landwarrior написа:Абе напоследък на няколко пъти срещам постове на колеги от форумите чийто коли са оборудвани със АБС-и но са ги изключили понеже ''им пречил да спират''

значи лично според мен това е една много полезна екстра и като се кача на кола без АБС ми е много ''терсене'' да карам .Обаче ми се ще да чуя и другите мнения който са против АБС-а ?
Лично на мен, когато съм карал кола с АБС, не ми се е случвало да се включва, така че не мога да кажа от собствен опит, какво предпочитам, но определено с моята каручка ми се е случвало заради лизгавицата в началото на дъжд и заради други подобни да се плъзгам и да се чудя, колко силно точно ще се изтряскам и да искам да имам "компютърен" АБС, въпреки че си правя "човешки"!
Освен това съм бил пряк свидетел на аварийно спиране на жълтите павета, на дъжд и то с по-тежка колица от моята и бих казал, че ако пича нямаше АБС, щеше да отвее отвсякъде черната ограда(с която идиотите бяха затворили "паветата" през нощта, без никакъв светлоотразителен знак%$#@@*^$#@).