Колеги, помагайте. Чува се едно триене докато карам - някъде около предно дясно колело. Прави ми впечатление, че като ударя предното дясно колело в дупка и триенето - шума - се засилва много и по-късно например намалява, но не спира. Непрестанно се чува този шум. Иначе колата не показва никакви дефекти - всичко и е наред...
Колата е голф 3 - 1.8ми
Чува се триене при движение от предно дясно колело
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Чува се триене при движение от предно дясно колело
Някоя накладка? Сменял ли си ги скоро? Може по спирачната система нещо да мърна. Поогледай отдолу, може да си закачил нещо.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
При мен се получава подобен шум от триене на накладката в ръба на спирачния диск които се е получил от износването му.
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имах подобен проблем : особено като правех завой на дясно. Ходих на майстор ! Оказа се едно малко камъче се намърдало в спирачния механизъм. Като натисна спирачките това стържене изчезваше и после пак се появяваше, но не постоянно. Поне при мен беше това 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да пишеш, да беше свалил колелото и да видиш какво има там!
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
износени накладки или износен диск,свали гумата и ще разбереш.
- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
Може и камъче м/у предпазната ламарина и диска 

- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера свалих гумата и всичко си беше наред
Накладките се бяха малко поизносили, но можеха още да карат. Все пак ги смених с хубави немски, но днес пак се чува това триене. По-слабо, но се чува. Дисковете не са чисто нови, но могат още да карат, не е от тях...

Накладките се бяха малко поизносили, но можеха още да карат. Все пак ги смених с хубави немски, но днес пак се чува това триене. По-слабо, но се чува. Дисковете не са чисто нови, но могат още да карат, не е от тях...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Cocolino написа:Колеги, помагайте. Чува се едно триене докато карам - някъде около предно дясно колело. Прави ми впечатление, че като ударя предното дясно колело в дупка и триенето - шума - се засилва много и по-късно например намалява, но не спира. Непрестанно се чува този шум. Иначе колата не показва никакви дефекти - всичко и е наред...
Колата е голф 3 - 1.8ми
Колега имам същия проблем при моя golf 3 1.8mi през дъпка от дясно се чува силно изтракване,беше така седмица и вече нищо не се чува.
колега,ако при завой се засилва е възможно да е лагер на главина,провери и това,ако се окаже той и го сменяш,не пести пари за лагера 50тина лева е Фаг...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега подобно триене може да усетите и при износен лагер на обтягащата ролка на пистовия ремък.Освободете ролката от ремъка и я завъртете . По звука ще разберете в какво състояние е лагера.При сухо триене подгответе си нова или рециклирана ролка ,сваляй дясната гума и сменяй. Успех
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
pavel.pavlov написа:Колега подобно триене може да усетите и при износен лагер на обтягащата ролка на пистовия ремък.Освободете ролката от ремъка и я завъртете . По звука ще разберете в какво състояние е лагера.При сухо триене подгответе си нова или рециклирана ролка ,сваляй дясната гума и сменяй. Успех
Ееее, ако е от нея, за каква рециклирана говорим!?

Нова е 20-тина лева!
- radinski
- Автомобил:
- Двигател:
един колега от работа караше мерцедес спринтер и имаше същия проблем чуваше се някакво триене
семни накладки и всичко се оправи
семни накладки и всичко се оправи
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”