! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот emdless4 » Вто 17 авг 2010 16:41

Muku написа:Хора с които не си струва да се занимаваш с такива работи, защото само можеш да си навредиш.
Както и да е... радвам се че се отървах с малко!

Абе в Бургас да не живеете още в 90-те години? Миналото лято нали очистиха в Меден Рудник един такъв от 'тия, дето не трябва да се занимаваш с тях', щото се дървел на кръстовище. Брат му още е в ареста май?

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Вто 17 авг 2010 17:03

G-HELL написа:
doaiena написа: мястото за разминаване беше тясно и трябваше първо едната кола да мине после другата

По пътя към дома има една улица с един дълъг баир някъде посредата има стеснение (издадена къща към пътя), стеснението се пада като се качваш нагоре от другата страна.До колкото си спомням при положение че се изкачвам нагоре и съм в непосредствена близост до това стеснение ако отгоре се спуска кола трябва да спре и да ме пусне да мина,а не да ме напъват и да ме карат да кривя на дясно да заобикалям стълбовете (на осветлението) по тротоара за да им давам аз път.

За баир не знам, ама при положение, че стеснението е от другата страна на пътя, отсрещния чака - ти минаваш.
Ако стеснението е при теб - ти чакаш. Няма такова правило - който стигне първи. Половината народ май не го знае това, като си на тясна улица и има паркирали коли в твойто или другото платно, кой е с предимство.

P.S. абе нещо не можах и двата цитата да ги сложа в един пост. :beat_butt2

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 17 авг 2010 17:04

emdless4 написа:
G-HELL написа:
doaiena написа: мястото за разминаване беше тясно и трябваше първо едната кола да мине после другата

По пътя към дома има една улица с един дълъг баир някъде посредата има стеснение (издадена къща към пътя), стеснението се пада като се качваш нагоре от другата страна.До колкото си спомням при положение че се изкачвам нагоре и съм в непосредствена близост до това стеснение ако отгоре се спуска кола трябва да спре и да ме пусне да мина,а не да ме напъват и да ме карат да кривя на дясно да заобикалям стълбовете (на осветлението) по тротоара за да им давам аз път.

За баир не знам, ама при положение, че стеснението е от другата страна на пътя, отсрещния чака - ти минаваш.
Ако стеснението е при теб - ти чакаш. Няма такова правило - който стигне първи. Половината народ май не го знае това, като си на тясна улица и има паркирали коли в твойто или другото платно, кой е с предимство.

P.S. абе нещо не можах и двата цитата да ги сложа в един пост. :beat_butt2

черен джиБ

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Вто 17 авг 2010 17:11

rosen79 написа:Ако е било в лек десен завой просто не те е видял.Особено ако е бил прицеп.Ако си бил по-назад от колите,които са го изпреварвали си е помислил,че няма никой.

Не беше завой - няма да тръгна да го изпреварвам точно там в завой. Прав беше участъкът. А това да се престрояваш без да гледаш докато караш тир според мен е нахално и опасно. Не казвам, че не съм и аз виновен - това не беше най-удобното място за изпреварване, защото си беше тясно, но все пак си имаше свободна лента. :talk:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 17 авг 2010 17:45

черен джиБ

Сигурно са чели същия правилник с добавка-голям камион.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 22 авг 2010 0:34

Случката става в Стара Загора.
Път с 4 ленти среща път с 6 ленти.Аз съм на този с 4те ленти като има една лента за другата посока и 3 ленти както следва : Наляво,направо и надясно.Аз съм втора кола на лентата за направо.Светофара светва зелено първо на лентата за надясно,след 18секунди светва и за напред и наляво.Светва зелено,тръгвам,от мое дясно няма кола,включвам на 2ра и какво да видя отдясно има кола,но не е решил пича ,че ще завива надясно а ще пере направо.Кара наравно с мене и се опитва да ме избута(смея да отбележа,че колата зад мен беше плътно до мене и практически нямаше как да отбия,за да може този джигит да мине пред мен).Вече пресичаме 6лентовият път и сме на 3-4метра от бордюра,видимо аз няма как да отбия,спра ,за да може да го пусна поради 2 причини: кола навряна за теглича ми(предпочитам този дето си го проси да си го изяде,отколкото този зад мен),а отдясно има други коли чакащи ляв завой(първите 2 коли от колоната винаги дават люта газ да минат пред насрещното и още 2 до 3 коли се нареждат веднага зад тях).Понеже джигита беше упорит се качи на бордюра,оказа се селянин с регистрация EВ и кола Пежо Партнер(видимо беше служебно).Та така...от тарикатщина се качи на бордюра и идея си нямам какво стана с колата му,защото заради такива тъпани нямам намерение да си губя времето и си го оставих да си се чуди как да си сваля колата от бордюра.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 22 авг 2010 15:44

Тази новина се покрива буквално с името на темата.Страшно е какви същества имат достъп до автомобил.

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Нед 22 авг 2010 21:06

Много опасен шофьор. Движех се градско по булевард (път с предимство). Шофьора направи завой излизайки пред мен и ми отне предимството. Бързата ми навременна реакция предотврати катастрофата. Това е шофьор без никаква координация, ориентация и съобразителност. Незнам има ли свидетелство за правоуправление, но определено не знае правилника за движение.

22082010141.jpg
VW Рег. номер М4316АТ

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Нед 22 авг 2010 22:15

Да се включа с една по стара случна на един приятел - кара си към тях в една тясна еднопосочна уличка, а пред него боклучийски камион спрял. Съответно момчето спира на порядъчна дистанция с Астра Г комби... И какво мислите се случва? Боклуджийския камион тръгва на заднаа. Приятеля дава на задна и клаксон и изминава към 50 метра на задна с клаксон и камиона който дава назад пред него докато не се усеща накрая... :horror:

Пролетта както се прибирах по Цар Освободител и наближавам кръстовището преди Т образното кръстовище на ВиК и аз съм с предимство, знаци има и това се случва към 2:30 след полунощ, пред мен отлято изкача един голф 4 сив май че беше с номер 8879 и се сещате колко забавно ми става, добре че карах по ограничението, че както ми идваше отляво...

Известно време след това се прибирам покрай колхозния пазар и карам към макдоналдс и си карам с 50 на 4та защото знам че преди кръстовището на рибната борса често има ченгета и спират наред, та си карам спокойно, гледам отляво на кръстовището чака бакшиш, а отдясно след стопа е спряло синьо комби. Та си карам спокойно, бакшиша ме чака и тъкмо наближавам точно кръстовището, пича със синьото пежо 406(или 306) комби с номер 0303 решава с последния момент да ми сече пътя, тръгва направо точно пред мен - следват спирачки и просто виждах как се блъскам в него и рефлексите изигряха роля и въртя волана надясно и просто разминах се на косъм, буквално... Да е жив и здрав и да си кара ТОЙ комбито...

Още като бях си взел наскоро книжката, може би една година е имало, излизам с колата и гледам светофара за мен е зелен обаче си имам едно наум вечерно време и влизам бавно и пред мен на сантиметри профучава един голф 2ка поне с 80-90. Няма да споменавам подробности, но запомних му отличителните белези и много му се зарадвах като го видях късно късно една вечер...

Прибирам се от Свободния и карам по пътя на 409 обаче отивам нагоре към моста и когато го наближавам, отсреща правят десен завой и трябва да спрат защото имат знак СТОП. И намалил е един бус и тъкмо го наближавам и срещу мен в насрещното без грам видимост изкача един мерцедес от първите очиларки - сив и последва мигновенно завиване в тревата до мен (добре че нямаше стълб) и просто мина адски близко до мен. Ако не беше колегата с мен щях да направя обратен и да направя всичко възможно да му видя номера. На мен само това ми стига mhihi

Има и други истории, но сега не се сещам

Последна промяна от simeon40 на Нед 22 авг 2010 22:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 22 авг 2010 22:26

Просто се отчайвам всеки ден! Днес се сблъсках с идиот който не знае какво прави! Шофирам си спокойно с 90км/ч и гледам пред мен някаква Опел Астра (бяла) като Полицейска профучава покрай мен, и се оги по горника с един джиБ, ама и двамата не пускат никой от двамата да изпревари другия, яко мачкане :screwy Точно на 10 метра пред мен и двамата решават да завият в първата пряка която е на селото, пускат си мигача аз виждам това но лошото е че се получва така че тряба да спра на завоя зад тях докато те изчакат да преминат другите коли, но не разбрах защо тряба да чакаш посредата на дясното платно, аз нямаше от каде да мина и спрях зад него, и само гледам на огледалото за задно виждане някой да не връхлети отзад че ще ни изтрепе точно на завоя, тоя идиот с ДжиБа засече една кола и зави, аз продължавам да си чакам зад тоя дето завиа на ляво :screwy и взех се разсфирих да земе да мръдне поне малко в ляво да мина в негово дясно, ония погледна в огледалото и дадо още надясно :screwy Та се наложи да чакам докато минат всички коли от другото платно та тоя пич да си направи маневрта! АБе хора като видите че има кола и правите завой ЛЯВ навлезнете и в 2-те платна за да не задръствате движението мислете малко и за другите в движението НЕ СТЕ САМИ :012:

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Нед 22 авг 2010 22:38

Забравих да напиша. Имам един познат с една бяла лада седмица с номер В 2111 КК. Та като го видите спазвайте дистанция, дори да е зад вас, защото си е наумил че с новите му изтъркани гуми втора ръка ладата спира по добре и спира в последния момент...(за тези случаи няма да пиша...) на няколко пъти щеше да ме убие заради глупостта си.. И ако почна да пиша за всичките пъти и изцепки в които той застрашаваше чуждите и нашите животи ще ме баннат от форума за спам :(

Потребителски аватар
goshy
Автомобил: 2009 VW Tiguan
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот goshy » Пон 23 авг 2010 13:46

Онзи ден влизам аз в паркинга на мола на Цариградско. Пред мен една жена с Тойота Корола (номера не запомних) и иска да влезе в свободното място. Пълен ляв, обаче сигурно не и харесва как е паркирала и дава назад да препаркира. Обаче си гледа напред и не ме вижда, че минавам и буквално скочих на спирачката. Тя дава прекалено газ и се удря в колата която е паркирана отзад. Отвори си прозореца, вида какво стана, даде напред и си паркира най-спокойно колата... Е това шофьор ли е :screwy

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 23 авг 2010 14:32

goshy написа:Онзи ден влизам аз в паркинга на мола на Цариградско. Пред мен една жена с Тойота Корола (номера не запомних) и иска да влезе в свободното място. Пълен ляв, обаче сигурно не и харесва как е паркирала и дава назад да препаркира. Обаче си гледа напред и не ме вижда, че минавам и буквално скочих на спирачката. Тя дава прекалено газ и се удря в колата която е паркирана отзад. Отвори си прозореца, вида какво стана, даде напред и си паркира най-спокойно колата... Е това шофьор ли е :screwy

Най редовно вече ДОпаркирвам колите на комшийките, самите те казват че ги учат само да карат, не и да паркират!

Потребителски аватар
VencokO
Автомобил: VW Golf 4 1.8T
Двигател: 1999 AGU
Контакти:

Мнениеот VencokO » Пон 23 авг 2010 14:33

goshy написа: .......Пред мен една жена с Тойота Корола....

Оттук надолу нямаше смисъл да чета. :Mr Green Fun
Пи*ката отива на мол (зяпинг) и нищо друго не я вълнува. Аман с тия молове :screwy

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 25 авг 2010 11:57

Идиота от снощи с червената хонда - брато, това че те изпреварихме от двете страни едновременно, не ти да ва право да дърпаш ръчни по Ботевградско със 130 и да минаваш на червено ( замалко да ме удариш ) между колите и да пресичаш 6 ленти и кръстовище пред смаяните погледи на хората.Ние много ти се смяхме...

Върни се в “Пътеводител”