Въздушен филтър за купе - Golf III

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Re: Въздушен филтър за купе - Golf III

Мнениеот batko_miro » Сря 25 авг 2010 20:29

Плосък филтър с рамката струва 22 лева, "карбонов" mhihi mhihi mhihi (с активен въглен против миризми)

Потребителски аватар
webster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот webster » Чет 26 авг 2010 7:35

@batko_miro Гледам че си в София. От къде? От кой магазин да го намеря?

Потребителски аватар
webster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот webster » Чет 26 авг 2010 22:07

Благодаря на всички много за информацията. По съвет на @batko_miro след работа минах през един магазин на бул.Христо Ботев и намерих такъв в комплект с пластмасата - плосък, даже е по-евтин 21,15лв. беше. Сложих го, пасва перфектно на мястото на стария, сега духалките духат супер по-силно и не смърди така от тях :applause:, очаквам скоро да се подобри и миризмата в купето като се попроветри по-хубаво :D.

Ако някой се интересува за магазина и модела на филтъра да пише на лично :wink:.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 26 авг 2010 22:15

И аз маи имам такъв проблем!!!???Голф 3 АБУ 94 та!Като пусна вентилатора на 4 и почват да хвърчат в купето едни дунапренчета.Трябва да се ориентирам и да си взема.

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Пет 27 авг 2010 0:07

rokera671 написа:И аз маи имам такъв проблем!!!???Голф 3 АБУ 94 та!Като пусна вентилатора на 4 и почват да хвърчат в купето едни дунапренчета.Трябва да се ориентирам и да си взема.

Тези дунапренчета не са от външната среда, не са и от филтъра на купето. При мен също хвърчат на 4, иначе това е изолация по въздуховодите в купето, дори клапите, с които се затваря притока на въздух от съответната духалка също има по нея дунапрен. Питал съм лично за този проблем и няма решение (ако някой знае такова да сподели), проблема може да се оправи със свалянето на таблото и поднята им. Кофти си е, но факт все пак за една 15 годишна кола е нормално това онова да е поопечено. :bishop

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 27 авг 2010 22:49

Gencho87 написа:иначе това е изолация по въздуховодите в купето, дори клапите, с които се затваря притока на въздух от съответната духалка също има по нея дунапрен.

Тези дунапренчета са от клапите. Разглобява се парното и клапите се облепват с нов дунапрен или с нещо друго.

А какво се разглабя докато стигнеш до там съм описал тук: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=152266&hilit=%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE&start=0
Прикачени файлове
DSC01567.JPG

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 28 авг 2010 14:56

Много е сложно!Ще си го карам така.Няма да усилвам вентилатора. :D

Потребителски аватар
DiabloS
Автомобил: Skoda Octavia 1.8 20V
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот DiabloS » Пон 30 авг 2010 20:47

Момчета след като прочетох темата ми стана интересно и реших и аз да видя състоянието на моя филтър на купето ...
И така имам няколко въпроси :?: Моят филтър е почти едно към едно с въздушният като вид,а под него в кутията има оше един кръгъл :?

Каква е ролята на всеки от тях и да допълня,че колата е с клима

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Съб 04 сеп 2010 13:42

тук има една тема тя е доста стара ,или по скоро бе в направи си сам, немога да си спомня много, но когато ви писне да си слагате тези хартиени филтри и решите,4е иксате да ги смените има много добро решение на този проблем. отивате и си купувате един голям филтър за аспиратори с активен въглен,струва около 1о лева и си го нарязвате за рамката на филтъра(излизат 4 филтър4ета), монтирате го и 2 години поне ще карате с него. тъй като аз оби4ам да си поглеждам филтъра за да не ми мирише на мизерия в колата.а по въпроса относно миризмата в купето е хубаво поне веднъж годишно да се пръска във въздушната система със спрейовете които се продават за из4истването на всякакви мизерии.продават се във всеки по голям магазин за такива консумативи за автомобили,има го и в мосю бриколаж.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Нед 05 сеп 2010 12:22

chefo_ написа:тук има една тема тя е доста стара ,или по скоро бе в направи си сам, немога да си спомня много, но когато ви писне да си слагате тези хартиени филтри и решите,4е иксате да ги смените има много добро решение на този проблем. отивате и си купувате един голям филтър за аспиратори с активен въглен,струва около 1о лева и си го нарязвате за рамката на филтъра(излизат 4 филтър4ета), монтирате го и 2 години поне ще карате с него. тъй като аз оби4ам да си поглеждам филтъра за да не ми мирише на мизерия в колата.а по въпроса относно миризмата в купето е хубаво поне веднъж годишно да се пръска във въздушната система със спрейовете които се продават за из4истването на всякакви мизерии.продават се във всеки по голям магазин за такива консумативи за автомобили,има го и в мосю бриколаж.

В темата която имаш в предвид е дадено решение ако нямаш филтърна кутия. Ако имаш кутия не може да ме обедиш че филтър за аспиратор ще почиства въздуха по-добре отколко филтър с активен въглен който струва 25 лева. :wink:

Потребителски аватар
Gencata
Автомобил: VW Golf Mk5 1.9 TDI
Двигател: BLS 2006

Мнениеот Gencata » Сря 13 апр 2011 14:57

Здравейте, колеги
Знам, че темата е приключила, но мисля, че тук е мястото на моя въпрос. Моят голф е 1992 1.8 75 коня и филтърът е от тези цилиндричните, които не се продават никъде. Тук сте писали за някакъв магазин където за около 20 лева мога да си взема кутия за плосък филтър и филтър, които стават за леглото и се захващат с щипките. Къде мога да намеря каквото търся? Благодаря предварително! :)

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 13 апр 2011 15:31

Gencata написа:Здравейте, колеги
Знам, че темата е приключила, но мисля, че тук е мястото на моя въпрос. Моят голф е 1992 1.8 75 коня и филтърът е от тези цилиндричните, които не се продават никъде. Тук сте писали за някакъв магазин където за около 20 лева мога да си взема кутия за плосък филтър и филтър, които стават за леглото и се захващат с щипките. Къде мога да намеря каквото търся? Благодаря предварително! :)

Кутия за плосък филтър може да си намериш от кола която се продава на части.
ЦЪК :!:

Потребителски аватар
bomar
Автомобил: GOLF 3
Двигател: 1.4 ABD

Мнениеот bomar » Пон 29 яну 2018 14:39

Така изглежда моето приспособление за филтър купе на ГОЛФ 3 - 1993 г.(нямам фабрично). Използвал съм мрежа от комарник, като покрая с пистолет за горещо лепене съм направил кант и филтър за абсорбатор(сложил съм само един слой). Това го защипвам направо върху пластмасовата решетка. Е, не е нещо особено, но донякъде решава проблема.
Прикачени файлове
20180129_132254 - 1.jpg
20180129_132341 - 2.jpg

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пон 29 яну 2018 14:51

Това не е сериозно :h020

п.п. Има оригинален капак за Г3, филтър за 10 кинта, купи си и си сложи, това не е Голф 1, да няма оригинален. :mhihi :mhihi :mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”