Предпазване против корозия на Passatите

Техническа и сервизна информация за Passat
VwPassat
Автомобил:
Двигател:

Предпазване против корозия на Passatите

Мнениеот VwPassat » Съб 28 авг 2010 1:39

В един форум ми казаха че Passat след 2000г имат цинкована ламарина, така че ламарината не им гние или трудно гние, значи това се отнася за Passat B5.5 и по-нагоре. А относно B5 и B4 в едни проспекти съм виждал на схема как ламарината е покрита с 26 слоеве боя, антикорозия, антиодраскване и така нататък, смятам че следователно В4 и В5 няма да гният много лесно. А може ли някой от вас да ми каже нещо относно предпазването срещу корозия върху Passat B3 защото баща ми имаше един Passat B3. Този последен има ли така 26 слоеве върху ламарината или е по-малко предпазен отколкото В4 и В5 ? Освен че имаше тук таме петна от ръжди, но явно поради възрастта, общо взето трудно ръждясваше и боята беше доста добре.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Re: Предпазване против корозия на Passatите

Мнениеот vladobg78 » Съб 28 авг 2010 9:42

Колега,

не знам колко слоя боя имат пасатите B4 и B5, но е факт че ламарините им не ги гони много ръждата. Проблема ми е по-скоро дали трябва да се предпазват отдолу пасатите, тьй като и моя е уличник. Чудя се дали трябва да се маже отдолу с бодита. Последно когато сменях горивния филтър го разгледах отдолу и не видях никъде ръждица - колата е 97-ма година.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 28 авг 2010 9:45

нищо няма да му стане, ако не е удрян, жулен, пребоядисван, каран в Австрия или Германия

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Съб 28 авг 2010 12:32

vladobg78 написа:Колега,

не знам колко слоя боя имат пасатите B4 и B5, но е факт че ламарините им не ги гони много ръждата. Проблема ми е по-скоро дали трябва да се предпазват отдолу пасатите, тьй като и моя е уличник. Чудя се дали трябва да се маже отдолу с бодита. Последно когато сменях горивния филтър го разгледах отдолу и не видях никъде ръждица - колата е 97-ма година.

вманиачавате се хората още карат астри и вектри на по 20 години с изгнили мостове и им няма нищо вие мислите някое петънце отдолу дали няма да е проблем mhihi

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Съб 28 авг 2010 18:47

:lol: мове да си прав, ама аз съм малко чалнат :Mr Green Fun
а с ръждата е по добре да я спреш по-рано, защото после става по-дебело.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 28 авг 2010 18:53

vladobg78 написа::lol: мове да си прав, ама аз съм малко чалнат :Mr Green Fun
а с ръждата е по добре да я спреш по-рано, защото после става по-дебело.

От ръждата и от Смъртта спасение няма, един ден идва mhihi Та колегата по-горе ме накара да се изсмея на неговите твърдения как третирали Пасатите б3 и тем подобни! Ам колега, тея коли да не са поръчкови че имали няколко слоя боя!? Да неби да си чул от някой Италянец който си е пребоядисал колата 4,5 пъти и е сигурен че няма да ръждяса! Не разбрахте ли че такива кЪшони като нашите нямат такива защити!? От типа на Златна баня и поцинковано купе! Такива ексти имат коли поръчкови, съответно когато си вземеш кола от магазина си поръчваш еди каква си баня да и се направи против ръжда, а това ние няма как да го знаем на тия стари коли! Така че не се коркайте толкова, трябва да се притесняваме повече как да си сменим колите, защото тия няма да се вековище, на всичко му идва реда, така че не се опитвайте да се борите с ръждата, а да овеличавате заплатата си, за да може един ден да си веземете по-нова кола, там ръжда няма! Айде със здраве и нищо лично!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 28 авг 2010 18:55

vladobg78 написа:... а с ръждата е по добре да я спреш по-рано, защото после става по-дебело.

Няма спиране на ръждата, братле! И в борбата с нея винаги ще си губеща страна. Тръгне ли веднъж, няма спиране и не си заслужава наливане на пари за това. :horror:

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Съб 28 авг 2010 19:45

така е ръждата не прощава, но когато е малка си струва да се бори човек с нея. иначе сме още далеч от стандарта в германия примерно,където на 5-тата година най-късно се сменя колицата...дай боже да го доживеем и тука.

VwPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VwPassat » Съб 28 авг 2010 20:37

Разбира се, не може колата изобщо никога да не ръждяса, но все пак Passatите от В3 нагоре съм забелязал все пак че сравнително трудно ръждясват, има си коли които много по-лесно ръждясват отколкото Passata. Разбира се, ще бъда наистина щастлив ако мога да си купувам нови коли на всеки 5 години, и не ми се кара кола на повече от 15 години, разбира се, това съвсем искренно ви го признавам. Естественно, в такъв случай изобщо няма да ми пука каква ще бъде след 15 години, поне до 5 години можем да бъдем сигурни, че новата кола почти няма да има ръждица, или пък да има малко ръждица на 5ата година, пак ще си върви, ако си вземеш нова и си я смениш се радваш, дори да има 1-2 ръждици никак няма да те боли.

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Нед 29 авг 2010 23:03

Някой досетлив колега бе казал: "Рано или късно всички коли стават Опели" ! :D

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 30 авг 2010 5:14

ръждата е като жената,тръгне ли няма спиране :beat_butt2

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Пон 30 авг 2010 7:01

това с опелите ми хареса :applause:

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Пон 30 авг 2010 13:07

Така е. Ако не искате ръжди, купете си Delorean. Изработен е изцяло от неръждавейка.
Изображение

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пон 30 авг 2010 15:33

Ivaile написа:Някой досетлив колега бе казал: "Рано или късно всички коли стават Опели" ! :D

хахахахаххах това беше от един опел събор в Ловеч преди няколко години ,толкова бяхме надрънкани всички,че от там някой го измисли,чак не вярвам че го чувам тук :drunk

Върни се в “Passat”