Б3 2Е 115коня 1993 г. от време на време прави бели

Техническа и сервизна информация за Passat
angel1223
Автомобил:
Двигател:

Re: Паско от време на време прави бели

Мнениеот angel1223 » Вто 24 авг 2010 18:16

:) :) :) :) :) :) :) Проблема е решен .Оказа се ДЕБИТОМЕР.120лв на старо ,проверка на всички системи ,датчици.ПЛочката със пистите е била пукната точно където са ниските обороти и от там идва шашването на компа ,тоците не отиват колкото трябва на плочката а според тоците компа дава сигнал колко трябва да отвори клапата за въздух ,и понеже не е нормално захранването компа почва да блъска повече гориво като мисли че клапата е отворена а в действителност не е толкова и от там следва черния пушек ,гасненето на двигателя след запалване, буфкането ,изстрелите.Със почистването на платката и забърсването и/по този начин съм спомогнал за отчупването на пукнатината ,не правете моята грешка да бършите графитния слой с който е покрита пистата/ .БЛагодаря на колегите за съветите и отзивчивостта и най вече на колегата Русев :bowdown .Темата може да бъде затворена ,дано повече да не пиша по този повод.П.П Само оборотите прииграват 5-6пъти 850-1100об.дали е студена или загряла и после всичко се успокоява .Инжекторджията каза че както свещите са били черни така и ламбда сондата е черна и лъже по малко компа ,също така като я изфорсирам леко чернее след ауспуха значи пак има леко преобогатяване на горивната смес .Инжекторджията ми каза да я покарам така докато се изчисти сондата /свещите са бели /компа да си влезе в режим, и ако продължава така с оборотите да отида при него.

Последна промяна от angel1223 на Сря 25 авг 2010 18:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Вто 24 авг 2010 21:15

Колега ,защо да затваряме темата?Паско няма ли да прави повече бели? :D
Все едно и моят Гошко да спре !!! :D

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пон 06 сеп 2010 14:29

:D След като известно време прииграваха оборотите въпреки няколкократното ресетване на компа , влязох при братята руси и след консултация с тях презапоих пъпките на датчика на дроселната клапа и чудото стана :няма прииграване на оборотите, не се форсирва сама,но сега пък не мога да сваля оборотите на 850, в момента са на 920. но както и да е , по добре малко по високи отколкото ниски, проблема може да се счита за решен -надявам се .

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Re: Паско от време на време прави бели-Решено

Мнениеот angel1223 » Пон 24 окт 2011 19:31

Момчета да ви се оплача , пак почнаха същите магарии както и преди , уж се оправи за известно време и се почна пак :banghead: .Несменено остана само делко и ламбда сондата .Нямам идея от какво е . На диагностиката нищо не показва , казаха най вероятно проблема ти е механичен от степ мотора - купих друг втора употреба - същата работа . Миналата седмица като валеше и беше голямата буря едвам запали ,след като запали излезе облак от бензинови пари и след това всичко беше нормално с изключение на придърпването докато се прибера у нас . В събота смених ВВ кабели с други работещи - същата работа . Тази вечер в дъжда постоянно придърпва , придърпването се изразява все едно ми свършва горивото или свещите и ВВ кабели не работят коректно а и едното и другото съм сменил с чисто нови .Дебитомера го отворих разпробих по големи дупки на плочката и преместих на нов графитен слой- никаква промяна.То какво остана смяна на колата ли???

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 26 окт 2011 18:56

И бобина, и бобУнаааа.... :012:
Моите случки преди време:
Тръгвам аз сътрин да паля - не пали :shock
Врът-врът-врът-връъъъъттт... почти свърши акумулатора и... ХОП! Запалиии... :lol:
Да, ама карам си, не дай си боже мина през някоя локва и излезна от нея - давам газ, а то все едно нищо не съм му казал :|
Ама нищо! 50-60м си ги кара на поразбъркан празен ход!
После си тръгне! До следващата локва!
По едно време почна и без локви вече да го прави...
Да е жив и здрав В първи - вика 'Погледни си бобината!'
Е к'о да й гледам? Преди 2 години я бях сменил с най-хубавата HUCO, дето имаше в Ауто+ mhihi
Ама я свалих - де ша ходя! Даже я и избърсах.
И видях хуууубавата 4-5см цепка на корпуса mhihi
Залях я с лак, пробвах я 1 седмица - работеше, но през това време си взех бобинка за Самара и си я пригодих за мен ;) Сега пукната си ми се вози в багажника (добре, че съм с комби!) за резерва ;)
Единствения начин, по който си обяснявам нещата специално с паленето - нато въртя и падне акумулатора - пада напрежението до много. В резултат на вторичната също пада напрежението и идва момент, в който толкова пада, че не успява да прехвърли утечка през цепнатото. Като загрее бобината - празнината се позапуши заради разширението на материала
С локвата нещата са ясни ;)

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Сря 26 окт 2011 19:15

майка и да е .... и бобина, утре като се прибера ще я сваля хубаво да я огледам , дано да се окажеш прав че то както го писах по горе може и в лудницата да ида :D

peter70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter70 » Сря 26 окт 2011 20:45

Добре де, при мен го има същия ефект с придърпването, но само на газ (със Ги съм). На бензин (600 км) без да включа на газ не съм го усетил изобщо. Може и да е разтоварващото реле ..., но усещам същото - все едно са ми дръпнали кабела от делкото

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Сря 26 окт 2011 21:05

разтоварващото реле -къде е?

peter70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter70 » Сря 26 окт 2011 21:13

Не знам кое е точно, защото в момента е студено и не ми се занимава. Намира се при таблото с бушоните включва при контакт и изключва до 10 сек след изключване от контакт. Чува се едно прицъкване ако си изгасил колата. На предишния ми автомобил то ми правеше белите.

peter70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter70 » Сря 26 окт 2011 21:17

Като гледам схемата взема + директно и захранва шината X на автомобила, което е абсолютно всичко по двигателната част и ABS-a. Води се Load reduction relay

Намерих го : реле 18

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пет 28 окт 2011 22:05

Бобината външно няма признаци за нагоряло -като нова е . Смених и реле 18 . Тази вечер минах около 150 км . и пак го направи придърпването на няколко пъти . Вчера дадох предварение на делкото с около 2мм.Динамиката осезаемо се повиши но проблема си остана - е...ш ли му мамата от какво е , вече не знам . Тъй ще я карам пък ще видим.

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Мнениеот plameney » Нед 30 окт 2011 20:07

Колега и аз да споделя подобен проблем,съответно и решението.
Сутрин по хлада,пали и държи обороти.Като позагрее около 30 сек.до 1 минута и оборотите паднат от 1100-1000 на 850-900 и потегля,от време на време прихлъцва и оборотите играят.Държеше се все едно минава на 3 цилиндъра,като в същото време се чуваше и леко чукане като от клапан.на следвашата сутрин,погледнах си маслото-беше под минимума.Долях масло до максимума на щеката и след около минута работата се оправи.Отдавм го на това,че сме с хидравлични повдигачи и недостига на масло в двигателя играе номера.Не мога да го твърдя със сигурност,защото не помня как точно работят хидравличните повдигачи,но при мен доливането на масло реши проблема поне за сега.
Поздрави.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пет 11 ное 2011 21:12

Снощи бях на пълна диагностика -проверка с ВАГ ком на всички системи . Никаква грешка не показа .Проверка на центровка с стробоскоп, проверка със осцилоскоп - и в двата случая всичко е в нормите . Проверка на дистриб. капачка , палец , луфт на делкото- всичко в нормите . Накрая майстора ми каза че силно се съмнява за централния ВВ кабел или бобина . Излизам от гаража му минавам 10 м. и заби муцуна (беше на 1 ва скорост), подавам газ- к...р , натискам съединителя и угасна .На 3 тия път запали (като преди това поне 15 пъти я палих ).До къщи нямаше ядове .Днес купих бобина Беру по каталог за моя двигател и я сложих .Дано да съм решил проблема.

Потребителски аватар
djaksel
Автомобил:
Двигател:

Re: Б3 2Е 115коня 1993 г. от време на време прави бели - Решено

Мнениеот djaksel » Съб 12 ное 2011 22:27

колега моя пасат е същия със същия мотор и беше със същия проблем,а решението е следното пробваи да изключиш буксата на датчика на дроселовата клапа моя проблем така се реши,колата си работи сравнително добре и без тоя датчик,само ми се струва че смучи повече гориво.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Re: Б3 2Е 115коня 1993 г. от време на време прави бели - Решено

Мнениеот angel1223 » Нед 13 ное 2011 1:20

Не е и от бобината :banghead: .върнах делкото на старият белег и днес отново го направи ,ще направя и това което ме съветваш колега djaksel и ще пиша.

Върни се в “Passat”