Голф3 или Голф4? ЗА ТРИЕНЕ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Голф3 или Голф4?

Мнениеот hooligan_sk » Пон 13 сеп 2010 15:16

achodemo написа:И от мен съвет ,събери парички и си вземи запазена 4-а ! Не си заслужава да вземаш тепърва близо 20-год. кола . А и основния ми аргумент към 3-те е сериозния проблем с корозионната защита . Не знам колко са по-здрави 3-те от 4-те ,но без да искам да обиждам никой и знам ,че ще си навлека гнева на 3-джийте ,бях чел че VW още се срамуват ,че са произвели 3-та . Успех !

Правилно си го цитирал, от Ауто билд е изказването, те също са на мнение че с Голф 4 ФВ прави значителен скок в качеството. 3ката е правена в условия на икономии по онова време.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 13 сеп 2010 15:19

То за тези години, не само ФВ прави скок в качеството. Просто в края на 90-те много бурно се развиваше техниката, на основата на компютрите.
Не че 4-ката е тоолкова качествена... mhihi

Това е обективно според мен.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пон 13 сеп 2010 15:28

Абе истината е ,че 2-та е най-"железния" голф за всички времена ! Казвам го без капка ирония . Просто онези години колите се правеха без икономии !

Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freezone » Пон 13 сеп 2010 15:39

За добри пари става въпрос но едва ли ще намериш такава 3-ка(ще намериш но външно не са хубави-боя,лак и т.н.Една 4-ка можеш да си вземеш за тия пари и тя ше е горе доло добра.

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пон 13 сеп 2010 15:45

Ако говорим за 3000лв. = добра 4-ка ... :screwy

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 13 сеп 2010 16:51

3000лв. ако има добра 4-ка ще е като 6-ца от Тото :wink: или от много добър приятел който не му трябва вече или от някой богаташ дето си е купил някой бмв 5-ца или 7-ца и просто иска да разкара 4-ката понеже заема място пред тях или нещо такова трябва да е иначе кой ще се излъже да даде такова нещо за толкова пари ако е читаво :shock

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 13 сеп 2010 17:06

G-HELL написа:3000лв. ако има добра 4-ка ще е като 6-ца от Тото :wink: или от много добър приятел който не му трябва вече или от някой богаташ дето си е купил някой бмв 5-ца или 7-ца и просто иска да разкара 4-ката понеже заема място пред тях или нещо такова трябва да е иначе кой ще се излъже да даде такова нещо за толкова пари ако е читаво :shock

Колегата по-нагоре е написал така. Просто се е объркал и е разменил колите

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 13 сеп 2010 17:17

Та сега се сетих още нещо значи важно е да имаш и познат който вкарва коли от чужбина с автовоз евентуално ако е твой човек може да ти докара по тънко кола която евентуално да е читава.Сетих се за това понеже на чичо ми и на баща ми колите са доста запазени и т.н. а ми викаха за мойто голфе защо съм избързал тей да го земам туй му имало унуй му имало за тез пари дет съм налял в него да го стягам съм щял някоя по-добра кола да си взема че и с по голям мотор. Сега се сещам и 1-2 голфа дето се продават наоколо в Търновска област който до колкото съм запознат са читави ама са големи кубици 2.0 по 150+ коня и са бутани чипчета простотийки и много пара им търсят а са 3-ки.Аз примерно винаги съм бил на мнение че е тъпо да си взема нагласена кола в смисал да е чиспосвана тунигована или тем подобни... винаги ми се е искало да си я взема стокова да може аз да се занимавам да си глася по мой вскус :P

likesake
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот likesake » Пон 13 сеп 2010 17:38

не си ли мислил за венто на тези пари - лично на мен по ми харесва от тройка
някое венто гт 115 коня с клима ел стъкла и рекаро е доста добър избора и ги има и в България на тази сума

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пон 13 сеп 2010 17:42

ЗА корозията не знам, моята 3-ка е 14 годишна и освен няколк оръждиви петънца от камъчета от пътя не съм виждал. Е, отдолу не съм я гледал. Иначе за пестенето от материали - и в четворките има много пестено. Особено в интериора - пример: Четворка, пасат от онези години - все тая, като седнеш и си подпреш десния крак на конзолата докъто натискаш газта се чува скърцане от конзолата. При тройката това го няма. НА четворката мног осе люпят копчета и апликации, при тройката го няма (то няма и толко копчета де :Mr Green Fun ). Общо взето всички десетгодишни четворки правят впечатление на по-състарени вътре от тройките, когато бяха десет годишни. Ако през годините са подобрили материалите може, но първите са гадни. И таблото е кат гумено.......
Не ме разбирай погрешно - ао ходиш до ГР си купи четворка. Но за по-малко от 2000евро ще е такъв боклук, че ще съжаляваш че си искал да си земеш голф въобще. За свястна четворка трябват поне 3000 евро. А после докъто я стегнеш... общо взето с всичко - от пътуването, до ремонтите и застраховките към 5000 евра отиват. Това е за свястна кола. Може да се направи и за 3000 евра, но после еврата ще пордължат да се леят. Все пак дори и най-здраво направената кола като остарее... си е стара

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Пон 13 сеп 2010 19:46

Значи колеги мерси за изобилието от мнения но все пак и аз да добавя нещо...идеята да ходя до Германия е защото баща ми живя 2 год там и сега ще ходим да купуваме 3 коли от някъф негов приятел там... идеята е че той уж като на приятел дава колите на баща ми на цени на които ги е купувал а ако освен тва купим 2 или 3 коли ще ни даде още там няква отстъпка.Мен лично много много до там не ми се разкарва ама ще ходим аз баща ми и кума на нашите та аз ще трябва да карам моята(бъдеща) кола...поръчали сме някви голфове 3ки 4ки ако е възможно да са по читави ама аз затова питам кое е по лесно за поддръжка и кой двигател евентуално е по добър като разход/поддръжа и т.н. за да мога да избера евентуално...за 3ките четох че са не много успешни (нищо лично колеги mhihi ) та затова и питах ама май май просто ще си дооправя мойта си 2-ка кошничка и ще си я бъхтам нея :Mr Green Fun

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пон 13 сеп 2010 19:56

Presian написа:Значи колеги мерси за изобилието от мнения но все пак и аз да добавя нещо...идеята да ходя до Германия е защото баща ми живя 2 год там и сега ще ходим да купуваме 3 коли от някъф негов приятел там... идеята е че той уж като на приятел дава колите на баща ми на цени на които ги е купувал а ако освен тва купим 2 или 3 коли ще ни даде още там няква отстъпка.Мен лично много много до там не ми се разкарва ама ще ходим аз баща ми и кума на нашите та аз ще трябва да карам моята(бъдеща) кола...поръчали сме някви голфове 3ки 4ки ако е възможно да са по читави ама аз затова питам кое е по лесно за поддръжка и кой двигател евентуално е по добър като разход/поддръжа и т.н. за да мога да избера евентуално...за 3ките четох че са не много успешни (нищо лично колеги mhihi ) та затова и питах ама май май просто ще си дооправя мойта си 2-ка кошничка и ще си я бъхтам нея :Mr Green Fun

Еми това трябваше да го напишеш в началото !

Само си чешем езиците досега :D :D

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 13 сеп 2010 20:13

на тройките икономиите си личат още от емблемата-никела върху нея го няма почти на всяка кола.При четворката пък ходовата част също е евтина, но електрониката е супер дърво и често се разваля а и има доста скъпи датчици и др.Ах защо си купих гоуф :lol:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пон 13 сеп 2010 21:47

Щом е така земай каквот ти хареса. И 3 и 4 имат недостатъци, но ФВ е най-добрият избор от този клас. Мотор от 1.8 нагоре и си наред.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пон 13 сеп 2010 22:14

Всичко, което прочетеш в една такава тема е вярно.
Моето мнение е, че при равни условия се взима по-новия модел, по простата причина, че след две, три години, като му се навозиш, се продава по-добре.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”