Колко масло гори вашият VW до смяната му?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко масло ви горят VW-тата до смяната му?
уважаеми колеги не сьм специалист нито с компютрите нито с автомобилите но зора какво не прави. Досега не сьм се ровил вьв форуми но щом сьм стигнал до тук явно имам проблем.През 2007 година закупих фолцваген пасат 2ка 1,8 90коня бензин. След пьрва смяна на маслото се появи харч около 4на 10000 км.марка новото масло бе Арал15в40.Смених гумички и водачите на клапаните и разхода падна на около 2.5на 10000.Скороста на шофиране средно 100км.В момента сьм с Елф.Проблема е в това щото при максимум на маслото се появяват течове . Вьпросьт ми е.Ели вьзможно разхода и течовете да са от самото масло и какво според вас масло е най подходящо за 18 годишния ми приятел.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
nikito70 написа:уважаеми колеги не сьм специалист нито с компютрите нито с автомобилите но зора какво не прави. Досега не сьм се ровил вьв форуми но щом сьм стигнал до тук явно имам проблем.През 2007 година закупих фолцваген пасат 2ка 1,8 90коня бензин. След пьрва смяна на маслото се появи харч около 4на 10000 км.марка новото масло бе Арал15в40.Смених гумички и водачите на клапаните и разхода падна на около 2.5на 10000.Скороста на шофиране средно 100км.В момента сьм с Елф.Проблема е в това щото при максимум на маслото се появяват течове . Вьпросьт ми е.Ели вьзможно разхода и течовете да са от самото масло и какво според вас масло е най подходящо за 18 годишния ми приятел.
Разбира се, че е от маслото! Спри да наливаш и няма да гори и тече!

Сега сериозно. Колко тече, прави ли петна по земята? За този разход не е оправдано да сменяш сегменти.
Карай и доливай. Ако локализираш течовете, оправи ги.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на muns 61 за смислиния отговор и сьпричастието. Забелязах че теч на земята се появява само на максимум и то когато колата е била в продьлжително движение т.е.работела е на повисоки градоси.Освен това през определен период от време се включва и сигналния датчик на прьв поглед без видима причина.Леко омасляване има окло гарнитурата на главата и отдушникка на картерните газове . 

nikito70 написа:Благодаря на muns 61 за смислиния отговор и сьпричастието. Забелязах че теч на земята се появява само на максимум и то когато колата е била в продьлжително движение т.е.работела е на повисоки градоси.Освен това през определен период от време се включва и сигналния датчик на прьв поглед без видима причина.Леко омасляване има окло гарнитурата на главата и отдушникка на картерните газове .
дане ти тече от самия датчик???? много е възможно да е от него
-
- Автомобил:
- Двигател:
van4ote написа:nikito70 написа:Благодаря на muns 61 за смислиния отговор и сьпричастието. Забелязах че теч на земята се появява само на максимум и то когато колата е била в продьлжително движение т.е.работела е на повисоки градоси.Освен това през определен период от време се включва и сигналния датчик на прьв поглед без видима причина.Леко омасляване има окло гарнитурата на главата и отдушникка на картерните газове .
дане ти тече от самия датчик???? много е възможно да е от него
Благодаря за предположението . Би ли ми казал кьде се намира този датчик .
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имаше една много хубава тема за маслата с графики и работи ама търсачката като напиша масло и ми изкарва всичко друго ама не и нея
някой може ли да каже нещо за тия масла mannol

някой може ли да каже нещо за тия масла mannol
-
- Автомобил:
- Двигател:
на нашия пасат от 1978 му сменихме маслото. От смяната на маслото до сега сме навъртяли 12 000 километра и маслото не е мръднало въобще. Незнам за такава стара кола дали е нормално
- Nikolai Roev
- Автомобил:
- Двигател:
passat_93 написа:на нашия пасат от 1978 му сменихме маслото. От смяната на маслото до сега сме навъртяли 12 000 километра и маслото не е мръднало въобще. Незнам за такава стара кола дали е нормално
Данеби дори и да връщаше от щеката масло

- 4[e]motion
- Автомобил:
- Двигател:
на 1.9 TDI Г5 4мотион ми гори точно колкото на тебе - 1л на 7500км. Иначе ползвам кастрол магнетик дизел. Не се притеснявай, от никакви гумички не е, точно толкова си гори!
-
- Автомобил:
- Двигател:
мойто голфче няма такива работи от смяна на смяна(15 000км)

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
4[e]motion написа:на 1.9 TDI Г5 4мотион ми гори точно колкото на тебе - 1л на 7500км. Иначе ползвам кастрол магнетик дизел. Не се притеснявай, от никакви гумички не е, точно толкова си гори!
Колега, смени маслото, този кастрол е виновен за разхода ти. Производителя се застрахова като казва че може да имаш разход на масло до 1л на смяна(15000км) като реално е по-малък разхода. Смени си маслото

- 4[e]motion
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk, препоръчай нещо, което смяташ, че няма да дава такъв разход. Макар, че преди месец правих пълна смяна, ама да знам за другия път 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
4[e]motion написа:hooligan_sk, препоръчай нещо, което смяташ, че няма да дава такъв разход. Макар, че преди месец правих пълна смяна, ама да знам за другия път
Знам че Motul VAG specific е добро, можеш и Мобил да пробваш и други марки, просто смени кастрола - много често продават чиста водица вместо масло

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Досега имам три смяни на масло, само с Кастрол. Първия и втория TXT, третия с Магнетик. Разхода ми е около 200-300г на 13000 км, само първия път беше повече със 100 гр 

Последна промяна от bnick на Вто 31 авг 2010 16:54, променено общо 1 път.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”