Пружини и амортисьори за Голф 4 - тди?
Пружини и амортисьори за Голф 4 - тди?
Колеги ,искам да попитам еднакви ли са пружините и амортисьорите на Голф 4 1,9 тди 90к.с. и 130к.с?
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пружини и амортисьори за Голф 4 - тди?
колега пружините се различават по това за какъв двигател са (тежината му) и по това дали модела е ГТ или друг.... всяка пружина има от 2 до 5 цветни точки... те маркират твърдостта и височината на пружината... в ЕТКА може да провериш за твоя двигател кои пружини ще станат
Благодаря ти колега.Искам на Голф 4 ,1.9 тди,90к.с с нормално окачване да сложа малко по твърди пружини,но да се запази височината им и за това питам дали от 130к.с (пак с нормално окачване) ще станат за тази цел?
- plmitev
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ALH 2000
Трудна работа. По твърдите пружини винаги свалят колата. И аз исках да постигна този ефект, но не ми се получи. Смених нормалните пружини на 90 к.с. с Eibach и направо се вкопа в земята
След това се наложи да сложа едни втулки, които се продават като оригинална част за повдигане на окачването. Сега съм доволен от постигнатото, но колата е по ниска от стоковото окачване с около 1.5см

Много ми е 1,5 см.,че колата я кара жена ми и няма да я опази Никой ли не знае със сигурност дали са по твърди?
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, за ставането, стават, но ако целта ти е да вдигнеш максималко колата, трябва да си смениш амортисьорите с нови, ако не си го направил до момента разбира се, а относно предишния колега който е сложил пружини ейбах, ами няма как да постигне друг резултат освен да свали малко колата и да втдърди возията, иначе какъв е смисъла от такива пружини.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
kiki1 написа:А по твърди ли са пружините от 131 коньовия Голф?
Не мога да кажа на 100%, но по каталог бях гледал преди време, че между Г4 90 и 110коня, вторият е със 50кг по-тежък от първия спрямо предните оси, а задните оси са с еднаква маса, незнам дали това е така и ако е така от къде точно идва тая разлика от 50кг, макар че тя не е особено голяма, но по тая логика, ако 131коньовия също е по-тежък, би трябвало и поне предните му пружини да са по-твърди, източника ми беше каталог на Eibach.
kiki1 написа:А по твърди ли са пружините от 131 коньовия Голф?

Може ли някой да ми даде оригиналните номера на предните пружини от Голф 4-1,9тди ARL мотора ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
може ли някои да даде мнение кои амортисьори са по добри - монро или boge?
Значи от Голф 4 ARL мотор пружините са с 3 бели и 2 сини точки.Може ли някой,който се занимава с части да каже дали са еднакви като височина със стандартните от Голф 4 1,9ТДИ 90к.с?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”