Кой номер е релето за чистачките Golf 2 старата инсталация

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Кой номер е релето за чистачките Golf 2 старата инсталация

Мнениеот moreg » Пет 10 сеп 2010 13:27

Колеги при мене като работят чистачките и цъка 67 номер! ама понеже капачето е счупено и на това реле можеш да му сложиш всякакво капаче!
Мисълта ми е знае ли някой оригиналния номер на релето?
Изображение

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Re: Кой номер е релето за чистачките Golf 2 старата инсталация

Мнениеот brabus » Пет 10 сеп 2010 13:37

По Хайнес е №10 и то не зависи от годината на производство, както са бушоните.

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Мнениеот volodya iliev » Пет 10 сеп 2010 13:56

Здравеи колега оригиналния номер на релето за чистачките е №19 това реле ти е за предните чистачки и за миячното устроиство на предното стъкло,реле №72 ти е за управлението на задната чистачка така ги дават тези две релета в книгата която имам а реле №67 трябва да ти бъде за захранване на бензиновата помпа.Дано съм ти бил полезен и успех в разрешаването на проблема.

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пет 10 сеп 2010 14:06

volodya iliev написа:Здравеи колега оригиналния номер на релето за чистачките е №19 това реле ти е за предните чистачки и за миячното устроиство на предното стъкло,реле №72 ти е за управлението на задната чистачка така ги дават тези две релета в книгата която имам а реле №67 трябва да ти бъде за захранване на бензиновата помпа.Дано съм ти бил полезен и успех в разрешаването на проблема.

Да така го дават, ама странното е защо при мене са разменени :roll:
реле 19 при мене е за бензиновата помпа, а 67 е за чистачките и си работят!
Като дам на контакт и бензиновата помпа заработи реле 19 цъка!
А като включа чистачките реле 67 цъка!
Интересното, е че отзад крачетата им са различни и немогат да се разменят местата им, и са си сложени на точните позиции! и просто немога да ги разменя защото контактите на местата 2 и 10 от бушониерата са си различни и си съвпадат само за определено реле!
Странно обърнати са при мене и не са като в книгата :shock

Потребителски аватар
volodya iliev

Мнениеот volodya iliev » Пет 10 сеп 2010 14:59

Наистина е доста страна работата тъи като при мен реле №19 се намира на мястото на реле №17 а реле №67 се намира на мястото на реле №21 на приложената от теб снимка.

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пет 10 сеп 2010 15:14

volodya iliev написа:Наистина е доста страна работата тъи като при мен реле №19 се намира на мястото на реле №17 а реле №67 се намира на мястото на реле №21 на приложената от теб снимка.

Еми самото табло си е оригинал, релетета също, освен на GTI 16V моделите само да е така пък на обикновенния голф да е стандартното :roll: знам ли

Потребителски аватар
volodya iliev

Мнениеот volodya iliev » Пет 10 сеп 2010 16:05

Погледни на някои друг голф като твоя с същият двигател като твоя да е и виж как са разположени там релетата в монтажното табло ако са по същият начин няма проблем но ако не са то явно някои преди теб се е правил на маистор по инсталацията.

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пет 10 сеп 2010 16:58

volodya iliev написа:Погледни на някои друг голф като твоя с същият двигател като твоя да е и виж как са разположени там релетата в монтажното табло ако са по същият начин няма проблем но ако не са то явно някои преди теб се е правил на маистор по инсталацията.

то тия KR като са ги наредили по улиците един зад друг :lol: такава кола се среща много рядко :(
Интересното е че баш като моя не съм виждал никога! няма изглежда останали KR от първите 87 година тънките колектори! Единствено бях виждал останки от такъв като моя на една морга до Горубляне преди около 7 години
Има останали от тия култови машини но са от по-новите модели KR с широките колектори и те имат разлики от моя и няма как да сравня :(

Потребителски аватар
volodya iliev

Мнениеот volodya iliev » Пет 10 сеп 2010 17:03

Просто не знам какъв друг вариант бих могъл да ти предложа.

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пет 10 сеп 2010 17:05

volodya iliev написа:Просто не знам какъв друг вариант бих могъл да ти предложа.

Здраве да е! няма проблеми с тия релета работят си и в този вид, питах просто защото искам да възстановя колата в пълен оригинален вид! :D :D :D и ако има грешка някъде да го приведа както е бил някога в добрите му години!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 10 сеп 2010 17:50

Релето на чистачките е 19 или 99 :wink:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 10 сеп 2010 18:40

Колега moreg,релетата са си на правилното място :да: ,даже на моя кошер 1.6 са там!Колегата ми има KR от 86година,и точно с инсталацията и бушоните му се борим тази седмица(толко истрадала, неподържана и обрана кола не бях виждал),та мисълта ми е че и при него сега редим релетата и седят както и при теб! :wink: И имам една молба,така и така си направил хубава снимка на таблото с бушоните,ако може да снимаш и малко над него,там има допълнителни конзоли с релета че при нашия голф липсват mhihi ,едната конзола разбрах че е за нивомера на казанчето с антифриза, но ако мога да погледна на твоя как са ще си спестя доста ровене! :wink:

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пет 10 сеп 2010 19:24

ivkata написа:Колега moreg,релетата са си на правилното място :да: ,даже на моя кошер 1.6 са там!Колегата ми има KR от 86година,и точно с инсталацията и бушоните му се борим тази седмица(толко истрадала, неподържана и обрана кола не бях виждал),та мисълта ми е че и при него сега редим релетата и седят както и при теб! :wink: И имам една молба,така и така си направил хубава снимка на таблото с бушоните,ако може да снимаш и малко над него,там има допълнителни конзоли с релета че при нашия голф липсват mhihi ,едната конзола разбрах че е за нивомера на казанчето с антифриза, но ако мога да погледна на твоя как са ще си спестя доста ровене! :wink:

Няма проблеми ще снимам!
Значи те тия KR до 87 година са всички в това състояние колега :(
Ако хвана аз за моя да напиша тема какво съм правил трябва да изпиша сигурно 100 листа тема тука! като колегите ще се хващат за главата за нещата които съм видял по нея! била е в ръцете на изроди в буквалния смисъл на думата :(
Мойта е взета в същото състояние, в което предполагам сега е на твоя приятел, ограбен, осакатен, изстрадал оставен на моргата :( от там го взех и го докарах до отлично състояние за 7 години, в Пълен оригинален вид!
Сигурно 10 чифта обувки съм износил за тия 7 години от обикаляне да му събера частите, то не беше това небеше онова :roll:
Но крайния резултат ме радва и имам още дребни неща да дооправя!

Потребителски аватар
volodya iliev

Мнениеот volodya iliev » Пет 10 сеп 2010 19:46

Здравеи отново колега сега се сетих,че имам един приятел с същият голф като твоя и с същият двигател като твоя маи неговият голф беше 86г. или 87г. на производство доколкото имам спомен.Проблема е че утре ще пътувам за Велико Търново и няма да ме има няколко дни и нет няма да имам за съжаление но прибера ли се ти обещавам при първа възможност да отскоча до него и да хвърля един поглед на цялата инсталация и на разположението на релетата при него и да ти дам някаква яснота относно твоето питане.Поздрави...... :beer

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Съб 11 сеп 2010 7:47

volodya iliev написа:Здравеи отново колега сега се сетих,че имам един приятел с същият голф като твоя и с същият двигател като твоя маи неговият голф беше 86г. или 87г. на производство доколкото имам спомен.Проблема е че утре ще пътувам за Велико Търново и няма да ме има няколко дни и нет няма да имам за съжаление но прибера ли се ти обещавам при първа възможност да отскоча до него и да хвърля един поглед на цялата инсталация и на разположението на релетата при него и да ти дам някаква яснота относно твоето питане.Поздрави...... :beer

Щракни снимки на бошониерата и ги помести в темата да видиме ще има ли разлика? :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”