Колега не им се вързвай .... аз съм с 1,9 ТДИ само ,че е 115 к.с. помпа дюза , но съединителя си ми отделя малко след като го отпусна някъде на 1/3 от пълния ход...
А това с турбото внимавай какво купуваш сменял съм турбина - нова е 1780 лева ( виж я задължително ако вземаш таква кола) не разчитай на "дърпането" отиди на майстор да погледне турбината на колта. Окачването може да го преглътнеш ако има нещо за смяна - няма как има много щанги все нещо няма да е тамън. Но турбина и съединител ще ти коства общо около 3000 лева така че внимавай какво купуваш...
Дърпането е така да се каже на 2 етапа - ако е в час турбината
дръпва на около 1500 об/мин и след това някъде около 3000 об/мин дръпва още - точно като си помислиш че трябва да смениш скоростите

и машнката литва - ей това е най-якото на тая кола.
На около 1500 зависи как си я настъпал - ако е рязко малко се замисля и като стигне обороти те залепя на седалката. Ако натискаш плавно трябва да не дръпва рязко , но се усеща , как си натиснал педала и с колата литва с по-малко "газ" то се усеща...
Според мен
1.Гледаш турбината
2.Гледаш съединителя
3.Гледаш я на комп. но не в сатично положение и в движение - тогава избива всичко на колата , инае може да не покаже.
4.И виж дали хвърля антифриз ,че това са големи "лайна" бая ще ти излезе нова гарнитура на глава - правил съм я не е много приятно ( просто на дизела е кофти , че като се отвори двигатела , трябва доста от уплътненията и гарнитурките да се сменят... е те не са малко вътре)
5. окачването е бял кахър - няма как тея коли са така , както и А4
това е моя съвет , а ти както прецениш..