Предпазване против корозия на Passatите
Предпазване против корозия на Passatите
В един форум ми казаха че Passat след 2000г имат цинкована ламарина, така че ламарината не им гние или трудно гние, значи това се отнася за Passat B5.5 и по-нагоре. А относно B5 и B4 в едни проспекти съм виждал на схема как ламарината е покрита с 26 слоеве боя, антикорозия, антиодраскване и така нататък, смятам че следователно В4 и В5 няма да гният много лесно. А може ли някой от вас да ми каже нещо относно предпазването срещу корозия върху Passat B3 защото баща ми имаше един Passat B3. Този последен има ли така 26 слоеве върху ламарината или е по-малко предпазен отколкото В4 и В5 ? Освен че имаше тук таме петна от ръжди, но явно поради възрастта, общо взето трудно ръждясваше и боята беше доста добре.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Предпазване против корозия на Passatите
Колега,
не знам колко слоя боя имат пасатите B4 и B5, но е факт че ламарините им не ги гони много ръждата. Проблема ми е по-скоро дали трябва да се предпазват отдолу пасатите, тьй като и моя е уличник. Чудя се дали трябва да се маже отдолу с бодита. Последно когато сменях горивния филтър го разгледах отдолу и не видях никъде ръждица - колата е 97-ма година.
не знам колко слоя боя имат пасатите B4 и B5, но е факт че ламарините им не ги гони много ръждата. Проблема ми е по-скоро дали трябва да се предпазват отдолу пасатите, тьй като и моя е уличник. Чудя се дали трябва да се маже отдолу с бодита. Последно когато сменях горивния филтър го разгледах отдолу и не видях никъде ръждица - колата е 97-ма година.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
нищо няма да му стане, ако не е удрян, жулен, пребоядисван, каран в Австрия или Германия
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
vladobg78 написа:Колега,
вманиачавате се хората още карат астри и вектри на по 20 години с изгнили мостове и им няма нищо вие мислите някое петънце отдолу дали няма да е проблем

- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:

а с ръждата е по добре да я спреш по-рано, защото после става по-дебело.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
vladobg78 написа::lol: мове да си прав, ама аз съм малко чалнат![]()
а с ръждата е по добре да я спреш по-рано, защото после става по-дебело.
От ръждата и от Смъртта спасение няма, един ден идва

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
vladobg78 написа:... а с ръждата е по добре да я спреш по-рано, защото после става по-дебело.
Няма спиране на ръждата, братле! И в борбата с нея винаги ще си губеща страна. Тръгне ли веднъж, няма спиране и не си заслужава наливане на пари за това.

- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
така е ръждата не прощава, но когато е малка си струва да се бори човек с нея. иначе сме още далеч от стандарта в германия примерно,където на 5-тата година най-късно се сменя колицата...дай боже да го доживеем и тука.
Разбира се, не може колата изобщо никога да не ръждяса, но все пак Passatите от В3 нагоре съм забелязал все пак че сравнително трудно ръждясват, има си коли които много по-лесно ръждясват отколкото Passata. Разбира се, ще бъда наистина щастлив ако мога да си купувам нови коли на всеки 5 години, и не ми се кара кола на повече от 15 години, разбира се, това съвсем искренно ви го признавам. Естественно, в такъв случай изобщо няма да ми пука каква ще бъде след 15 години, поне до 5 години можем да бъдем сигурни, че новата кола почти няма да има ръждица, или пък да има малко ръждица на 5ата година, пак ще си върви, ако си вземеш нова и си я смениш се радваш, дори да има 1-2 ръждици никак няма да те боли.
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Някой досетлив колега бе казал: "Рано или късно всички коли стават Опели" ! 

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
ръждата е като жената,тръгне ли няма спиране 

- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
това с опелите ми хареса 

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Така е. Ако не искате ръжди, купете си Delorean. Изработен е изцяло от неръждавейка.

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Ivaile написа:Някой досетлив колега бе казал: "Рано или късно всички коли стават Опели" !
хахахахаххах това беше от един опел събор в Ловеч преди няколко години ,толкова бяхме надрънкани всички,че от там някой го измисли,чак не вярвам че го чувам тук