Здр. колеги нов съм във форума наскоро се сдобих с пасат Б5 и въпросът ми е какво хидравлично масло е подходящо за него ,изчетох какво ли не във форума от зелено оригинално "незаменимо" до червени който също ставали .Аз онзи ден проверявах моето и беше на минимум и като питах в магазина ми дадоха от това Aral Getriebeol ATF 22 http://www.aralbg.com/lubricants/hydrai ... ission.htm
и сипах малко от него ,подходящо ли е или не
Хидравлично масло на Б5
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Хидравлично масло на Б5
Това което си сложил ми се струва че е масло за автоматични трансмисии,а не е за хидравликата.
Смени го възможно най-бързо с такова по спецификация.
От официален представител на ФВ си го вземи не е много скъпо!
Смени го възможно най-бързо с такова по спецификация.
От официален представител на ФВ си го вземи не е много скъпо!
- kimb
- Автомобил:
- Двигател:
по принцип пише като специф. " хидроусилвателни системи без специални изисквания " а от това оригиналното къде мога да го намеря ,и какво сега трябва да го сменя всичкото ли ? Аз не усещам никаква промяна .
Благодаря предварително !
Благодаря предварително !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега маслото, което си налял е червено на цвят нали? Поне такова е маслото АТФ за автоматични трансмисии. Е да, но на пасата маслото е зелено и е на Кастрол. Има го във официалните представители на VW, Шкода предполагам Сеат и Ауди. Имаше една тема, в която се спомена че това в Шкода е най-евтино (около 21лв./л.). Има го и в други магазини на поддоставчици.
Препоръчвам ти да си сложиш предписаното по спецификация масло, като трябва да източиш старото възможно най-добре
Препоръчвам ти да си сложиш предписаното по спецификация масло, като трябва да източиш старото възможно най-добре

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Маслото е строго определено.Има си спецификация.Като влезеш в магазин за авточасти питай дали имат масло със спецификация G002 000.Цвета му трябва да е зелен.Един литър ти стига за подмяната на цялата система 

- kimb
- Автомобил:
- Двигател:
ми то и това което беше вътре беше червено бистро е аз налях съвсем малко ,а колко масло ще ми трябва
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Не четеш май какво съм ти написал
.Един литър ти стига за подмяната на цялата система

- kimb
- Автомобил:
- Двигател:
не колега чета
просто бях писал преди теб но дакато модераторът ми одобри мнението си ме изпредварил 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
А някой запознат може ли да каже на колко време или на какъв пробег се сменя това масло на Б5?
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на 2 години е хубаво да се сменя по принцип, за пробега не съм сигурен
- illy1977
- Автомобил:
- Двигател:
Бате!!!!
Слагай каквото имаш и не се занимавай с излишни коментари и набутвания!!!!!!!!!!!!!!!!
Спецификации....тъпотии...и тем подобни.................
Излишни и натруфени истории с комерсиална цел!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Преди две години сложих на моя таралясник в хидравликата, намерено от мен масло в мазето за автоматични трансмисии /червеното/,Dextron 3 май беше. Работи като змей и пее............................................
Слагай каквото имаш и не се занимавай с излишни коментари и набутвания!!!!!!!!!!!!!!!!
Спецификации....тъпотии...и тем подобни.................
Излишни и натруфени истории с комерсиална цел!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Преди две години сложих на моя таралясник в хидравликата, намерено от мен масло в мазето за автоматични трансмисии /червеното/,Dextron 3 май беше. Работи като змей и пее............................................
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си карам с Febi 1литър е 20лв и е супер. 

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Щом ти намалява не е хич добре.
Легни и огледай отдолу къде капе. Отстрани теча ако не искаш да дадеш едни трицифрени суми.
Гледам си от София и въпросът какво и от къде да купя масло е малко смешен, ще се съгласиш. Кажи в кой квартал си и ще ти кажа най близкото представителство. На Б4 литър стига и остава, сигурно и тук е така. Сменя се за 5-10 мин. Не си прави експерименти с хидравликата, защото е скъпа.
Легни и огледай отдолу къде капе. Отстрани теча ако не искаш да дадеш едни трицифрени суми.
Гледам си от София и въпросът какво и от къде да купя масло е малко смешен, ще се съгласиш. Кажи в кой квартал си и ще ти кажа най близкото представителство. На Б4 литър стига и остава, сигурно и тук е така. Сменя се за 5-10 мин. Не си прави експерименти с хидравликата, защото е скъпа.
Маслото трябва да е по спецификациа на Фолксваген тва е важното. Производители колкото щеш. Аз налях преди време някво минерално и отремонтирах после рейката. Та така разбрах че било специално маслото, тоест по трудния начин. Сега съм с Максус 15 лв. май беше литъра.
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
На стария пасат б3 течеше ако не се лъжа някаква рейка от долу ,та това масло беше много скъпо оригиналното и си го карахме със каквото има например хладилно, машинно и всякакво и не е имало проблем ,но то изтичаше и решението беше като сипахме гъсто масло ако не се лъжа то беше хладилното течовете почти спряха съвсем малко се губеше ,и не е имало никакви проблеми .Все пак на кола която е остаряла и няма смисъл от ремонти ,но за Б5 най-добре си сипи каквото трябва и най-вече си оправи теча, защото може и на теб да са ти сложили гъсто масло за да не изтича по толкова много.