За чистачките и пръскалката Г2...
За чистачките и пръскалката Г2...
Търсих с търсачката намерих доста теми с проблеми като моя но мисля че моя е малко по различен... Не ми работи пръскалката на предните и задната чистачки и задната чистачка изобщо. Работят само предните чистачки на всички степени нормално. Ако дръпна или ако бутна лостчето обаче нищо не става. Всички бушони са изправни. Мисля че не е от моторчето за пръскалката защото него го разглобих смазах и почистих и го пробвах на друга кола и работи. На кабела който отива до моторчето стига ток като дръпна и бутна лостчето пробвах с пробна лампа и светва. Значи не е и от ръчката. Интересното е, че когато моторчето не е закачено във веригата всичко си работи и задната чистачка и предните като дърпам лостчето. Закача ли го обаче нищо не работи. Мислих че окъсява моторчето нещо ама работи на друга кола. Колата е с едно казанче. Някакви идеи от къде иде проблема?
- asskoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Syncro написа:Подава различни сигнали на входа на помпата.Както един колега в една друга тема каза - влизат 3 кабела един "-" и два "+" При единия моторчето се развърта в едната посока,при другия "+" в срещуположната.
ристо провери си масата на моторчето.Само това ми идва на акъла![]()
да...или откуснат минус bowdown
Ходих при майстор и той каза че било от лостчето. Провери там с няква пробна лапма + на кабела на помпата. Иначе при мене е едно казанче с една помпа и два кабела... Веригата се обръща някъде в ключа при лостчето. Ще се опитам да сваля тва лостче да видя ква е хавата макар че ме съмнява да е от него след като откача кабела към помпата всичко работи нормално. В между другото някой знае ли колко мм. е гайгата на волана защото нямам толкова голям ключ?
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
ристо, това е само от лостчето ша знайш.
Аз съм така, ама понеже за задната още зацепва от време на време та поотлагам ремонта, като съм обърнал маркучите при казанчето, демек като си пускам задната чистачка ми пръска отпред, щото без вода отпред е зле.
Лостчето струва около 40 лв. и се сменя доста трудно, поради което за смяна взимат поне 30 лв.
Аз съм така, ама понеже за задната още зацепва от време на време та поотлагам ремонта, като съм обърнал маркучите при казанчето, демек като си пускам задната чистачка ми пръска отпред, щото без вода отпред е зле.
Лостчето струва около 40 лв. и се сменя доста трудно, поради което за смяна взимат поне 30 лв.
batmilko написа:ристо, това е само от лостчето ша знайш.
Като гледам в книжката към колата не ме плаши смяната. Само че се чудя дали да търся ново или на втора ръка. Ако взема на втора ръка незнам колко ще издържи преди да се прецака...
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- Andrey
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги по проблема с лостчето - преди да го разглобя и да се вкарам в приключение, реших да пробвам да го почистя със спрей. Купих си един от Бриколажа за почистване на контакти, потенциоментри и.т.н., има си към него едно тънко маркуче за по недостъпни места. Напръсках обилно контактите без да свалям нищо от корите и сега е на 6. Изтече страшна мърсотия - (сложете парцалче отдолу). Същата процедура приложих и на колата на баща ми и отново се оправи всичко.
Ако проблема е само от зацапване 100% се оправя без да се разглобява по този начин.
Надявам се да съм помогнал.
Ако проблема е само от зацапване 100% се оправя без да се разглобява по този начин.
Надявам се да съм помогнал.
-
- Автомобил: VW PASSAT B4
- Двигател: ABF
- Контакти:
Ако е само от замърсяване е добре,но в повечето случаи контактите на лосчето са проблема.За да се стигне до лосчето трябва да се свали първо волата с ключ номер 24(най-лесно става с гидори).Свалят се и пласмасовите кори около лостовете(2 винта с кръстата отверка).После има 3 дълги винта,които държат лостовете към основата.Има и 3 бъкси с кабели(в ляво е за чистачките,в дясно е за светлините,а отгорната лява страна е буксата за светкавиците).Самите лостове са два разположени един върху друг и имат кръгли основи който са за закрепяне към кормилната ос и там са разположени контактните пластини.Горния е за светлините а долния за чистачките.Вадят се лесно и са отделни,като се сменя само повредения лост.В повечето случаи няма много шансове за ремонт,но зависи какво е станало и за това ремонта е различен при всеки.Доста често има счупени пласмаси или прегорели контакни пластини.
- coolgolf2
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите! Става дума за ГолфII/С голямо Г/ 1,6 бензин, карбуратор,87 набор.
Тази тема явно е старичка,но интересна и понеже аз съм с подобен проблем/дори тема отворих за него/ искам да я вдигна.
При мен нещата са,че не ми работи предното стъклопочистащо барабар с чистачките.Принципно те не се делят на предно или задно стъклопочиствщо устроиство,защото са свързани-1казанче;1помпа;1ключ;1реле.Разделя ги само два контактора и два водопровода.
На мен отзад ми работи т.е. пръска си там някакво/без чистачката щото изгоря моторчето/.Обаче отпред нищо.Моторчето на помпата си върти-сучи и в двете посоки,дюзите/не пръскалките или цицките както ги наричат някои/ са нови и незапушени,тръбичките също не са запушени.
Имам съмнения около ключа с контакторите/четеики тази тема/ или реле.Ако има някой идея какво може да е,нека "сффирне"
Тази тема явно е старичка,но интересна и понеже аз съм с подобен проблем/дори тема отворих за него/ искам да я вдигна.
При мен нещата са,че не ми работи предното стъклопочистащо барабар с чистачките.Принципно те не се делят на предно или задно стъклопочиствщо устроиство,защото са свързани-1казанче;1помпа;1ключ;1реле.Разделя ги само два контактора и два водопровода.
На мен отзад ми работи т.е. пръска си там някакво/без чистачката щото изгоря моторчето/.Обаче отпред нищо.Моторчето на помпата си върти-сучи и в двете посоки,дюзите/не пръскалките или цицките както ги наричат някои/ са нови и незапушени,тръбичките също не са запушени.
Имам съмнения около ключа с контакторите/четеики тази тема/ или реле.Ако има някой идея какво може да е,нека "сффирне"
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”