Амортисьори Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Амортресьори Б3

Мнениеот Winner25 » Вто 03 авг 2010 21:44

Последно като ходих на реглаж майстора сподели че работят предимно с monroe. Дават 3 години гаранция и при проблем подменят дефектната част. Мой близък също кара пасат б3 с монро. Вече е с тях може би над 3 години, километрите не са много, но колата се товари стабилно. За сега са в прилично състояние :)
Последно като проверявах за Б4 цената на преден амортисьор е 110-120лв.(за монро рефлекс става въпрос).

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 03 авг 2010 22:08

Долу-горе е добри като цена. В Сливен имат представителство, бах ги забравил. НО не знам дали са добре като марка, че и производство. Малко почнах да робувам на снобарщината(да хвърлям маса пари за глупости на стар автомобил) на този форум, но не искам след две години да ги сменям. За това мисля да отпусна малко повече бюджет, а и колата ми заслужа.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 03 авг 2010 22:31

velinsl написа:... Малко почнах да робувам на снобарщината(да хвърлям маса пари за глупости на стар автомобил) на този форум, но не искам след две години да ги сменям.

в случая става въпрос за сигурност, когато се говори за амортисори и затова не са пари за глупости. ествствено всеки си преценя за себе си. Евтиното излиза по-скъпо, колкото и банално да звучи. С маслен сакс изкарах 7год и над 100 000км при гадни пътища. Толкова щото продадох колата, а не че се развалиха.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Сря 04 авг 2010 8:33

аз попитах по-горе но пак ще го направя:
Абстрахирахки се от марка, по добрия вариант е маслен или газов, и защо ?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 04 авг 2010 11:35

За съжалене Закс-а не е това,което беше преди време :( Което се отнася и за много от реномираните марки в това отношение :( Моите на почти 2 години го потвърждават - единия заден е умрял,другия е на път...предните на около 40%..... :bishop

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Сря 04 авг 2010 17:09

Преди няколко години сменях на предния пасат, няк`ви френски Конкод или Рекорд 55лв парчето с две години гаранция. 2 месеца след като им изтече гаранцията, капут(счупен, от немски - в смисъл издъхнаха). Тогава карах по помалко - може би около 5000-8000 годишно.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 04 авг 2010 17:20

velinsl написа:Преди няколко години сменях на предния пасат, няк`ви френски Конкод или Рекорд 55лв парчето с две години гаранция. 2 месеца след като им изтече гаранцията, капут(счупен, от немски - в смисъл издъхнаха). Тогава карах по помалко - може би около 5000-8000 годишно.

Рекорд са уникални. Доста време държах при мен разглобен един такъв. На 20 дена отказа да работи. Като го срязах - шаш! Цилиндър от шевна тръба, вместо сегмент на буталото - термосвиваем пластмасов уплътнител, като презерватив. Пластмасата изплюла по буталото и разцепила цилиндъра. Нямам думи!

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 04 авг 2010 20:51

Dpop написа:
moimoimoi написа:на стария голф бях с билщайн и след 300000 км в българия нищо им нямаше,а преди това колко са карани в германия само те си знаят,за мен това е марката

Че това е една от добрите марки е вярно, но тези километри са :roll: :wink: . Не, че се съмнявам, че не може ги е изминал колегата, а че амортисьорите не са изпуснали макар и помалко.
Както съм писал и в друга тема, аз съм доволен от Боге/маслени. Тази пролет ги свалях, за да проверя нещо друго и нямаше следи от изпускане. Двата предни ми струваха по спомен 210 лв., цена преди около 3.5 години. Магазина е "Софрост"-т.н. на Руснака в София по ул. "Цар Симеон".

и кое му е странното :roll: голфа съм го купил 2000 година, годишно минавам по 30-40 хиляди км, доскоро голфа си беше цял,но един таксиджия го отнесе лошо,а амортисьорите все още са при мен и са без грам омасление :beer ,но са сменяни в германия,явно са оригинални, а тук в бг не се знае на какво ще попадне човек

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 05 авг 2010 3:16

moimoimoi написа: и кое му е странното :roll: голфа съм го купил 2000 година, годишно минавам по 30-40 хиляди км, доскоро голфа си беше цял,но един таксиджия го отнесе лошо,а амортисьорите все още са при мен и са без грам омасление :beer ,но са сменяни в германия,явно са оригинални, а тук в бг не се знае на какво ще попадне човек

Това че не са омаслени не значи че са добре. Мога да снимам моите които махнах - нямат омаслено, нямат луфтове, като ги мърдам на ръка има известно съпротивление. Въпреки всичко не вършат работа. Като минавах през неравност и колата подскачаше още 2-3 пъти след това :mrgreen: Не съм имал проблем със стабилност и т.н. Така карах около година, можеше и още да карам. Въпреки това за мен са заминали :)

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 05 авг 2010 6:09

KYB маслени.Вече почти 3 години дупки,удари в бордюри,Като нови.Когато ги сложих взех да съжалявам че возят много твърдо,обаче пъкжелезни излезнаха да му се невиди японска му ралта. :кючек:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 05 авг 2010 15:20

Ако пружините са с три зелени точки, доста меки-говоря за предни, ще се оправи ли само с газови или и пружини ще трябва, щото в др. тема писах при мен за отзад как стои въпроса за SYNCRO В4 и смених комплект най-твърдите задни пружини с газомаслени Каяба-получи се нещо уникално отзад ... :beer но предницата е трагедия ....Сакс маслени НЕ.... :не:

.... а пък твърди предни пружини+газови няма ли да е прекалено твърдо ...

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пет 10 сеп 2010 21:56

След последните събития май смяната няма да е и тая година.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 11 сеп 2010 9:28

Danny boy написа:KYB маслени.Вече почти 3 години дупки,удари в бордюри,Като нови.Когато ги сложих взех да съжалявам че возят много твърдо,обаче пъкжелезни излезнаха да му се невиди японска му ралта. :кючек:

Аз също съм с KYB часлени и са без грешка!

П.С Колега, така и не иска да си оправиш заглавието на темата :(

Върни се в “Passat”