Здравйте колеги,
сутринта реших да повозя колата на жената /седи като паметник пред блока - последно е палена преди две седмици/, но от стартера не се чува и звук. Ток има - съдя от това че алармата работи, централното, фаровете, лампите по таблото - всичко привидно е наред, но стартера отказва да завърти. Първото което идва на ум е акумулатор - довечеря ще пробвам с друг да видя дали ще запали, но нещо ме гложди че проблема не е там, а някъде другаде.
Ако можете да изкажете мнение по моя проблем, ще съм благодарен!
Поздрави
Отказа да запали /не върти стартера/
- The ReD One
- Автомобил: Passat B7 4 motion Golf Plus tsi
- Двигател:
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Отказа да запали /не върти стартера/
пробвай с друг акомулатор но ми се струва проблема е в стартера или в контактния ключ,вземи една пробна лампа,- на корпуса на стартера + на тънкия кабел който идва от контактния ключ,някой върти отвътре,ако лампата светне проблема е в стартера(залепнали или отпоени четки според мене)удари го(включително и бобинката на него) леко с нещо и после пак пробвай да запалиш,ако не светне търси проблема някаде по тоците от ключа до стартера,ако се окаже стартера филма е малко голям но за няколко часа всичко си е наред-ако се окажат разпоени четки сменяй целия четкодържател или ги хаванете с болтове към корпуса ако са хубави,но в никакъв случей запояване че след време пак ще сваляш стартер 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Чукни го с малко чукче по корпуса
От некаране се появяват подобни ситуации.
Но скоро може би ще трябва да сменяш четки може би

От некаране се появяват подобни ситуации.
Но скоро може би ще трябва да сменяш четки може би
Първо виж акомулатора няко ток да ти даде.Ако не става отиваш на клеморед там трудно ще се оправи.А стартера на това животно е заврен на мечката в ауспуха.Така че ще трябва сервиз за да се пробва дали ходи ток до него.
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
А никой не казва, че може да е и от таралежката
.
Вчера колеги ми смениха на пасата таралежката
то не дава да се врътне ключът и тя пали 
п.п. Симптомите бяха АБСОЛЮТНО същите. Ток има навсякъде и по всичко, само стартера не може да завърти (че я палих с едни кабелаци) оказа се таралежка

Вчера колеги ми смениха на пасата таралежката

п.п. Симптомите бяха АБСОЛЮТНО същите. Ток има навсякъде и по всичко, само стартера не може да завърти (че я палих с едни кабелаци) оказа се таралежка

- sukhoi
- Автомобил:
- Двигател:
и аз си мисля че е клемореда...стартера трудно може да се счупи(не е невъзможно)
И при мен се случи....въртя а нищо... По пътя на логиката няма ток от ключалката.
И при мен се случи....въртя а нищо... По пътя на логиката няма ток от ключалката.
- sukhoi
- Автомобил:
- Двигател:
пусни чистачките...те са добър показател за акумулатора...ако не са забавени значи има някой...
- The ReD One
- Автомобил: Passat B7 4 motion Golf Plus tsi
- Двигател:
Колеги, колкото и да не ми се вярва оказа се акумулатор! дадох ток тази вечер от моята кола и запали:) така че ще заредя акумулатора и газ на педала! замерих динамото - зарежда нормално, просто се е разредил от стоене - аларма туй онуй и така.
Лека вечер и благодаря на отзовалите се колеги!
Поздрави
Лека вечер и благодаря на отзовалите се колеги!
Поздрави
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”