Струва ли си? Старите срещу новите коли. Пасат B3 vs B5

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Re: Струва ли си? Старите срещу новите коли. Пасат B3 vs B5

Мнениеот dj_tuhla » Пон 13 сеп 2010 22:24

Добре де, не съм се изразил правилно :oops: . Имах предвид точно успоредни на асфалта и максимално контактно петно с пътя, мерси за уточнението, добре е да се казват тези неща за да се знаят и имат предвид, а не само да се гледа че струвало 800+ лв от-до ако се прави :beer .

Потребителски аватар
bobar
Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
Двигател:

Мнениеот bobar » Вто 14 сеп 2010 2:19

Както се казва кеф цена няма!!!
До преди 6 месеца карах Б 3 1,6 карбуратор газ/бензин 1989г. Наистина желязен автомобил но годинките му натежаваха вече, а и нямаше никакви екстри. Карах го 5 години за които му навъртях 60000 км и най-скъпото което смених беше съединителя. Иначе консумативите си вървяха( алтернатор, казанче на парното, моторче на парното, гърнета веднъж сменени изцяло и по на там кърпени и пак смяна на едно от тях, предница, дискове 2 пъти агренаж и т.н.)Пластмасите вече от годинита са станали крехки и чупливи иначе салона беше "жилиазен":).За 5 год. колата никога не ме епредала на път , а да не говоря колко товар е прекарала, то не бяха ремонти, то не бяха роднини :mrgreen:
Преди 6 месеца взех б 5,5 1,9тди и малко след това продадох стария.Парите (1400 лв.) ми стигнаха за първоначално обслужване на новия: агренаж , ремъци , ролки, масло , филтри,2х накрайник, маншон, работа и ми останаха 100ина лева.После дойде каско -600 кинта, 4 нови гуми 520 лв, гражданска 160 лв.Евентуално имаш и данък към 200 лв.
Разликата както в сумите за подръжка така и в комфорта е огромна.
Сега си карам самолет и лятото си е хлад.За гориво давам повече но няма как.
Ако имам възможност и VW Taureg или новата E-classe на Мерцедес бих си взел , но бих могъл да ги подържам.
За това според мен трябва човек да се разполага според чергата си.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 14 сеп 2010 16:54

Както е тръгнало автора най-добре да представи бележка за доходите з последните 6 месеца и за харчовете, да се даде адекватен отговор.

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Вто 14 сеп 2010 17:37

Сменете заглавието на "Ретро коли срещу стари коли Пасат B3 vs B5"
На скоро взехме едно Хюндайче и30 1.6 дизел 6 скорости базов модел... Като слеза от него и се кача в пасата (В5.5 1.9ТДИ 6ск 2002г) разбирам, че вече си е стара кола... и това при сравнение между почти топ модел (Пасата е Highline) и "голо" хюндайче само с климатик и музика... Бръмчи, пуши... Разход 8-9 на 100км и т.н.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 14 сеп 2010 17:40

Tedo- написа:Сменете заглавието на "Ретро коли срещу стари коли Пасат B3 vs B5"
На скоро взехме едно Хюндайче и30 1.6 дизел 6 скорости базов модел... Като слеза от него и се кача в пасата (В5.5 1.9ТДИ 6ск 2002г) разбирам, че вече си е стара кола... и това при сравнение между почти топ модел (Пасата е Highline)... Бръмчи, пуши... Разход 8-9 на 100км и т.н.

mhihi Качи се на Хюндайчето мини 1500 км преход раздвижи се 2-3 часа да ти се оправят кокалите... после се качи на Пасата и мини същите километри и пиши пак...кое как е :o

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 14 сеп 2010 21:15

Tedo- написа:...На скоро взехме едно Хюндайче и30 1.6 дизел 6 скорости базов модел... Като слеза от него и се кача в пасата (В5.5 1.9ТДИ 6ск 2002г) разбирам, че вече си е стара кола... и това при сравнение между почти топ модел (Пасата е Highline) и "голо" хюндайче само с климатик и музика... Бръмчи, пуши... Разход 8-9 на 100км и т.н.

Само това Хюндайче не ми го хвали... Возя се на такова по Цариградско... Уж ново, амо то вътре шуми, друса, един доста осезаем шум от гумите - няма никаква шумоизолация, а пък пластмасите колко са долнопробни, не е истина. Като се возя в Б5, возията е съвсем друга, шум няма, изискано купе, абе мога да пиша още дълго за това, ама май няма смисъл, несравними неща и различни класи коли. Който твърди обратното е просто лаик.
Ако твоя Б5.5 бръмчи и пуши, не всички Пасати са такива, нали така!? :012:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 16 сеп 2010 14:38

OvivO написа:
kristianatanasov написа:Просто кой каквото ще да сии говори за момента във България по добрия вариянт е Б3....

Грешка! Няма правило за цяла България. Има си частно правило

И какво е твоето частно правило?Сигурно ринеш с лопата пари и ти е кеф да наливаш в колата,и то не за подобреня а за ремонти.....Значи ти си автомазохист!!!(маи измислих нова дума ;) )
Имам приятел във Франция,той кзва така-от как съм тук във сервиз влизам само за ремъци и масло....забравих какво е това ремонт по окачване!!!!
Сега разбираш ли какво съм имал впредвид със горния си пост за пътищата в Бг.?Просто във Европа(истинската)Б5 е за предпочитане,но за "дивия Кюрдиста"-нашето ниво,- предпочитам стегнат Б3....
Така че ти можеш да си приказваш много,но те разбирам.....предполагам че кошмарите ти са изпълнени със дупки на пътищата и ЗЛИ монтьори. :Mr Green Fun А и предпочитам като карам и видя неизбежна дупка на пътя,да не ми побелява косата от мисли-"Сега колко ли накрайника ще счупя" :)
Темата отдавна е за ключ,незнам какво я бавят,ама сигурно и модераторите гледат сеир :)
Все пак дет се вика тук сме "братя по Пассат" а се джавкаме за глупости.
И все пак както е казал мъдреца:Качеството при Фоклсваген свършва 96година!!!

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Чет 16 сеп 2010 15:11

kristianatanasov написа:И какво е твоето частно правило?Сигурно ринеш с лопата пари и ти е кеф да наливаш в колата,и то не за подобреня а за ремонти.....Значи ти си автомазохист!!!(маи измислих нова дума ;) )

Минал съм 35 хиляди за 2 години. Не съм пипал нищо по окачването. Това да казваш, че една 20 годишна кола е най-добра за България е абсурдно. Някой друг титан като теб може да заяви, че е най-добре да си купим всички дърти волги, че "били най-здрави" ( примерно )
И какво всички ще си купим волги ли? Няма понятие ВСИЧКИ, всички жени, всички мъже, всички коли, по всички пътища и всички хора!
Частното правило е, че всеки разполага с различно количество пари, има различен вкус, кара дори и по различни пътища в България, живее на различна улица, и други такива различни неща . . .
Казах го и пак ще го кажа: всичко опира до пари и желания!
Или с други думи, който не му се дават много пари - да си кара B3, който има много пари кара Bentley, Lambo , Ferrari - дори в България, по същите тези пътища, на които ти препоръчваш само B3, като най-добро, извинявай, но това е смешно!
Това е твоят частен случай - B3 е най-добро. Изборът не винаги е продиктуван от наличието на пари. Има хора си купуват коли за 3 хиляди и слагат музика за 2, вместо да си купят за 5 и да си карат със сток музика. Всичко е субективно и няма понятие като всичко. Игра на думи!

За финал ще кажа, че съм карал B3 повече от 5 години и съм минал хиляди, десетки хиляди км с него. Много, много добър автомобил, но просто не го вдига вече, откъм комфорт, визия и возия. Ако искам да не давам пари за поддръжка, сигурно ще си купя именно такъв.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Чет 16 сеп 2010 15:13

@kristianatanasov, по твоята логика дай да си купуваме само Б3 и коли до 96-та година където дупки и лошо гориво не ги плашат. Всеки си има глава на раменете и си решава каква кола да си купи.

До преди да си взема моя Пасат карах Толедо 98 г. ТДИ. Постоянно претеглях вариантите за Пасат и накрая се реших. В началото разсъждавах, че окачването е чупливо, капризна на нафта и т.н. И ми подмятат познати "Един път се живее, кога ще си направиш готиното, на 70г ли?"

Предпочетох по-големия лукс пред здравината и качеството. Толедото беше уникално, каква ли нафта не е горило и си върви перфектно.

Нищо не можем да направим, че пътищата ни са калпави или че горивото е кофти.

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Чет 16 сеп 2010 15:32

Познавам човек, които 100% изкарват 600 пъти повече пари от мен, но си карат голф 2 като казва: ми вози ме , не ми трябва друга.
Критерии. . .

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 16 сеп 2010 17:05

Tedo- написа:Сменете заглавието на "Ретро коли срещу стари коли Пасат B3 vs B5"
На скоро взехме едно Хюндайче и30 1.6 дизел 6 скорости базов модел... Като слеза от него и се кача в пасата (В5.5 1.9ТДИ 6ск 2002г) разбирам, че вече си е стара кола... и това при сравнение между почти топ модел (Пасата е Highline) и "голо" хюндайче само с климатик и музика... Бръмчи, пуши... Разход 8-9 на 100км и т.н.

Колега, сравняваш корейска с немска кола, каквито и поколения да сравняваш винаги ще се чувстваш така защото малките жълти човечета правят нестандартни неща. Мога да ти гарантирам че на теб и Ауди А6 ще ти се стори старомодна :idea: Но свикни малко повече с хюндая, така да ти мине вълнението като се качваш в него и ще почнеш да схващаш защо един старомоден гол Голф6 струва 2 пъти повече(образно казано).

За да съм по темата - от Пасат Б5 започва новото актуално и до момента поколение автомобили. И когато отидеш до офиса в Б3 ще си по-изнервен отколкото ако отидеш в Б5. :wink:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 16 сеп 2010 17:11

hooligan_sk написа:За да съм по темата - от Пасат Б5 започва новото актуално и до момента поколение автомобили. И когато отидеш до офиса в Б3 ще си по-изнервен отколкото ако отидеш в Б5. :wink:

Абсолютно! :да:

diduli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diduli » Чет 16 сеп 2010 23:00

Освен името и вътрешното пространство , двата автомобила нямат нищо общо.Все едно да се сравнява 4 звезден хотел на Албена и 4 звезден в Маями ...примерно. :beer

Carfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Carfan » Чет 16 сеп 2010 23:16

като бивш притежател на b3 и настоящ на б5 мога да кажа че наистина нямат нищо общо,б5 е много по безшумен,по-комфортен и по готин за мен като цяло,карал съм б3 ката 7 години и съм сменил доста неща но като цяло си е доста добра за годинките.Новата е наистина по скъпа за поддръжка но според мен си заслужава парите :beer

Потребителски аватар
oldfellow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oldfellow » Пет 17 сеп 2010 0:31

Аз мога да кажа, че определено ми писна от ремонти и най-накрая реших! Ще се сменя! И понеже искам, и да е по-сигурна колата, таааа...поръчах да ми докарат В5-ицата! По-ново, по-сигурно, по-комфортно. heavy metal zork

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”