:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Сълзи нафта от ГНП?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Сълзи нафта от ГНП?

Мнениеот K22 » Вто 24 авг 2010 7:53

От горната част под капачката на ГНП и от двете страни сълзи нафта при запален двигател?Нещо с презатягане на едни болтчета-вътрешна звезда, или при майстор да ходя?A4-1,9 110к.с.AFN

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Re: Сълзи нафта от ГНП?

Мнениеот 1z » Вто 24 авг 2010 8:28

Гарнитура за смяна,ако са само горните се сменят без да се сваля помпата,50лв някаде бяха гарнитурите със труда,ако и долната сълзи си нагласи към 150лв за 3-те с труда.Поне на мене толкова ми бяха обявили.

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Вто 24 авг 2010 8:59

Сега ходих пак да гледам.Тука има снимка viewtopic.php?f=24&t=162545 Май тази капачка ,която се стяга с болтчетата турска звезда, е от две части и при мен сълзи от долната гарнитура, и може би и от горната гарнитура..Какво налягане има там, че сълзи при запален мотор?Смяната на тези гарнитури май не изисква сваляне на ГНП и някякви центровки?

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Вто 24 авг 2010 9:25

Смяната на горната гарнитура не е проблем. След смяната на долната обаче почти сигурно ще е необходимо нагласяне на "милиграмите" с ваг-ком. Може и да си го спестиш ако маркираш как е бил сложен блока върху помпата. Аз лично взимам макетно ножче и драсвам рески няколко през блока и тялото на помпата долу. Важно е да го монтираш по същия начин в направлението ремъци <> тръби за дюзите. Налягане вътре си има, все пак това е "гориво-нагнетателна помпа". Само дето има един "приятен" триъгълен болт...

ПС:
Аааа и още нещо забравих, ако свалиш блока за да смениш долната гарнитура, помпата ще се нагълта с въздух и ще трябва обезвъздушаване.

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Вто 24 авг 2010 12:30

Чудно ,обадих се на няколко именити майстори в Плевен, включително Бош-сервиз и ме пращат в Ловешко село Продимчец при майстор със стенд...???

Потребителски аватар
rmk

Мнениеот rmk » Вто 24 авг 2010 12:36

Чак пък стенд :)
Онзи ден ги сменях тези гарнитури на един 2.5 ТДИ ауди, маркирах си с ножчето едни рески върнах блока по тях, после и ваг-ком не закачихме, че буксата му е 2х2, а не голямата и си кара човека и си пее...

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 24 авг 2010 13:02

Горната гарнитура се сменява елементарно,стига да се пребориш с едното болтче.Препоръчвам след отвиването му да го смениш с обикновен шестограм.За долната гарнитура трябва да си много внимателен.Както са казали колегите преди да демонтираш долната част на помпата,маркирай я хубаво как лежи,защото всяко изместване е промяна на милиграмите.Аз когато сменявах гарнитурите това не го знаех и се хвърлих в такива филми,че ти е бедна фантазията.Монтирах всичко и когато тръгнах да паля,няма никой в къщи.Другото,за което се сещам внимавай със стягането после.Не стягай много,да не стане като при мен капака на помпата да се сцепи.

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Вто 24 авг 2010 13:34

Работата била сериозна! Всички ме пращат в Ловеч.Другия вариант е да ми свалят помпата и да я пратят в Ловеч за ремонт и стенд.
Сервиз за ремонт на ГНП в Ловеч, квартал Продимчец.
Николай-0887007282.
Най-известния в Плевен!
Директно при него отиваш с колата и в рамките на деня ти я сваля, ремонтира , настройва на стенд и монтира обратно.
Цена на услугата за АФН мотор, заедно с уплътнения и гарнитури 120-140лева

Потребителски аватар
rmk

Мнениеот rmk » Вто 24 авг 2010 13:44

Ако всичко написано наистина се включва в тези 120-140 лева - отивай!
За това нещо в София цената почва от 400 лева и то на места където нямат идея какво е стенд, но пък и според мен няма нужда от него при смяна на тези гарнитури (освен ако нямаш и други оплаквания де).

ПС:
Е то е ясно, че сега под мен ще се изредят разни да напишат как има и за 50 лева....

macrosito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот macrosito » Сря 25 авг 2010 11:20

Колега и аз съм с АФН 110к.с.. Като пипна с пръст под помпата стои мазно, явно сълзи от някъде. Днес сутринта ходих при Николай в Продимчец, смени всичко по помпата (гарнитурите и гумичките), отне около два часа и ми взе 120лв., дава ти 6 месеца гаранция за теч. Караш колата оставяш я, той си сваля помпата и нямаш грижи.

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Сря 25 авг 2010 11:32

K22 написа:Работата била сериозна! Всички ме пращат в Ловеч.Другия вариант е да ми свалят помпата и да я пратят в Ловеч за ремонт и стенд.
Сервиз за ремонт на ГНП в Ловеч, квартал Продимчец.
Николай-0887007282.
Най-известния в Плевен!
Директно при него отиваш с колата и в рамките на деня ти я сваля, ремонтира , настройва на стенд и монтира обратно.
Цена на услугата за АФН мотор, заедно с уплътнения и гарнитури 120-140лева

човека много разбира машините са му нови ходил съм шри него да ми прави помпа
от 2 счупени сглоби една здрава евала му,върви при него няма да сбъркаш :beer :beer :beer

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Сря 25 авг 2010 11:42

лошо е човек да има избор.
В Автотранспортния техникум Плевен имат също стенд за ГНП. Там майстора за 70 лева сменя само гарнитурите под капака,без да демонтира помпата, закачва на ВАГком колата, подсушава и ако има теч сваля цялата помпа за останалите уплътнения. Тогава цената му е 180лева.
Да часам ли една седмица, да се върне майстора от почивка от Ловеч и да направи цялостен ремонт на ГНП за 120лв, или да мина само с 70лева за двете гарнитурки...

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 26 авг 2010 0:52

K22 написа:лошо е човек да има избор.
В Автотранспортния техникум Плевен имат също стенд за ГНП. Там майстора за 70 лева сменя само гарнитурите под капака,без да демонтира помпата, закачва на ВАГком колата, подсушава и ако има теч сваля цялата помпа за останалите уплътнения. Тогава цената му е 180лева.
Да часам ли една седмица, да се върне майстора от почивка от Ловеч и да направи цялостен ремонт на ГНП за 120лв, или да мина само с 70лева за двете гарнитурки...

Абе от дребна работа си на път да влезеш във филм. Гарнитурките са по 4 лева едната. Трябва ти само човек с ваг-ком и да разбира поне малко. В смисъл да е правил процедурата или подобна свързана с отваряне на главата на помпата поне 1-2 пъти. Аз съм сменял и без пари. За въпросните двете гарнитури помпата НЕ се сваля. Аз не бих сменял на цялата помпа всички опръстени и уплътнения ако не тече от друго място.
п.п. Чувал съм и аз за майстор в Ловеч, но предния месец двама от Ловеч идваха при мен за доста по-сериозни проблеми.

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Чет 26 авг 2010 7:33

macrosito написа:Колега и аз съм с АФН 110к.с.. Като пипна с пръст под помпата стои мазно, явно сълзи от някъде. Днес сутринта ходих при Николай в Продимчец, смени всичко по помпата (гарнитурите и гумичките), отне около два часа и ми взе 120лв., дава ти 6 месеца гаранция за теч. Караш колата оставяш я, той си сваля помпата и нямаш грижи.

А, един мастор ми иска 100 лева ,само за да ми свали помпата-демонтирало се всичко отпред и бронята даже...-некадърници!
Ходих при майстора от Автотранспортния техникум в Плевен. Баща и син, имат стенд за ГНП, синът борави и с ВАГкома.тел:0878 588 171
Смени ми само двете гарнитурки,без демонтаж на помпата, направи ми и тест с лаптопа-двигателят бил без забележки.
За майстора от Ловеч, той е спец само по ГНП, за това останалите, имащи други проблеми са недоволни от него.

Потребителски аватар
nane
Автомобил: Passat
Двигател: ADR

Мнениеот nane » Съб 16 окт 2010 23:50

колега а каде се почиатва помпата от натрупани боклуци под горния капак ли или трябва да свалиш електрония блок.Заштото имам съмнения че се е натрупал заштото по някога на празен ход не ми държи равно оборотите и между 1000и2000 оборота на 4 или 5 скорост ми придърпва благодаря предварително мотора е1z

Върни се в “Дизелови агрегати”