Става въпрос за Vw Transporter 4 1992-ра AAB мотора (2.4 D).
Залепва ми релето на подгревните свещи и като махна контакта нищо не свети на таблото, но свещите продължават да работят и свалят акумулатора на 4 V за 10 мин.Това реле мога ли да го оправя по някакъв начин така че да не се притеснявам че ще ми скапе акумулатора някъде.Ново реле е 50 лв в евро07, но ме е страх да не е някакво менте и да стане същото.Друг вариант имам ли?

Залепва ми релето
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Залепва ми релето
Ами има един колега,да отвориш релето и да почистиш контактната повърхност на релето,двете медни пластини
После го затваряш и по желание може и даго запечаташ с силикон,аз моите не съм ги запечатал и няма проблем 

enigma79 написа:да отвориш релето и да почистиш контактната повърхност на релето,двете медни пластини![]()
Знам го този вариант, но ме притеснява да не вземе пак да го направи същия номер и да ме остави без акумулатор някъде?
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
winbooz написа:enigma79 написа:да отвориш релето и да почистиш контактната повърхност на релето,двете медни пластини![]()
Знам го този вариант, но ме притеснява да не вземе пак да го направи същия номер и да ме остави без акумулатор някъде?
Няма да стане,ако причината е там,натрупан нагар от годините,почисти го внимателно и всичко ще е наред

enigma79 написа:ако причината е там,натрупан нагар от годините,почисти го внимателно и всичко ще е наред
Най вереятно е там, но после след колко време ще натрупа пак нагар и ще ме остави без акумулатор?
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
winbooz написа:enigma79 написа:ако причината е там,натрупан нагар от годините,почисти го внимателно и всичко ще е наред
Най вереятно е там, но после след колко време ще натрупа пак нагар и ще ме остави без акумулатор?
Ами ако ти кажа примерно 1година,или 10години и взема да позная,то после ще ме е яд че не съм пуснал тото в този ден

- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Заобиколи го тогава с нова верига и един бутон. Губиш само опцията да работят още малко след пуска на двигателя.Така се командва само от пръста ти.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
levonik написа:Заобиколи го тогава с нова верига и един бутон. Губиш само опцията да работят още малко след пуска на двигателя.Така се командва само от пръста ти.
А този бутон ще трябва да е голям като ключ маса ти наясно ли си какъв ток протича?Ако сложи ново реле което да се командва от бутона става но тогава защо да слага бутон а не новото реле на мястото на старото.

levonik написа:Губиш само опцията да работят още малко след пуска на двигателя.
С какво е полезна тази опция?
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Ново реле е 50 лв в евро07, но ме е страх да не е някакво менте и да стане същото
ти какво се чудиш единственото, което трябва да направиш е да знаеш колко е оригинално от Порше.БГ
с почистване става, но е кратковременно и нагара ще се трупа все повече и по- бързо
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
winbooz написа:levonik написа:Губиш само опцията да работят още малко след пуска на двигателя.
С какво е полезна тази опция?
Четох някъде, че подобрявало работата в този първоначален, студен момент и по този начин намалявал вредните емисии. Релето изключва с леко забавяне - 3/5 секунди след пуска. Колко е вярно за намаляване на вредността- не съм сигурен.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Вярно е двигателя работи по равномерно веднага след пуск и горивото изгаря по пълноценно ако има нещо вътре в цилиндъра нажежено до червено-което от своя страна води до по малко вредни емисии.За не компютъризираните дизелови двг не знам колко време работят след старта но за тея с комп около 1-2 мин в зависимост от температурата и се изключват също и при подаване на газ над 2500 оборота.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Почистването на контакт на реле може да има кратковременен ефект и не е за препоръчване. Контактите на релетата имат покритие, което защитава медта на контакта от бързо износване (като човките на хубавите поялници примерно). При почистване това покритие се унищожава и контактът нагаря бързо пак от силния ток. Наистина, новите релета са скъпи, но добър вариант е набавянето на реле от морга, има ги доста по тези места. 

Ljubon написа:Наистина, новите релета са скъпи, но добър вариант е набавянето на реле от морга, има ги доста по тези места.
Как да разбера колко време му остава на това реле от моргата?
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
winbooz написа:Ljubon написа:Наистина, новите релета са скъпи, но добър вариант е набавянето на реле от морга, има ги доста по тези места.
Как да разбера колко време му остава на това реле от моргата?
Имаш два варианта:
1-Взимаш релето,после един пакет фасул и почваш да гледаш на фасула

2-Взимаш от ромската махла най известната гледачка.Ако има промоция 2в1,може и с баячка,против уроки на релето и гледачката ще ти каже с точност до часът когато

Колега,не знам какви са тези твои въпроси,това да питаш колко ще ме изкара е,все едно да питаш кога ще ритна камбаната,та да си изкопая гроба

winbooz написа:enigma79 написа:ако причината е там,натрупан нагар от годините,почисти го внимателно и всичко ще е наред
Ами ако ти кажа примерно 1година,или 10години и взема да позная,то после ще ме е яд че не съм пуснал тото в този ден

Този отговор май не ти стигна

Върни се в “Дизелови агрегати”