Имам намерение да копувам В4 или Б3.

Техническа и сервизна информация за Passat
stonext
Автомобил:
Двигател:

Re: Имам намерение да копувам В4 или Б3.

Мнениеот stonext » Пон 16 авг 2010 7:18

Да разбирам тогава че на това най-вероятно му има нещо... http://www.cars.bg/u187388 :)

Потребителски аватар
gelmi
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: 1.6 i
Контакти:

Мнениеот gelmi » Пон 16 авг 2010 8:27

Колега няма какво да се чудиш. Мисля, че с В4 ще направиш правилния избор. Аз лично съм с такъв и въобще не съжалявам. Тръгвай към най-близката автокъща и ...... знаеш какво да направиш. :drive

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 16 авг 2010 9:53

stonext написа:Да разбирам тогава че на това най-вероятно му има нещо... http://www.cars.bg/u187388 :)

Не е задължително да му има нещо :) Изглежда добре, но много пъти реалното състояние е различно от това на снимките.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пон 16 авг 2010 10:18

gelmi написа:Колега няма какво да се чудиш. Мисля, че с В4 ще направиш правилния избор. Аз лично съм с такъв и въобще не съжалявам. Тръгвай към най-близката автокъща и ...... знаеш какво да направиш. :drive

Подкрепям колегата! :wink:
А коя ще избереш и колко можеш да чакаш докато намериш зависи само от теб! Всяко правило си има изключение, това че е по ниска цената не е здължителен критерий, че колата е скапана, просто за по-запазените екзепмляри търговците държат по-високи цени, но не винаги! :lol:
Пример: Аз моята Б4 я взех септември 2009 - нов внос от Германия беше, за 2700 лв, с работещ климатик. На Б4 тогава, като обикалях цяло лято да търся по кажи-речи цяла Южна България, в това състояние им търсеха по 4800,00 до 6000,00 лева :shock, и моето виждане беше, че това са "перфектни" автомобили, както казваха по телефона продавачите и едва ли не изглеждали, като сега излязли от завода, но на място се оказваха все някакви "дребни" забележки, които не оправдаваха цената! :banghead:
И моята я намерих близо до Пловдив, тази ниска цена ме шокира и момчето се хвана за главата, като видя къде я карахме да я гледат и накрая даже смених маслото и мерихме компресия, но за радост всичко си беше наред! :D
Спирам до тук, защото за цените на автомобилите втора ръка, мога да напиша още доста, по отношение на образуването им, или по-точно, защо ниската цена не винаги е предпоставка за скапан автомобил, но ако те интересува мога да го напиша на ЛС, за да не изместваме темата на разговор! :beer
Так, че както са казали колегите по-горе, отиваш да видиш на място и после в сервиз, иначе то така щяхме даже и жени да си вземем само по снимки! :Mr Green Fun
ЖЕНА, КОЛА И ПРАСЕ СЕ ВЗЕМАТ НА КЪСМЕТ, АМА ТРЯБВА ДА ГИ ВИДИШ И ХАРЕСАШ ПРЕДИ ТОВА! mhihi mhihi mhihi

stonext
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stonext » Пон 16 авг 2010 12:26

Абе ясно.. Надеждни са тия коли горе-долу. Вапроса ми е че като ударя един сърч. И като почнат да ми излизат проблеми. ГЛедам от всякво естество са. И клима и двигател я окачване. Или пак нещо по карусерията и електрониката. Верно сигурно сравнение с други коли е 2 пати по ефтино да ги поправяш ама ако реши да се чупи по няколко пати тва онова от време на време кво праим...

Имам впечатления с един "дядка" пассат б3 в работата служебен е. Карат го едни колеги е верно е че си е служебна кола и много много не се варди. Ма през месец е в сервиза за нещо. И са иди разбери маистори ли калпави или просто колата от толкова мачене вече си се распада малко по малко. Идеята ми е че има значение как се карат колите спор няма ама някой добичета даржат повече от други. Докато сащите други автомобили астри 1.6 95г карани по саштия батлански начин нямат кой знае кви сервизни прояви.

Един колега си купи втори мерцедес бенц 190 2.0 129кс маи.... Взе го за 1500 лева преди година две. Човека е голям фанатик на тема мерцедеси и коли като цяло. Каросерията на тая кола беше просто опустошена но явно двигателя е уцелял. Та човека хварли малко парички за козметичен ремонт и я опраи сам. Ма под зле наистина зле беше палеше я с отверка :screwy . Кара я кат диват с задницата на пред в завоите влиза и от как я е взел освен да и налива масло друго не е правил по двигателя нито по окачването :o 220 дига по магистралата ботевград - софия. И за капак има мерджан 83 godina пак 190 ма дизеловия двигател. И е кат часовник :shock Нема просто как да кажа че тва е кола 83г.... даржи си с нея 130 по магистралата без проблем.

Затва сериозно сам се замислил и за мерцедес щото идеята ми е че тия коли стари стари ама нали расправят че тогава навремето тая марка се е стремяла и кам самата издражливост.

А VW-to си е кола на народа спор няма :)

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 16 авг 2010 12:46

На вторичният пазар за толкова стари автомобили по-добре търси конкретна бройка. :wink:

Знам, че се пише много кои модели са добри, кои двигатели са читави, кои коли не се чупят, не гният и още безброй други. В случая тия коли не си знаят ни годините, ни собствениците, ни километрите. Те на по 3-4 години мерцедеси си идват у нас с връщани километражи. ;)

В общи линии си се ориентирал добре. Направи си един списък и тръгни за конкретната кола. В крайна сметка не си купуваш календарче. ;)

Само да вмъкна, че за мен лично 190 е адски неудобен автомобил. Има предимства, които не мога да отрека - здрав, вози сравнително меко (за мен, честно казано, е прекалено меко), добре обезшумен. Шофьорската позиция, обаче не ми пасва изобщо, въпреки сравнително стандартните ми размери. Чувствам силни ограничения във видимостта, особено назад и освен това не ми е удобно с оригиналния голям волан и педалите на дълбоко...

В 124-ка е определено ми е по-добре, но не колкото в Пасат - просто вътрешното пространство е огромно и всичко е на най-удобните места. Това си е лично впечатление де... но във форум няма и какво друго да е. ;)

Успех!

П.П.: За да ти допълня кашата в главата - помисли за Ауди. От тези години има много, много добри автомобили!

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пон 16 авг 2010 13:47

escrime написа:На вторичният пазар за толкова стари автомобили по-добре търси конкретна бройка. :wink:

Знам, че се пише много кои модели са добри, кои двигатели са читави, кои коли не се чупят, не гният и още безброй други. В случая тия коли не си знаят ни годините, ни собствениците, ни километрите. Те на по 3-4 години мерцедеси си идват у нас с връщани километражи. ;)

В общи линии си се ориентирал добре. Направи си един списък и тръгни за конкретната кола. В крайна сметка не си купуваш календарче. ;)

Само да вмъкна, че за мен лично 190 е адски неудобен автомобил. Има предимства, които не мога да отрека - здрав, вози сравнително меко (за мен, честно казано, е прекалено меко), добре обезшумен. Шофьорската позиция, обаче не ми пасва изобщо, въпреки сравнително стандартните ми размери. Чувствам силни ограничения във видимостта, особено назад и освен това не ми е удобно с оригиналния голям волан и педалите на дълбоко...

В 124-ка е определено ми е по-добре, но не колкото в Пасат - просто вътрешното пространство е огромно и всичко е на най-удобните места. Това си е лично впечатление де... но във форум няма и какво друго да е. ;)

Успех!

П.П.: За да ти допълня кашата в главата - помисли за Ауди. От тези години има много, много добри автомобили!

Аз защо се сещам само за едно Ауди от "тези години", т.е. Ауди 100, ама неговите части не са евтини никак, яде като ламя, пък вътрешното пространство мисля, че е по-малко от това на Пасат!
stonext написа:Абе ясно.. Надеждни са тия коли горе-долу. Вапроса ми е че като ударя един сърч. И като почнат да ми излизат проблеми. ГЛедам от всякво естество са. И клима и двигател я окачване. Или пак нещо по карусерията и електрониката. Верно сигурно сравнение с други коли е 2 пати по ефтино да ги поправяш ама ако реши да се чупи по няколко пати тва онова от време на време кво праим...

Имам впечатления с един "дядка" пассат б3 в работата служебен е. Карат го едни колеги е верно е че си е служебна кола и много много не се варди. Ма през месец е в сервиза за нещо. И са иди разбери маистори ли калпави или просто колата от толкова мачене вече си се распада малко по малко. Идеята ми е че има значение как се карат колите спор няма ама някой добичета даржат повече от други. Докато сащите други автомобили астри 1.6 95г карани по саштия батлански начин нямат кой знае кви сервизни прояви.

Един колега си купи втори мерцедес бенц 190 2.0 129кс маи.... Взе го за 1500 лева преди година две. Човека е голям фанатик на тема мерцедеси и коли като цяло. Каросерията на тая кола беше просто опустошена но явно двигателя е уцелял. Та човека хварли малко парички за козметичен ремонт и я опраи сам. Ма под зле наистина зле беше палеше я с отверка :screwy . Кара я кат диват с задницата на пред в завоите влиза и от как я е взел освен да и налива масло друго не е правил по двигателя нито по окачването :o 220 дига по магистралата ботевград - софия. И за капак има мерджан 83 godina пак 190 ма дизеловия двигател. И е кат часовник :shock Нема просто как да кажа че тва е кола 83г.... даржи си с нея 130 по магистралата без проблем.

Затва сериозно сам се замислил и за мерцедес щото идеята ми е че тия коли стари стари ама нали расправят че тогава навремето тая марка се е стремяла и кам самата издражливост.

А VW-to си е кола на народа спор няма :)

Народна, народна - до 1996 е народна, после става майка си трака! mhihi
Пък то така от страни погледнато - смени си и ти най-належащите неща, като ремъци, ролки, масло и филтри и ще дадеш не повече от 200,00 лева,пък то другото не е важно, карай си с "нови" гуми - втора употреба, не пипай накладки, докато не простържат, и те такива консумативи "незначителни" и после и ти ще говориш, че подръжката е без пари и спирачна течност не се сменя! :Mr Green Fun
Пък я сравни, колко са потребителите на Мерцедес форума, и колко са на този и ще си отговориш на въпроса, защо толкова проблеми има... ами защото сигурно, много повече ги карат, а? Пък и не си ги продават, защо ли? И акто погледнеш масово са дребни неща, за които на никой не му се дават грешни пари за да иде при майстори и си ги оправя сам благодарение на съформците си, като не изклчючвам и себе си. :обичам ви
Можеш да цъкнеш и в оня форум за да видиш от какво се оплакват собствениците на 124-ки например!
Ама най-накрая ще ти кажа, че колата е бирник, тя пари не дава, а само взема! Той и Москвич-а си иска гуми, спирачки, масло и т.н., ако не искаш да даваш нищо - не си купувай кола! :wink:

stonext
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stonext » Пон 16 авг 2010 19:23

Абе са се порових из мобиле.ДЕ да видя при хората на запад как стоят нещата. И почнах да гледам и да ми става ясно :063: Как тука при нас за 4 бона могат да искарат една кола че е под 200к км и сичко и е екстра а там за тия пари.... На по 500к км с забележки по купе и интериор! И то в повечето случаи се бивши таксита :shock . Да се чудо човек Балгарина от де го е извадил тоя нов внос дет сичко му е екстра и е на тия малки километри за такава оскъдна сума....

Е тука mobile.de който разбира малко доич па и да не разбира има 12 езика от който можете да си изберете. Направо зле ми става. А иначе пассатчетата кат б4 има доста прилични и цените що годе си отговарят с наще. Но километрите не death

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 16 авг 2010 21:21

Днес комплект външни и вътрещни накрайници + тампони макферсон + тампони на носача (големите) + маншон на каре + маншони за рейка всичко това за Пасат 3А (В4) 200лв

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пон 16 авг 2010 21:26

stonext написа:Абе са се порових из мобиле.ДЕ да видя при хората на запад как стоят нещата. И почнах да гледам и да ми става ясно :063: Как тука при нас за 4 бона могат да искарат една кола че е под 200к км и сичко и е екстра а там за тия пари.... На по 500к км с забележки по купе и интериор! И то в повечето случаи се бивши таксита :shock . Да се чудо човек Балгарина от де го е извадил тоя нов внос дет сичко му е екстра и е на тия малки километри за такава оскъдна сума....

Е тука mobile.de който разбира малко доич па и да не разбира има 12 езика от който можете да си изберете. Направо зле ми става. А иначе пассатчетата кат б4 има доста прилични и цените що годе си отговарят с наще. Но километрите не death

Еххх, зачекна ме и за цените... :lol:
Ама първо, километри, кой ти гледа? Пък и какво значение има, там колите се карат повече извънградско и като ги лепнат с една постоянна скорост двигателя не ги усеща, ама пък дизелите са карани още повече!
Та цените, където ги гледаме в mobile.de, са като тук, защото там 99% от обявите са на търговци, а пък те дебнат постоянно и обикалят за да изкупуват коли от собствениците и цените им стават двойни в повечето случаи! А пък нашите търговци, от Германия почти не внасят вече, говоря за големите автосалони, но кито внасят цените им не са много ниски, защото те имат някакви позиции вече сред търговците в Германия, основно турци, някой сърбин чат пат и те им правят отстъпки, като сложат малко отгоре и става цената малко по висока от мобилето! Истината е, че за да си вземеш кола на добра цена от там, трябва да я вземеш директно от собственика, а това е много трудно, защото трябва да четеш обяви, там да има с какво да обикаляш, а районите са големи! Всичко това са разходи за нощувки, храна, гориво и т.н. Това го знам в детайли, защото бях тръгнал да си търся, но в последния момент претеглих нещата и се отказах и точно в този момент ми изпадна този Пасат, който мога да кажа, че е евтин за състоянието си , пак съм писал в горните постове, колко искаха на такива автомобили тук. Значи като теглиш чертата с пътни натам и връщане насам вече със закупен автомобил, разноски, такси и т.н. ти ляга поне 600,00 лв., при положение, че намериш каквото търсиш или накрая, от няма накъде вземеш нещо за да не се върнеш с празни ръце!
Та момчето, от което взех колата, ходи до Германия с още един ортак с камионче. Ако му изпадне изгодна кола я взема и гледа бързо да я продаде с малка горница, защото затваря много пари в нея, а пък те там обикалят по моргите и събират ляти джанти - това им е основната задача и тук ги продават по за около 100-120 лв. комплекта и доста от гумаджиите в Пловдив се снабдяват от тях с джанти! Та моят Пасат го беше взел за 900 евро от една германка, и като му сложиш към 350-400 лева разходи за гориво, такси, номера, пак е изкарал малко от колата!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 17 авг 2010 0:15

НЯкой ми беше разказвал, че една е съща част, пасваща на двата автомобила ако я търсиш за Б4 струвала 15 (някъде) ако търсиш за Б3 -8лв.
На Б3 таблото е със слаби пластмаси. Неприятно ми е да го кажа, но и аз вече се сблъсках с проблема, но това да му е само...

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 17 авг 2010 10:38

vpetrovbg написа:Аз защо се сещам само за едно Ауди от "тези години", т.е. Ауди 100, ама неговите части не са евтини никак, яде като ламя, пък вътрешното пространство мисля, че е по-малко от това на Пасат!

Не знам защо се сещаш само за 1 Ауди.
Не знам и защо ти е такава представата.
Цените на частите са под тези на Мерца (124) и направо пренебрежимо по-високи от тези на Фолксваген.

Ауди 100 (и А6 на същата платформа - С4) освен, че не отстъпва на Пасат по отношение на пространството вътре, го превъзхожда във всяко друго отношение. Интериорът е години напред и на мен лично ми харесва много повече от този на Пасат и на 124. Сглобките са перфектни. Няма никакви паразитни шумове в купето.

Окачването също изобщо не е скъпо за поддръжка, а и е много здраво. :да:

Ауди 80 наистина е чувствително по-тясно от Пасат, но е изпълнено по-добре вътре. Също толкова здраво е и не е по-скъпо за поддържане. Вариантът за 80 комби от последните години на производство никак не е лош. ;)

ЕДИТ:

velinsl написа:НЯкой ми беше разказвал, че една е съща част, пасваща на двата автомобила ако я търсиш за Б4 струвала 15 (някъде) ако търсиш за Б3 -8лв.
На Б3 таблото е със слаби пластмаси. Неприятно ми е да го кажа, но и аз вече се сблъсках с проблема, но това да му е само...

Наистина е масов проблем. С времето изгарят тия пусти пластмаси и се чупят само с поглед. :|

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Вто 17 авг 2010 13:50

escrime написа:
vpetrovbg написа:Аз защо се сещам само за едно Ауди от "тези години", т.е. Ауди 100, ама неговите части не са евтини никак, яде като ламя, пък вътрешното пространство мисля, че е по-малко от това на Пасат!

Не знам защо се сещаш само за 1 Ауди.
Не знам и защо ти е такава представата.
Цените на частите са под тези на Мерца (124) и направо пренебрежимо по-високи от тези на Фолксваген.

Ауди 100 (и А6 на същата платформа - С4) освен, че не отстъпва на Пасат по отношение на пространството вътре, го превъзхожда във всяко друго отношение. Интериорът е години напред и на мен лично ми харесва много повече от този на Пасат и на 124. Сглобките са перфектни. Няма никакви паразитни шумове в купето.

Окачването също изобщо не е скъпо за поддръжка, а и е много здраво. :да:

Ауди 80 наистина е чувствително по-тясно от Пасат, но е изпълнено по-добре вътре. Също толкова здраво е и не е по-скъпо за поддържане. Вариантът за 80 комби от последните години на производство никак не е лош. ;)

ЕДИТ:

velinsl написа:НЯкой ми беше разказвал, че една е съща част, пасваща на двата автомобила ако я търсиш за Б4 струвала 15 (някъде) ако търсиш за Б3 -8лв.

Наистина е масов проблем. С времето изгарят тия пусти пластмаси и се чупят само с поглед. :|

Колега, не се заяждам, ама въобще това Ауди 80 не може да стъпи на малкия пръст на Пасат по отношение на вътрешно пространство и багажник - сапунерка! :wink: А по отношение на А6 - това е друга бира - доста по-скъпа, по-висок клас, но и с по-малък багажник от този на Пасат-а, а пък за разхода нищо не казваш :Mr Green Fun !
Я виж, на колегата не му се дават пари за Пасат, пък ти ги качи на А6! :shock

stonext
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stonext » Вто 17 авг 2010 13:56

Абе да питам има ли някаква разлика между 95-96 година в двигателите на Пассатите? Щото в един саит за ревюта гледах и моделите 94-95 ги искарват по-надеждни...

И за сега все още не мога да се реша дали да е газ или дизел :dummy:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 17 авг 2010 14:15

Според мен по-новите пасати са с по- усъвършенствани мотори. Не знам кои са по надеждни :roll:

Върни се в “Passat”