според мен имам някакво несъвпадение на белязките както ми е поставен сега ремъка.. прилагам снимки:
Това е тако настроя колата горната белязка да е точно:
Това е каде отива белязката отдоло при горе настроената:
Няколко неща ме притесняват:
1. Дали просто ремъка не е изместен със 1 зъб (или да е прескочило в най-лошия вариянт - въпреки че е доста опънат).
2. Ако е изместен със 1 зъб така кат гледах дори да го сложа по друг начин ще бяга леко белязката в драта посока този път (пак няма да съвпада в средата). Казаха ми че ако е леко в другата посока било по-добре и можело с делкото (нова регулировка на елкон) да се доизпипат нещата
3. Дали просто ремъка ми които е в момента не е друг.. и какъв да си зема за да са си точно белязките
4. Каде то4но трябва да е долната белязка.. между двете ламаринки (точно в средата) или на връхчето, което старчи от по малката (тази която е от ляво на долната смимка)
5. В момента ми излиза при рязко подаване на газ (например в спряло положение) много черен дим. Днес си играх поне 2 часа с регулиране на карбуратора (сместта) и съвсем малко се намали черния дим при въпросното форсиране (или при палене в началото). Отказах се да регулирам (не че щях да имам напредък) като реших че проблема е в кофти поставен ремък.
Моля ако някой може да помогне. Добре ли е сложен сега ремъка, ако не - от какво може да е така. Да отбележа че съм от Пловдив (с радост бих отишъл при майсторите които ще препоръчате ама повечето са от София и ми е малко солено $$$ да ходя до СФ.).Колата ми е описана под аватара -VW Golf II 1988 1,3 МН карбуратор 2е3.
Не знам какво да правя и дали ако ида на майстор няма пак така да сложат ремъка за да си спестят труд. Ако е неправилно сложен и го сложат правилно предполагам трябва после да се ходи на елкон за оправяне на делкото и други регулировки?