Колбасите Стара планина

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Колбасите Стара планина

Мнениеот Matematiks » Пон 13 сеп 2010 22:03

ОФФ ТОПИК

мисля да ходя да си купя едно цяло разфасовано ЧЕРНО СТРАНДЖАНСКО тая година :BBQ

ама требе и фризер :stll think:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 13 сеп 2010 22:06

petko5 написа:99% от бизнеса с месо е ръководен от "Мутри".....за каква "Стара планина"...за какъв стандарт говорите...

Няма как да има качествено месо или стандарт при месопреработката, при положение, че няма контрол върху производствения процес. Плащаш си и не те закачат.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 13 сеп 2010 22:35

Matematiks написа:ИМАМ ИДЕЯ : vw fen :078:

да си направим форумна свинеферма,който иска да участва :applause:

влизам с лефф веднага,партийно..някой да ги гледа и да отидем да си ги натоварим само

месото излиза на около 5-6 лева килото и знаеш какво ядеш :applause:

Лефф не стига. Помня преди време, един приятел ни заведе в Нови хан да купуваме прасенце. За Коледа ли беше, за Нова година ли не помня. Прасенцето, едно розавко, убаво, чистичко... Да ти приседне като ядеш и си спомняш. 50 кинта взе човека, със се клане, чистене. За половин час свърши работа. Абе в Нови хан живея кадърни хора, ама нали е до София, то се прифаща mhihi . Хубаво, ама трябва да се опече. Фрълихме го в една пекарна на Графа, в началото от към канала- 31лева, помня. Грубо, ама не му висиш. Та мисълта ми е, че като разделихме 81лв. на десет се получи 8,10лв. И за лефф, само копитата можеш да оближеш.

А за новия стандарт, мога да кажа, че като отивам да си купувам наденица искам да си купувам наденица. Без стандарти, без взирания в етикети за съдържанието. Наденицата може да бъде само два вида- с месо и с вкус на месо, който продукт въобще не може да носи това име. Та не беше ли по- лесно да запазят наименованието на продукта, вместо да правят етикети които могат да се моделират и да въвличат в заблуда клиента?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 13 сеп 2010 22:36

ядох кебапчета на бони-стара планина
сам си ги опекох на дървени въглища и сам изядох 8 :oops:
8х60 е 480 грама и е равно на 4 лева
същото на тандем е 5 лева
бях много гладен и ми харесаха, после ме боля корем
след 3 дни пак ядох топлен от спомена за предишното ояждане-не бях гладен и ми бяха еднакви като всички...принципно купувам месо само от една кланица тук на село и отдавна не пазарувам от готовите кайми и салами и наденици в хипермаркетите, изключая Маджаров
та не знам дали тази Стара Планина са по-добри като цяло

Потребителски аватар
calm
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 13 сеп 2010 22:43

По принцип, казват, че продължителността на живота се е увеличила поради по- добрия живот, включително по- добрата храна. Но при положение, че продължителността на живота е неопределена константа, сигурно, логично е да залагаш на количество вместо на качество. Все пак като умреш ти е все тая с какво си се хранил. Важното е да отложиш момента, а всеки знае, че от глад смърта е тежка и мъчителна :012:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 13 сеп 2010 23:02

за колегата по горе

колега ти някога вкусвал ли си месо то МАЛКИЯ СЛОН ОТ СТРАНДЖА ПЛАНИНА mhihi ТОВА СА ПРАСЕТА КОИТО СА ПУСНАТИ НА СВОБОДА И СЕ ХРАНЯТ В ГОРАТА :D розови с черна козина,или има и на петна...мммммм :bowdown

като опиташ пак ще говорим дали ти е все едно :applause:

Потребителски аватар
calm
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 13 сеп 2010 23:20

Ами то сигурно ще да е в разликата между секса между
Изображение
Ама резултата е един и същ, в удоволствието е разликата.
Кулинарията е изкуство, развивано хилядолетия, превърнало се в бизнес, и по традиция, целта е резултата- оралното удоволствие. Средсвата не са от значение.

Потребителски аватар
disela
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот disela » Вто 14 сеп 2010 0:15

Стара планина пасти да яде.
Изображение

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 14 сеп 2010 7:48

Ядох от всичко по-малко,мога да кажа че тези продукти нямат нищо общо с боклуците който ядохме до сега последните 10-15 години,всичко е много хубаво,онзи ден бях взел и напрвих на скара ,бащата каза че такив анеща е ял преди 20години коги е бил млад mhihi mhihi mhihi ,найстина са хубави нещата,но и найстина минуса им е че са скъпички спрямо нещата който бяхме свикнали да копуваме досега :idea:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 14 сеп 2010 8:00

Matematiks написа:ИМАМ ИДЕЯ ..

да си направим форумна свинеферма,който иска да участва :applause:

влизам с лефф веднага,партийно..някой да ги гледа и да отидем да си ги натоварим само

месото излиза на около 5-6 лева килото и знаеш какво ядеш :applause:

Тая ферма не е като оная ферма у фаце бука. Сака си работа и то яко, ставане сутрин рано, лягане вечер късно и вечна смрад на тор и л@...а!
Не съм ял нищо още от Стара планина стандарта, но и аз не съм много по месата, ако ще е месо е на пържолка, а там стандарта не е от голямо значение и пилешки кренвирши ям, но не съм пробвал от новия стар стандарт. Млечните продукти обаче им трябва време, като на сиренето - за да узреи му трябват 6 месеца време в тенекиите, обаче аз от това което си спомням от татово време за сиренето, ама хич не ми харесваше. Винаги го изкисвахме във вода, щото тоя тебешир нема ядене!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 14 сеп 2010 8:01

petko5 написа:"Стара планина"........стига глупости.....всичко е "пунта мара"...хвърляне на прах в очите на хората......
99% от бизнеса с месо е ръководен от "Мутри".....за каква "Стара планина"...за какъв стандарт говорите....
И тях ги удари кризата........трябва да се избиват парички от някъде....."меко казано".....и намериха според мен начин......законен при това......стандарт "Стара планина".......да ви е сладко.... :beer

:да: :да: :да:

внушението е велико нещо

надайте се да ядете истинсли продукти от магазина...

може ама сте сбъркали държавата

същите боклуци като преди слагат само пестят от оцветителите- за да имат "автентичен вид "

тук на тоя адски прост народ ако не пробутат лайно за скъпо кюфте - къде другаде

хахахахахахха

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Вто 14 сеп 2010 9:16

Пробвах кайма "Стара планина" и определено има разлика от това, което съм купувал до сега. Повече от другата кайма едва ли ще купя.

Последна промяна от Mustang GT-R на Вто 14 сеп 2010 9:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Вто 14 сеп 2010 9:20

Тандемските чуфтета и чубабчета /стара планина/ , са наистина невероятни. Снощи ги пробвах на ел.скара и съм страшно очарован. Вкуса е коренно различен, цвета на месото също , и най-големия плюс е че не се свиват ама изобщо.
До преди този стандарт , съм чувал че Тандем са най големия вносител на изкуствени оцветители и овкусители за месо :talk: Сега нещата определено са други , въпреки че наистина в тази държава всичко "се държи от някой си", в повечето случаи Мутраци :dummy:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 14 сеп 2010 9:30

Хм,аз като спадащ към пенсионерите се сещам за т.нар. "деликатесни" магазини-помня само един малко след "Магурата" посока Витошка.Там всичко беше от месо,продукция на бившата "Родопа".Стандарта "Стара планина" умре заедно с тоя комбинат.Та и днешния бум за продукти от месо:в началото ще бъде месо.Докато спадне обществения интерес,после тихо и кротко ще се върнем към соята и пълнителите.На новите цени естествено,наздраве :drunk

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 14 сеп 2010 9:35

bobocamaro написа:Хм,аз като спадащ към пенсионерите се сещам за т.нар. "деликатесни" магазини-помня само един малко след "Магурата" посока Витошка.Там всичко беше от месо,продукция на бившата "Родопа".Стандарта "Стара планина" умре заедно с тоя комбинат.Та и днешния бум за продукти от месо:в началото ще бъде месо.Докато спадне обществения интерес,после тихо и кротко ще се върнем към соята и пълнителите.На новите цени естествено,наздраве :drunk

Всичко е реклама, нали трябва да се измъкнат повече пари от потребителя!
Да ви питам, каква е на цвят каймата СП ?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”