Въпрос за задни амортисьори на Г4
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за задни амортисьори на Г4
Имам така да го нареча проблем. От извесно време усещам че отзад зе да ме суче като чели, и си помислих че амортисьорите са тръгнали, карам вече 3-4 месеца така и явлението се усилва. Днес ходих на тресачка да проверя амортисьорите и се оказа че са в норма, и ся си мисля от къде може да идва проблема, гледах тампоните на задния мост, здрави са, дори не са напукани. Някой ми каза че на самите амортисьори доло при захващането им имат тампони и можело от тях да е, и ако е от тях може ли да се сменят, та ще съм благодарен да ме насочите къде да търся проблема 

Re: Въпрос за задни амортисьори на Г4
Аз доколкото си спомням, няма тампони на амортисьора долу. Ако тампоните на моста са разбити, при преминаване по неравност направо удрят на желязо. Другото е от амортисьарите. Колко процента дадоха на тресачката?
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Процент невидях да има на бележката, или не съм го мернал иначе на графиката е на границата с зелено/жълто, което означава може би че са тръгнали малко но не е фатално, се пак до червения сектор има доста и момчето което направи теста каза че тва е в нормите. На мен не ми тропа нищо, просто като мина през неравност или като заобиколя дупка по рязко усещам как ми залюлява задницата, а преди тва го нямаше и се повече зе да се усеща.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Аз съм със същия голф и при мен амортисьорита са още здрави,но колата се люшка или по точно накланя малко повече от колкото трябва
Че и твоите амортисьори са здрави,но ако са оригиналните още са поомекнали доста и при положение и че са маслени се получава това люшкане.
Бях се засили да слагам 4 нови,но нещо и хванах цаката как се кара по-спортно из завойте и и свикнах.Иначе нарочно някой път скосявам завой да я видя дали ще поднесе,но се накланя доста но си следва траекторията която трябва.
С нови газови амортисьори ще си стане кукла,но ще експлоатирам още малко оригиналните

Че и твоите амортисьори са здрави,но ако са оригиналните още са поомекнали доста и при положение и че са маслени се получава това люшкане.
Бях се засили да слагам 4 нови,но нещо и хванах цаката как се кара по-спортно из завойте и и свикнах.Иначе нарочно някой път скосявам завой да я видя дали ще поднесе,но се накланя доста но си следва траекторията която трябва.
С нови газови амортисьори ще си стане кукла,но ще експлоатирам още малко оригиналните

Аз проблема с люшкането си го оправих с газови двойно действащи амортисьори и пружини 35/40.
Сега е като лагерна количка, ама е стабиляга в завоите
Няма как стоково окачване и то на 10 години да не се накланя в завои. Моите старите стоковите на тресачката показаха 75% предни и 35 процента задни, а в завои, страничните огледа ми стържеха по асфалта
.
Смяна на амортисьорите на AHF с нови стокови газови и оригиналните пружини, доста промени поведението на колата, кой не вярва да пита Luciano
Сега е като лагерна количка, ама е стабиляга в завоите

Няма как стоково окачване и то на 10 години да не се накланя в завои. Моите старите стоковите на тресачката показаха 75% предни и 35 процента задни, а в завои, страничните огледа ми стържеха по асфалта

Смяна на амортисьорите на AHF с нови стокови газови и оригиналните пружини, доста промени поведението на колата, кой не вярва да пита Luciano

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”