отида на автоключар?
Клеморедът не съм го сменял, мога ли сам да го сменя или трябва да отида на автоключар?
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Не е приатна работа за вършене иди при майстор и му дай 20 лева и да ти е мирна главата.
- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
реле 67 или 167...ако беше инцекция щеше да е 30! Подава захранване на бензиновата помпа и на датчика на хол!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”