! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
black`
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот black` » Нед 05 сеп 2010 18:29

Поредния супер идиот с черен джиБ VW Tuareg, вчера-Петък 11ч. на Е79 посока кулата, преди село Марикостиново с номер СА нещо си селско... Изпреварвам дълга колона, а отсреща идват коли. Пускам мигач да се прибирам пред него, но той кара на 5 см от предната кола и няма място. Натискам го да отвори място, но въпреки това реши да свирка и да се прави на интересен пред мадамата на другата седалка. Да не би случайно да го одраскам. Защо не спря да си изясним нещата след като няколко пъти после ти набих спирачки отпред и отбих в селото?! :roll:
Ако си от форума или случайно прочетеш това, може да ми пишеш, за да се разберем какво точно искаш! :idea:

Последна промяна от black` на Нед 05 сеп 2010 18:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 05 сеп 2010 18:33

black` написа:Поредния супер идиот с черен джиБ VW Tuareg, вчера Петък 11ч. на Е79, преди село Марикостиново с номер СА нещо си селско... Изпреварвам колона, а отсреща идват коли. Пускам мигач да се прибирам пред него, но той кара на 5 см от предната колата и няма място. Натискам го да отвори място, но въпреки това реши да свирка и да се прави на интересен пред мадамата на другата седалка. Да не би случайно да го одраскам. Защо не спря да си изясним нещата след като няколко пъти после ти набих спирачки отпред и отбих в селото?! :roll: Ако си от форума може да ми пишеш, за да се разберем какво точно искаш! :idea:

В случая не си ли ти виновен?Защо испреварваш като виждаш че има много автомобили!И той не е постъпил добре и вярно се е правил на газар!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 05 сеп 2010 18:36

Може и така да е, но не знам това да е нарушение. А това да караш с 5 см. дистанция и да не пускаш изпреварващия е определено тъпо нарушение. И отгоре на това и да освиркваш. Ами ако се бяхме ударили с тия отсреща, докато го чакам половин минута да му спадне комплекса и да направи път? Определено ще предпочета да го ударя него странично, щом не дава път, отколкото челно тия отсреща. :idea:
И въпреки това накрая пак ме изпревари, за да покаже на лелката до него колко му върви джипа. Да не би 30 годишната талига на газ да го засрами. Но не познава пътя и прави постоянно глупави постановки. mhihi :screwy

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 05 сеп 2010 18:43

Колега напиши си номера та като те видиме направо да спираме да можеш да си караш спокойно.Как точно реши че човека е длъжен да ти прави път не знам.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 05 сеп 2010 18:47

Чл. 42 (3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.

И само да вметна, че когато го изпреварвах нямаше коли отсреща. После се появиха и реших да се прибирам.
Няма какво да кажа повече айде живи и здрави, и си четете правилника вместо да се правите на интересни по пътища които не познавате. :idea: :wink:

Последна промяна от black` на Нед 05 сеп 2010 18:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 05 сеп 2010 18:50

Хич не им правя място на такива, имат си глави да мислят, а обикновено някой кара на 5 см. зад предната кола когато се опитва да я изпревари, така че...!

п.п. никъде не си споменал че джиБа е увеличавал скоростта.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 05 сеп 2010 18:53

Представаш ли си колона от 20 коли и тирове, и всчки да карат на 5 см един от друг. Сигурно всички идиоти са решили да изпреварват по едно и също време. Ситуацията беше точно такава. :screwy
И да увеличава и да не какво значение има?! Щом след като съм пуснал мигач искам да се прибирам пред него?! Айде обеснявайте сега правилника? :roll:
Друг е въпроса, че щом е с такава кола сигурно не му беше много прятно да го изпреварва 30 годиша тарга. :screwy

Последна промяна от black` на Нед 05 сеп 2010 18:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 05 сеп 2010 18:58

Приятел, аз правилника го знам много добре, ама вземи ти да ми обясниш, ЗАЩО предприемаш изпреварване на колона от 20 коли, след като не си сигурен че ще можеш да го направиш. Мислиш ли че 20 коли ще карат ей така една след друга случайно след някой Тир, аман от УБИЙЦИ по пътищата!!!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 05 сеп 2010 21:24

Ами на 3 км прав участък, без насрещно движение, след като никой не изпреварва камионите вестник ли да четем? :roll: :wink:
Лека вечер. :wink:

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Нед 05 сеп 2010 21:36

black` написа:Представаш ли си колона от 20 коли и тирове, и всчки да карат на 5 см един от друг. Сигурно всички идиоти са решили да изпреварват по едно и също време. Ситуацията беше точно такава. :screwy
И да увеличава и да не какво значение има?! Щом след като съм пуснал мигач искам да се прибирам пред него?! Айде обеснявайте сега правилника? :roll:
Друг е въпроса, че щом е с такава кола сигурно не му беше много прятно да го изпреварва 30 годиша тарга. :screwy

Колега,аз те разбирам много добре и бих казал,че си прав за ситуацията.И аз бих казал аман от такива кибици,дето се залепват за предната кола и всеки който рещи да го излревари му е крив.Изпреварвания трябва да осигури достатъчна дистанция между него и предното МПС.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 05 сеп 2010 21:41

black` написа:
Чл. 42 (3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.

Пич, кво недоволстваш. Не се ли замисляш поне за малко че човека няма нито законова, нито физична теорема дето да го задължава да ти прави място. Вместо да си преценяваш реално възможностите на "30 годишната талига на газ " и тая ситуация да ти е за урок, ти си почнал да подскачаш по човека, че и искаш да го ребриш :063:
Че човека не ти пречил на изпредварването, не те е засичал, не е ускорявал. Просто си е карал по пътя. Пак се радвай че те е пуснал.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 05 сеп 2010 21:59

Добре де. Дори да оставим на страна това, че свирка и се прави на герой. Дори по закон въпросния индивид пак е виновен. Едно че не оставя дистанция от предната кола. И второ възпрепятства моето изпреварване по тоя начин. Щото в закона пише по какъвто и да е друг начин да не пречи... Как ще не е пречил на изпреварването? Как да няма законова теорема, като закона ви го цитирам по-горе? То хубаво карал ама остави 5-10 метра място. А не другия да се чуди къде да се завре. :roll:
Ами ако предния спре рязко? Сигурно човека пак няма да е виновен, че го е ударил. Той си е карал спокоен на 5 см и го е ударил изведнъж. Щото имам и такъв случай. 2 коли от нищото, спряха отзад в багажника ми поради същата причина. Сигурно ще кажете пак съм бил виновен аз, че спирам така ненадейно. :063: :roll:
Мене като ме изпреварват, винаги оставям място и дори намалям ако идва кола отсреща. За да не стане сакътлък. Точно това е и смисъла дето го пише в извадката на закона. За възпрепястването.
Явно половината и повечето си карате по ваши си закони и правила. И на курсовете някой споменавал ли ви е урока за дистанцията не знам... Какво повече пишете не мога да разбера? :roll: То няма смисъл да ви се обяснява щом частта от извадката на закона не прочетохте и поне малко не разбрахте за какво се говори в нея. :roll: Чудно как сте взели книжки?! Ама то половина в България са купени де. :lol:
Ето ви още една прясна извадка. Айде чакам пак "компетентните" изказвания. Сигурно ще кажете, че джипа е бил 6 метра дълъг, по-лек от 3.5 тона и за това кара 5см до камиона. :lol:
Чл. 125. Водачите на бавноходни пътни превозни средства и на пътни превозни средства с разрешено общо тегло над 3,5 тона или с дължина, по-голяма от 7 метра, при движение едно зад друго са длъжни да спазват дистанция, която позволява на тези, които се движат зад тях, да ги изпреварват и да заемат място между тях.

Те за това един път на владая се бяха начукали 10-15 коли във верижна. Щото са ей такива шофьори дето всичко знаят и карат по техните си правила. :063: Ако не знаете при създаване на такава опасност както тоя дори сте длъжни да спрете, за да не стане ПТП. Пак по закон е така. Айде оборвайте сега. :063: mhihi
Айде довиждане. То с магнетофони не може да се приказва. :lol:

ventci20
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventci20 » Пон 06 сеп 2010 2:16

Чл. 43. Изпреварването на моторни превозни средства, с изключение на мотопеди и мотоциклети без кош, е забранено:
4. при използване на пътна лента за насрещно движение, когато изпреварващият не може да се върне безпрепятствено в напуснатата пътна лента....
А сега колега, да имаш да кажеш нещо по въпроса или просто си объркал Тouareg-a за мотопед ??/ Пази Боже от такива като теб :bishop :bishop

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 06 сеп 2010 5:53

black` написа:Ами на 3 км прав участък, без насрещно движение, след като никой не изпреварва камионите вестник ли да четем? :roll: :wink:

Определено предпочитам вестник, пред НЕКРОЛОГ!!!

п.п. Ако на три километров прав участък, без насрещно движение не можеш да изпревариш камион + джиБ, ......но все пак се натискаш, боже опази!

Последна промяна от ivo_555 на Пон 06 сеп 2010 6:09, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 06 сеп 2010 6:02

ivo_555 написа:
black` написа:Ами на 3 км прав участък, без насрещно движение, след като никой не изпреварва камионите вестник ли да четем? :roll: :wink:

Определено предпочитам вестник, пред НЕКРОЛОГ!!!

Хайде спрете се вече! Много сте "остроумни".
Едно е да изпреварваш там, където няма видимост, друго е да караш като малоумен в колона след някой камион, всички залепени един за друг и никой не изпреварва на прав участък, щото на 6км в насрещното има кола и не е свободен пътят до хоризонта. Щом имам видимост и мога да изпреваря, а ти не изпреварваш, редно е да имаш дистанция до предния автомобил, където да вляза, когато прекратя изпреварването.
Малоумно е да се закачиш за предния и да не пускаш никого между вас. И не ми излизайте с тия доводи, че се е залепил, щото щял да изпреварва - като ще изпреварва, да заминава. Ако няма - да спазва дистанция. Имаш право да прецениш кога да изпревариш, но не и кога АЗ да изпреваря. И когато реша, трябва да не ми пречиш. Ако се наложи да се прибера пред теб в колоната, това не е нито нагло, нито нарушение и ТРЯБВА да ме пуснеш.

Върни се в “Пътеводител”