! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот nosex » Сря 08 сеп 2010 20:48

Аз мога да те заведа на ГРОБА на един от най-добрите ми приятели, точно заради безумно жестоки ИНАТИ като теб!!! :banghead:

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Сря 08 сеп 2010 20:52

Не мислите ли да спирате?!Тази тема отива към тупалки,нека всеки да споделя,но.. не мисля,че трябва да е по този начин!

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 08 сеп 2010 21:15

Не, с риск да размърдам кокалите на Валката (MKII), с риск да наскърбя отново сестра му Ивето, държа да споделя за всички забравили тази случка (когато форумът беше в Tраур) или потребители като muns61, които са новорегистрирани...
Катастрофата...
Идентична ситуация на прав път, с видимост, само че без колона от изпреварвани коли...
Изпреварваната кола е била само една...

Накратко ще обобщя - Вальо почина именно, заради ината на изпреварваната от него кола и шофьора на камиона в насрещното, който не пожела да чукне спирачката...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 08 сеп 2010 22:13

аз мога да ви заведа всички на малашевските death

Айде спрете се, то се видя, че у форума има дървени философи и толкоз, ходи го убеди, че главата му не е откъм гъза.
:не:

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 08 сеп 2010 22:34

Айде и аз да напиша нещо в тон с изписаното дотук.Много пъти ми се е случвало да съм изпреварван неправилно от неразумни водачи по пътищата (в завои,на непрекъснатиа ,без видимост или просто с лоша преценка за разстоянието на идващата отсреща кола) и винаги съм се опитвал да им направя място, за да няма инциденти... това не е като да си го върнеш на някого, че те е предредил на светофара! Когато пред мен се набиват рязко спирачки, винаги поглеждам в огледалото да не прееба този който е зад мен и ако имам възможност бягам встрани... общо взето се опитвам да пазя себе си и хората около мен.Неразумни шофйори винаги ще има ( току-що взели книжка, неадекватни жени, мутри ИЗСТРЕБИТЕЛИ и т.н... списъка е дълъг ).Ако мога им давам път и това е.Ако мога ги наказвам и така... призовавам да сме разумни и така

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 08 сеп 2010 23:41

Просто не мога да повярвам че толкова много хора не само, че не разбират смисъла на думичката толерантност, ами и имат драстични пропуски в познаването на правилата за движение. Всички сме виждали колона от 20 коли примерно, аз почти не съм виждал пътен участък в Бг където има достатъчна видимост за изпреварването наведнъж на цялата колона е какво излиза, че такава колона е забранено да се изпреварва ли? Щом има възможност за безопасно изпреварване на една или повече коли от колоната всеки е в правото си да изпреварва, изобщо не може да става въпрос дали да го пусна или не пред мен аз съм длъжен да му осигуря място да се прибере безопасно в колоната. А дори да ме изпреварва някой идиот без грам видимост, ако мога да предотвратя ПТП пак ще направя всичко, което зависи от мен защото съм толерантен и защото, ако се случи нещо лошо и аз съм можел да го предотвратя за разлика от половината писали преди мен, аз никак няма да се почувствам щастлив и удовлетворен, че тоя идиот най-после е отишъл на онзи свят. По вашата логика за подобни превъзпитателни методи със смъртен изход, на тези радари дето снимат нарушителите трябва да им махнат камерите и да им сложат направо по една гаубица и вместо снимка по пощата наруштелите да получават по 10кг гюле в предното стъкло.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 08 сеп 2010 23:51

май всички правим място, за съжаление джигитите използват колегиалността ни, за да карат както си искат.
днес един такъв капут с А8 изпреварваше колоната на Околовръстното/ качествено задръстване/ в София, съответно цялата насрещна лента беше плътно до банкета.
ама няма как, умният отстъпва

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 09 сеп 2010 0:37

Petrolhead написа:...за съжаление джигитите използват колегиалността ни, за да карат както си искат...

Точно тук е проблемът. Всеки мисли, че е по-тарикат от другия ;) Ще изпреваря тоя "бавния", онзи със "старата" трошка и т.н.
Неефективна е наказателната ни система, иначе много от опасните на пътя отдавна щяха да са прибрани за каране в нетрезво състояние, системни нарушения, без книжки или със 100 над ограниченията.

Тъжно е, че загиват много млади хора - бъдещето на тази държава.
Самоизбиваме се, а агресията и комплексите стават все по-големи :|
А най-лошото е, че няма воля за промяна към по-добро...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 09 сеп 2010 5:34

ktamen написа:Просто не мога да повярвам че толкова много хора не само, че не разбират смисъла на думичката толерантност, ами и имат драстични пропуски в познаването на правилата за движение. Всички сме виждали колона от 20 коли примерно, аз почти не съм виждал пътен участък в Бг където има достатъчна видимост за изпреварването наведнъж на цялата колона е какво излиза, че такава колона е забранено да се изпреварва ли? Щом има възможност за безопасно изпреварване на една или повече коли от колоната всеки е в правото си да изпреварва, изобщо не може да става въпрос дали да го пусна или не пред мен аз съм длъжен да му осигуря място да се прибере безопасно в колоната. А дори да ме изпреварва някой идиот без грам видимост, ако мога да предотвратя ПТП пак ще направя всичко, което зависи от мен защото съм толерантен и защото, ако се случи нещо лошо и аз съм можел да го предотвратя за разлика от половината писали преди мен, аз никак няма да се почувствам щастлив и удовлетворен, че тоя идиот най-после е отишъл на онзи свят. По вашата логика за подобни превъзпитателни методи със смъртен изход, на тези радари дето снимат нарушителите трябва да им махнат камерите и да им сложат направо по една гаубица и вместо снимка по пощата наруштелите да получават по 10кг гюле в предното стъкло.

:bowdown Имало и нормални.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 09 сеп 2010 6:12

Джигити, продължавайте с бесните неправилни маневри - ние сме толерантни, и ще ви направим път!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 09 сеп 2010 8:57

ivo_555 написа:Джигити, продължавайте с бесните неправилни маневри - ние сме толерантни, и ще ви направим път!

Благодаря!

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 09 сеп 2010 9:27

Smeagol написа:
Petrolhead написа:...за съжаление джигитите използват колегиалността ни, за да карат както си искат...

Точно тук е проблемът. Всеки мисли, че е по-тарикат от другия ;) Ще изпреваря тоя "бавния", онзи със "старата" трошка и т.н.
Неефективна е наказателната ни система, иначе много от опасните на пътя отдавна щяха да са прибрани за каране в нетрезво състояние, системни нарушения, без книжки или със 100 над ограниченията.

Тъжно е, че загиват много млади хора - бъдещето на тази държава.
Самоизбиваме се, а агресията и комплексите стават все по-големи :|
А най-лошото е, че няма воля за промяна към по-добро...

Не на 100% а на 200% съм съгласен с колегата, много е тъжна картинката :| в България. Макар и да карам БМВ аз не съм състезател и не карам бързо напротив даже ме е страх и смея да си го призная.Когато сам участник в движението по пътищата на майка България си свиркам и препявям на златните хитове на Цеца и който има зор да ме изпреварва ако ще и на 360 градусов завой. За пример ще посоча мой познат с когото ходихме на море. На магистралата с 4 човека и багаж реши да пробва дали слаума м/у колите с 240 ще му хареса. Е на мен неми стана приятно въпреки че не веднъж му повтарях че не е редно и не бива.Момчето се клатеше като бавно развиващ се след като видя че стрелката му показа 240 и умря от кеф. А аз от страх. :dummy:

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Чет 09 сеп 2010 9:53

Не че не го виждам всеки ден, но чета тука и направо се плаша какъв зверилник е по пътищата ни... а още по-лошо е, че колеги от форума допринасят за това нещо... death

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Чет 09 сеп 2010 10:26

Искам да уточниме кои са "Джигитите"! Прави ли ме джигит това че искам да изпреваря колона от 10 коли + 1 тир и ги изпреварвам на участъци с ясна видимост съобразен с абсолютно всички пътни условия? И понеже колона от 10 коли + тир е невъзможно да се изпревари на веднъж се трябва да се прибера някъде.Обаче някой си безмозъчен олигофрен е решил да не пуска джигит като мен и още малко ще се блъсне в колата пред него. Питам аз това не го ли прави него джигит? И последно,джигит ли съм когато се прибера по в дясно и пусна газта когато някой ме изпреварва?
Искам да кажа на всички злобни и малки човечета когато наближи джигит като мен моля пускайте го да ви изпревари или поне карайте на нормална дистанция за да не се стига до драми.Благодаря!!!

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 09 сеп 2010 10:43

Като говорим за такъв тип джигити...

Септември 2009та си купих пасата. Колицата е дизелче, 110 коня и на фона на старата кола - голф 3ка с 101кс двигател - направо лети. Пасата го взех от Силистра и до там стигнах с голфа. Едно приятелче с мен да прибере голфа. Караме ние към Хасково и преди шипченския проход една червена баничарка. Кара си със 70. Тръгвам аз да я изпреварвам и ония олигофрен настъпва. Обаче поради достатъчното видимост и правия път испреварването завърши успешно със ... 160км/ч!!! И какво виждам - хърбав озлобен чичка с цаки с 200 зуум седи и гледа лошо малко над волана.

Чичката се скъта пак и кара със 70. Приятелчето с голфа не може да го изпревари, щото голфа не върви толкова. Та се наложи да се комбинираме и двамата за да можем да го изпреварим, и да продължим нормалното каране със 90км/ч. На прохода шипка тоя хубостник ни застига и ... няколко пъти подред се опитва да изпревари в завоите там!!! И всеки път се разминаваше на фантазия. Стигнахме най-горе, спряхме да разпитаме хората за пътя нататък че беше в ремонт, но най-големия бонус беше, че се отървахме от дебила зад нас.

Та така, аз просто да се включа с една такава история за малоумник дето с това си каране може да пребие маса народ.

Върни се в “Пътеводител”