Golf 4 - R32 Roof spoiler

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Golf 4 - R32 Roof spoiler

Мнениеот morfei1 » Сря 08 сеп 2010 12:53

Здравей те :) ! От известно време ми се върти идея да си поставя спойлер от R32 на пета врата, а предполагам и на много от вас. Гледал съм доста и това е модела който най-много ми допада. Цената на този спойлер излиза скъпичка. Ето един пример с доставка до България, който по мои сметки излиза около 245лв. и то без боя и боядисване, което е скъпо, според мен, без значение от това дали човек разполага с парите или не.

R32 Спойлер на пета врата ebay.co.uk

eто и малко по-евтино предложение на същия спойлер

R32 Спойлер на пета врата ebay.de

Моето предложение към Вас, собствениците на Golf 4 искащи да си поставят точно такъв спойлер на техните Голфчета е следното.

-Събираме се колкото се може по-голям брой мераклии.
-Закупуваме точно такъв спойлер (примерно от ebay) без значение на коя точно оферта ще се спрем, стига да има доставка до България.
-След като спойлера пристигне в България, познавам човек който се занимава с такива неща, тоест прави калъпи и отлива пластвасови истории (най-общо казано).
Виждал съм работата му, що се отнася до направата на други спойлери, за други коли и смятам че ще се справи и то много добре. Даваме въпросният спойлер на въпросния, човек и поръчваме бройки, според желаещите.

Въпросният човек взема 40лв. за направата на спойлер на Е-класа на задния прозорец. Разбира се при интерес от ваша страна, ще говоря лично с него за да уточним цената и евентуално да договоря по-ниска такава за повече бройки.

Аз мога да се наема с поръчката и с получаването на спойлера съответно и организирането за направата му и договорка за цена. След това да го разпратя с куриер, до всички желаещи. Сами разбирате, че колкото повече хора се съберем толкова по-евтин ще дойде спойлера, а направата на копията ще е от порядъка на 30 - 40лв.

Държа да подчертая, че това нещо не го правя с търговска цел и нямам за цел да почеля от никого, който реши да участва в закупуването на спойлера. Цената на спойлера с доставката до България ще бъде ясна, а също така и цената за направата му. Ще изготвим списък с всички желаещи в тази тема и ще действаме.

Вариантите за плащане са два:

-Или аз се наемам на юнашко доверие купувам спойлера, правя нужните копия и ги разпращам до всеки с наложен платеж
-Или вие на юнашко доверие (след като уточним точно каква ще е сумата ми изпращате парите) и след направата му го получавате по куриер като заплащате само транспортните разходи.

Разбира се има и трети вариант, трето лице се наема с поръчката и доставаката му до България, ако успее да го намери по-изгодно още по-добре. Изпраща ми го по куриер и аз оттам насетне си действам с майстора. Варианти има и ще вземем най-доброто решение, кой е най-добър и най-безопасен за всеки. Въпреки че си мисля, че сме се събрали все сериозни момчета, но човек никога незнае :roll: .

Общо взето това е от мен. Ако имате някакви въпроси, коментари свързани със спойлера.... питайте :)

Последна промяна от morfei1 на Пон 13 сеп 2010 11:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Предложение към собствениците на Golf 4 - R32 Roof spoiler

Мнениеот Vento » Сря 08 сеп 2010 14:12

Не знам кое ти се вижда скъпо, като първия е полиуретанов (мек и еластичен) и е под 140лв. :shock За още 85лв. ти го доставят до БГ и е с добро качество. Другият вариант е да ти го доставят до Еконт в Лондон за 30лв. и те до БГ за още 40-50лв., ама се гуми смисъла. С боята и монтаж да дойде под 300лв.

Вторият, от немския и-бей, е от стъклопласт (стъкломат), което значи, че като форма, здравина, размери и други качества е доста посредствен - точно като копията, които предлагаш да се правят. Според мен не си струва.
А и колко мислиш ще излязат тия копия? Под 90-100лв. не ги виждам. Струва ли си, при положение, че първият (хубавият) излиза 220лв. до БГ?

Много ми е чудно какви сте пишман-тунингисти, хем искате колата да е хубава и различна, хем не ви се дават пари за хубави неща и искате да я кичите с евтини боклуци? :? Не вярвам 150лв. да те съборят, а с гаден, крив и непаснат спойлер винаги ще те е яд на себе си!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 08 сеп 2010 15:05

Зависи дали ще има желаещи и колко..... цената може да е и 40-50лв :roll: ., нещо доста различно от 245лв :roll:

Незнам какво толкова отдаваш значение на материала в случая, все едно незнам какво се очаква от този спойлер, освен чиста декоративна дейност, който подчертава задната и странична линия на колата? Може би имаш опит със спойлери, незнам :roll: . Въпроса е да има хубава, равномерна форма, която да прилепва точно на колата, оттам на сетне шприц кит и боя.... и незнам точно по какво ще различиш двато спойлера, освен по това, че единият е няколко пъти по-скъп, ако ти кажа :roll:

220лв. идва до БГ, ама по твои сметки, по сметките на paypal е някъде към 245лв.

В крайна сметка никой не натискам на пъпа, всеки да си преценя. Както казах, от тва кирия не търся, дори поемам отговорност към тези хора, в сучай, че не останат доволни и то за този дето духа. Плюс това, не познаваш нито човека който ги изработва, нито материалите с които работи, още по-малко пък мен, за да се изказваш така категорично дори и тунингисче да ме наричаш, че ще допусна да си сложа нещо криво и грозно на колата ми.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Сря 08 сеп 2010 15:12

Казвам ти го от опит - купувал съм тунинг маски и спойлери от 3 вида материал - пластмаса, полиуретан (като първия линк) и от стъклопласт (като втория). Разликите са ОГРОМНИ именно заради материала - първите 2 са добре, като пластмасата е перфектна като форма, размери, точност, повърхности - всичко, полиуретана също е много добре и има предимство пред пластмасата само, че е еластичен. Стъкломатът е отвратително зле като материал по всички параметри, да не говорим, че като форма не може да се докара никога и за да е що-годе гладък, иска хамалско търкане, крехък и чуплив е, особено на ниски температури.

Но прави каквото решиш де, какво ли ти давам акъл.... :talk:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 08 сеп 2010 15:43

ОК, благодаря за разяснението. Ще разпитам с какви материали работи и от какво евентуално ще изработи спойлера, след което ще споделя в темата.

Тогава материала на този - спойлер следва да е по-добър от първия :roll: ?

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Сря 08 сеп 2010 16:01

Точно така, този е най-добър от трите - ти не четеш ли текста?
Според обявата този е оригинален на VW (не копие - кой знае, поне те го твърдят), освен това този е от ABS-пластмаса (мека, еластична и с хубави качества) и има ABE-документи като отидеш на TUV - нещо, което при другите не забелязах. А назапад това е жизненоважно, иначе не може да го монтираш!

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Пет 10 сеп 2010 22:20

morfei1 написа:ОК, благодаря за разяснението. Ще разпитам с какви материали работи и от какво евентуално ще изработи спойлера, след което ще споделя в темата.

Тогава материала на този - спойлер следва да е по-добър от първия :roll: ?

Айде колега, какво стана със спойлера, разпита ли? :beer

Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Съб 11 сеп 2010 11:40

И аз се интересувам от такъв спойлер. По родните тунинг фирми не се ли намират?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 11 сеп 2010 17:00

Аз поне досега несъм срещал да се продава R2 Спойлер по България.

Днеска говорих с човека. Спойлера се прави от фибровостъкло и смола. Цената щяла да е от рода на 40-50лв, но всичко зависело от колко части щял да се направи калъпа и разни такива. Видях един полу-готов на Е-класа, нещо не останах впечатлен от качеството на изработка, въпреки че оформен, китосан, боядисан, поставен на колата може да изглежда по съвсем различен начин и нищо да не си личи.

Макар материалат на ебейските и този да е еднакъв, изработката според мен е много различна :roll:

Просто без да се види крайния резултат е трудно да се прецени, дали ще стане и как ще изглежда. Аз поне не си слагам главата в торбата и да ви гарантирам на 100%, че ще стане идеално, след видяното.

Той е на мнение, че полиуретанов спойлер не е добра оферта за такъв тип спойлер. Бах ти и спойлера кирлив.... ша зема си купя един и да се свърши с драмата, всеки си развива някви негови си теории, се чуди човек кой път да хване :roll:

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Съб 11 сеп 2010 17:19

Абе ще дойдеш ти на мойта, ама добре, че няма да се вкараш с пари поне, за да разбереш, че съм прав... Аз ти казах - това с фибровлакна и смола е ташак работа, НИКОГА не може да го направиш гладко и с перфектна линия, да не говорим колко е трошливо. Неслучайно хубавите са скупи, особено последният от ABS-пластмасата...

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 12 сеп 2010 15:35

Това - http://www.fk-automotive.org.uk/websale ... 2%2fmd5%7d

Някой да го е виждал на живо или пък да го е срещал в интернет на снимки, за да се види как стои на колата :roll: ?

Така като го гледам ми прилича на този?

Изображение

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Нед 12 сеп 2010 16:18

В питстопа го дават за сенник, иначе разликата в цената е :screwy
http://pitstopshop.eu/product_info.php? ... ts_id=3764

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 12 сеп 2010 16:33

kikata написа:В питстопа го дават за сенник, иначе разликата в цената е :screwy
http://pitstopshop.eu/product_info.php? ... ts_id=3764

Това в питстопа си е точно сенник!И е пълен боклук,който изобщо не съответства!
Изобщо не си и помисляйте да си купувате такъв!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 12 сеп 2010 17:04

Ей така изглежда на живо - http://www.alco-tunning.ro/images/FKHSB18_Car.jpg Съвсем различно от това което аз търся.

Цената предполагам е такава, понеже има и доставка до България :roll:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 12 сеп 2010 19:05

morfei1 написа:Ей така изглежда на живо - http://www.alco-tunning.ro/images/FKHSB18_Car.jpg Съвсем различно от това което аз търся.

Цената предполагам е такава, понеже има и доставка до България :roll:

И аз намерих снимка,когато си го купувах!Цената беше около 140лв!Но преди повече от две години!
Изображение
Изображение
Отврътителен е! :не:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”