За климатроника

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

За климатроника

Мнениеот xploda » Вто 31 авг 2010 7:06

Значи пускам студеното и почти веднага почва да духа студено, обаче пробвам няколко дни вече да пусна топлото и нещо я не мога да улуча я не му работи топлото. Пуснах го онзи ден на Hi + ECON, на 3-4та степен след 3-4 минути едва почна да духа съвсем леко топличко, не студено, не топло, средно такова. Ако не пусна ECON-а и го пусна само на 29 градуса примерно си духа студено, на AUTO пак студено. Само ECON-а, като пусна се чува едно кликване/щракване откъм компресора, някакси се намалява шума и почва да духа едно такова средно положение, нито топло, нито студено, все едно е пуснато парното на студено на нормална кола през горещ слънчев ден.
Аз ли не мога да го пусна топлото на климатроника или има някакъв проблем с него? И ако има от какво може да е, може ли да се оправи самостоятелно или трябва сервиз за клими нещо?

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Re: За климатроника

Мнениеот Gencho87 » Вто 31 авг 2010 15:19

Аз имам само с климатик, но не си споменал дали като пуснеш да ти духа топло колата загряла ли е или е веднага след като запалиш искаш топло?
Ако колата не е загряла няма от къде да ти духа топло.

Потребителски аватар
houzeboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот houzeboy » Вто 31 авг 2010 15:26

Възможно ли е термостата да е здал багажа лятото...

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 31 авг 2010 15:41

Gencho87 написа:Аз имам само с климатик, но не си споменал дали като пуснеш да ти духа топло колата загряла ли е или е веднага след като запалиш искаш топло?
Ако колата не е загряла няма от къде да ти духа топло.

Сутринта на абсолютно студена кола. Паля, чакам 2-3 минути малко да загрее и тръгвам, но в момента на тръгване колата не е загряла до работната температура. Забива точно в средата на 90 градуса някъде 2-3 минути след потегляне и грам на мърда. Пътя до работа около 15 минути, т.е. общо горе долу 20мин. бачка колата. И на мен ми дойде на акъла, че затова може да не духа топло веднага, но си викам на предишния голф нямаше клима, пусках парното на макс и за 10-на минути и по-малко даже почваше да духа стабилно топличко. Сега този климатроник не трябва ли веднага да почне да духа топло? Или и то като нормалното парно чака да загрее колата двигателя първо?

houzeboy написа:Възможно ли е термостата да е здал багажа лятото...

Съмнява ме. Загрява си нормално до 90 и не мърда. По пътя насам към Бърно никакви проблеми откъм загряване да чукна на дърво.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Вто 31 авг 2010 15:47

xploda написа: Сега този климатроник не трябва ли веднага да почне да духа топло?

Не.

xploda написа:Или и то като нормалното парно чака да загрее колата двигателя първо?

Да.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 31 авг 2010 15:50

pedalchobaba написа:
xploda написа: Сега този климатроник не трябва ли веднага да почне да духа топло?

Не.

xploda написа:Или и то като нормалното парно чака да загрее колата двигателя първо?

Да.

:oops: Пак се изложихме :Mr Green Fun

Ще пробвам утре на напълно загрял двигател дали ще ме "огрее" :mrgreen:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”