znainainai написа:Търси екстрактори на фирмите Facom или Gedore
И си приготви минимум 100 лв за тия екстрактори на тия фирми!
Но определено ще извадиш с тях парчето!
znainainai написа:Търси екстрактори на фирмите Facom или Gedore
moreg написа:charodei написа:КАТО РАЗВИВАХ СВЕЩТА СЕ СКЪСА И РЕЗБАТА ОСТАНА ВЪТРЕ. МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА СПОДЕЛИ ОПИТ ,ДАЛИ ИМА НАЧИН ДА СЕ ИЗВАДИ ОСТАТЪКА ОТ СВЕЩТА БЕЗ ДА СЕ СВАЛЯ ГЛАВАТА.
е това не го бях чувал досега! е как така си я счупил това граничи с невъзможното
![]()
![]()
?
Тя тая свещ колко години е била завита вътре? някога отвивана ли е изобщо аз направо съм смаян! да не е била някаква менте свещ? айде шпилка да се скъса, болт е нормално ама свеща да се скъса е това е направо нечувано досега за мене!
Варианта ти е, има едни инструменти с обратна лява резба, за изваждане на скъсани шпилки,( колегата е дал снимка по горе) ако свеща не е от дълбоките де, пробиваш дупка в останалото вътре и навиваш специалния инструмент за да развие парчето!
За друго не се сещам!
ААА сетих се да не би да е навита свещ с дълга резбаа да е било оригинално с къса, и долу да е имало нагар, който след развиването вече е полепнал по резбата и е направил магарията
muns61 написа:Свещи се чупят на студен мотор. Случвало се се да излизат много трудно. Пиши на лично на кой цилиддър е!
Може без да се сваля главата и без екстрактор. Като го навиеш, ще раздуе остатъка и няма да ислезе.

и ...скъсана свещ.само на топъл. Колегата по - горе е обяснил защо
i.e.i написа:И след това(новите) ги затягаш на топъл мотори ...скъсана свещ.само на топъл. Колегата по - горе е обяснил защо

Ето ти и моя метод - Сваляш главата и я почистваш добре. От долу изчистваш остатъците от полюси и керамики, така че да остане само втулката с резбата. Нарязваваш вътрешно в нея вътрешно възможно най-ситната резба с възможно най-малкия диаметър/за да не прекъснеш втулката/. Завиваш подходящ болт ОТГОРЕ! / не съвсем до края - да остане 1мм свободна резба/. Намираш заварчик дето вече се е напил и не му треперят ръцете
, да капне втулката за болта и нататък знайш.....
charodei написа:Свещите не бяха оригиналните

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: apolon и 45 госта