допълнително охлаждане на маслото на мк4 1.8т - как ?
Re: допълнително охлаждане на маслото на мк4 1.8т - как ?
Абе май нещо Вентото е в грешка, може би на не всички модели се слагат или пък на 4-ките го няма това.. незнам 

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Аз говоря за Голф 1-2-3, на 4ката не знам как е, може да се отключва някъде като функция.
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
цъ. няма го на 4-ката. може да се направи, но си трябва сериозно прекодиране, модули и т.н. най-добре отделен уред и тва е.
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
ДА в 4-ките го няма. На някои 3-ки с мфа липсва дамо датчика и прескача стойноста за температура на самия дисплей. Елементарно е да си монтираш един датчик и готово.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Са да се "изложа" и аз..... Маслото (независимо каква е колата) ако и се дава сериозна газ при висока температура на околната среда си загрява. Не говоря за драг, където сериозната газ е 12-15секунди. Водния "охладител" върши работа за градски условия и донякъде помага за намаляване или по-скоро стабилизиране на температурната разлика м/у водата и маслото. В началото след като метнах двигателя с турбината карах с маслен охладител(радиатор) от Г1. Горе-долу става, но е прекалено малък.... Замених го с охладител от няк'во Волво (подарък от Paco) и температурата в движение стана много приятна а при каране по магистрала колата направо умира от студ независимо от външната температура. В допълнение искам да кажа че имам 2 датчика за температура на маслото-стандартния в главата който показва данните си на MFA-то и един на конзолата на масления охладител, който е изведен на отделен уред. Проблема беше когато съм в града и се набия в някое задръстване-маслото почваше да грее и нищо не може да го спре. Та реших да пробвам и да си върна водния "охладител' точно с тази цел-на място да държи маслото в допустими граници. И стана-вече нямам ядове с маслото в никакви случаи. Температурата в главата и на конзолата е винаги с около 10-15 градуса разлика (в главата е по-висока)и обикновенно държи 90-конзола/100-105 глава.
- mirogti1983
- Автомобил:
- Двигател:
ако на магистрала ти е падала температурата и в зардръстване ти е зегрявало маслото сигурно си нямал термостат на конзолата за обмен на температурата ???????
ида питам колко градуса точно ти пада маслото спрямо водата на магистрала и колко се вдига в задръстване
може пък да ме устроива , все пак аз много рядко карам по магистралата.
ида питам колко градуса точно ти пада маслото спрямо водата на магистрала и колко се вдига в задръстване
може пък да ме устроива , все пак аз много рядко карам по магистралата.
- stangero
- Автомобил:
- Двигател:
от архива ама да питам как мога да провеа термостата на плочката при филтара дали работи коректно ??става въпрос за такъв от опел
- mladennn
- Автомобил:
- Двигател:
ако става вапрос за c20xe от колеги сум чувал че никога не сам им стопляли маслените радярори ,за това моя маслен тремостат го изкарах от играта