Teчност за чистачки?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 25 май 2006 10:06

аз си купувам от Била препарат за почистване на прозорци (домашни не автоІ от най-евтиния дето е 70 стинки - купувам си 3 по 500 мл. сипвам си в казанчето дето е 5 кила и доливам с вода - чисти перфектно не маже и мирище супер :) на вкус не съм пробвал как е :)
ще давам на мошенците от шел пари за оцветена вода - наиш кога.....на тия и вестника им е мента и кафето 4 цедка....а бенза им е смях през сълзи...

Потребителски аватар
vath
Автомобил: Audi
Двигател: AEB quattro
Контакти:

Мнениеот vath » Чет 25 май 2006 10:13

аз съм още по икономичен на едно казанче сипвам половин шише от тоя дето е 70ст, и добавам вода колкото поеме :D Не знам дали може да стане и за зимна течност с по висока концентрация :?:

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Чет 25 май 2006 10:21

CCCP_FAN написа:Аз ползвам не безизвестния продукт ВОДА "H2O" предимно чешмяна, а при наличието на муха или някаква гадост с една хартиика я махам малко водичка - ДЕН!!! :dance:

Хаха! И аз така :lol: Само понякога слагам по малко веро :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 25 май 2006 10:22

mishu написа: Хаха! И аз така :lol: Само понякога слагам по малко веро :wink:

е верото яко маже- не го прави

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Чет 25 май 2006 12:14

мммне... чисти си екстра. Само че ми казаха, че пре*бавало боята.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Чет 25 май 2006 14:56

Ох, напомня ми това с верото за случая, в който сипах веро в казанчето, но не го тествах дали ще се пени. В движение пуснах обилно вода, последвано от пуснати на макс чистачки. Чак задното стъкло се покри в пяна :lol: , естествено, отбих веднага, за да не се претрепя :roll:

Аз ползвам лятната течност на Рекс и съм много доволен, чисти добре, има специфичен аромат, който обаче не се харесва на всеки(баща ми ме пита например на какво "смърди" в колата ми :lol: )

За хоум мейд течностите знам, че тябва да се внимава, защото:
- скапват понякога боята
- съсипват перата на чистачките, ако са гресивни към гумени изделия :roll:

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Съб 03 юни 2006 21:29

Аз в момента съм със смес от спирт, вода и TEST/препарат за миене на съдове/ последния е с високо съдържание на сода каустик и затова съм го разредил прилично да не ми скапе лака на боята. Но дори и така мушички не се мият от стъклото, като резултат обаче се размекват добре и като спреш колата, с една гъба всичко лесно се избърсва :wink:

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Съб 03 юни 2006 21:50

mishu написа:мммне... чисти си екстра. Само че ми казаха, че пре*бавало боята.

ами тва веро дето го рекламират, че е като балсам за ръце/Ехо май се казваше/???
аз сипвам такова и мие добре... обаче не мисля че може да скапва боята на колата...

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Нед 04 юни 2006 6:25

На теория никое свястно "веро" не би трябвало да скапва боята, но на практика това не е така- за производството му, като и за шампоана се ползва основа, неутрализатор, ароматизатор и оцветител. Скъпия неутрализатор(важно е РН на средата и трябва да се контролира постоянно в процеса на производство) масово се замества с обикновенна готварска сол :roll: която по- трудно реагира(ако ви се е случвало като отворите "евтино" веро или шампоан и да видите нещо кристализирало около капачката- сол е) и разтвора не е с неутрално РН, а това е опасно както за боята, така и за кожата на човек.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 14 юни 2006 20:25

колеги, аз от миналото лято ползвам една оранжева течност-концентрат. казва се vierol. опаковката е много малка - 20 или 30 мл., но е достатъчна за целия резервоар (5 л.). доста съм доволен - не съм попадал на по-сполучлив препарат за лятото. опаковката струва към 2-3 лв.

Raptor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Raptor » Сря 14 юни 2006 21:14

аз използвам на wurt някаква малка тубичка разрежда се в 2,5 литра вода за сега ДОВОЛЕН

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 14 юни 2006 22:23

Аз миналата година купувах от Практикер едно флаконче за около 5 лева. Има с най - различни аромати, които наистина си миришат на това, което пише на тях. Разделено е на две части. Горната част представлява дозатор, достатъчен за 3 литра мисля, не се сещам вече. Пълни се дозаторчето със стискане на долната част и после се излива в резервоара за чистачките. Долива се с вода. Много е икономично и поне според мен върши доста добра работа. Мисля да си купувам за мен, така че след като това се случи, ще напиша марката, от къде и за колко съм го купил.

Върни се в “Направи си сам!”