.Струва ли си? Старите срещу новите коли. Пасат B3 vs B5
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Струва ли си? Старите срещу новите коли. Пасат B3 vs B5
Добре де, не съм се изразил правилно
. Имах предвид точно успоредни на асфалта и максимално контактно петно с пътя, мерси за уточнението, добре е да се казват тези неща за да се знаят и имат предвид, а не само да се гледа че струвало 800+ лв от-до ако се прави
.
.- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Както се казва кеф цена няма!!!
До преди 6 месеца карах Б 3 1,6 карбуратор газ/бензин 1989г. Наистина желязен автомобил но годинките му натежаваха вече, а и нямаше никакви екстри. Карах го 5 години за които му навъртях 60000 км и най-скъпото което смених беше съединителя. Иначе консумативите си вървяха( алтернатор, казанче на парното, моторче на парното, гърнета веднъж сменени изцяло и по на там кърпени и пак смяна на едно от тях, предница, дискове 2 пъти агренаж и т.н.)Пластмасите вече от годинита са станали крехки и чупливи иначе салона беше "жилиазен":).За 5 год. колата никога не ме епредала на път , а да не говоря колко товар е прекарала, то не бяха ремонти, то не бяха роднини
Преди 6 месеца взех б 5,5 1,9тди и малко след това продадох стария.Парите (1400 лв.) ми стигнаха за първоначално обслужване на новия: агренаж , ремъци , ролки, масло , филтри,2х накрайник, маншон, работа и ми останаха 100ина лева.После дойде каско -600 кинта, 4 нови гуми 520 лв, гражданска 160 лв.Евентуално имаш и данък към 200 лв.
Разликата както в сумите за подръжка така и в комфорта е огромна.
Сега си карам самолет и лятото си е хлад.За гориво давам повече но няма как.
Ако имам възможност и VW Taureg или новата E-classe на Мерцедес бих си взел , но бих могъл да ги подържам.
За това според мен трябва човек да се разполага според чергата си.
До преди 6 месеца карах Б 3 1,6 карбуратор газ/бензин 1989г. Наистина желязен автомобил но годинките му натежаваха вече, а и нямаше никакви екстри. Карах го 5 години за които му навъртях 60000 км и най-скъпото което смених беше съединителя. Иначе консумативите си вървяха( алтернатор, казанче на парното, моторче на парното, гърнета веднъж сменени изцяло и по на там кърпени и пак смяна на едно от тях, предница, дискове 2 пъти агренаж и т.н.)Пластмасите вече от годинита са станали крехки и чупливи иначе салона беше "жилиазен":).За 5 год. колата никога не ме епредала на път , а да не говоря колко товар е прекарала, то не бяха ремонти, то не бяха роднини
Преди 6 месеца взех б 5,5 1,9тди и малко след това продадох стария.Парите (1400 лв.) ми стигнаха за първоначално обслужване на новия: агренаж , ремъци , ролки, масло , филтри,2х накрайник, маншон, работа и ми останаха 100ина лева.После дойде каско -600 кинта, 4 нови гуми 520 лв, гражданска 160 лв.Евентуално имаш и данък към 200 лв.
Разликата както в сумите за подръжка така и в комфорта е огромна.
Сега си карам самолет и лятото си е хлад.За гориво давам повече но няма как.
Ако имам възможност и VW Taureg или новата E-classe на Мерцедес бих си взел , но бих могъл да ги подържам.
За това според мен трябва човек да се разполага според чергата си.
Както е тръгнало автора най-добре да представи бележка за доходите з последните 6 месеца и за харчовете, да се даде адекватен отговор.
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сменете заглавието на "Ретро коли срещу стари коли Пасат B3 vs B5"
На скоро взехме едно Хюндайче и30 1.6 дизел 6 скорости базов модел... Като слеза от него и се кача в пасата (В5.5 1.9ТДИ 6ск 2002г) разбирам, че вече си е стара кола... и това при сравнение между почти топ модел (Пасата е Highline) и "голо" хюндайче само с климатик и музика... Бръмчи, пуши... Разход 8-9 на 100км и т.н.
На скоро взехме едно Хюндайче и30 1.6 дизел 6 скорости базов модел... Като слеза от него и се кача в пасата (В5.5 1.9ТДИ 6ск 2002г) разбирам, че вече си е стара кола... и това при сравнение между почти топ модел (Пасата е Highline) и "голо" хюндайче само с климатик и музика... Бръмчи, пуши... Разход 8-9 на 100км и т.н.
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Tedo- написа:Сменете заглавието на "Ретро коли срещу стари коли Пасат B3 vs B5"
На скоро взехме едно Хюндайче и30 1.6 дизел 6 скорости базов модел... Като слеза от него и се кача в пасата (В5.5 1.9ТДИ 6ск 2002г) разбирам, че вече си е стара кола... и това при сравнение между почти топ модел (Пасата е Highline)... Бръмчи, пуши... Разход 8-9 на 100км и т.н.
Качи се на Хюндайчето мини 1500 км преход раздвижи се 2-3 часа да ти се оправят кокалите... после се качи на Пасата и мини същите километри и пиши пак...кое как е - Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Tedo- написа:...На скоро взехме едно Хюндайче и30 1.6 дизел 6 скорости базов модел... Като слеза от него и се кача в пасата (В5.5 1.9ТДИ 6ск 2002г) разбирам, че вече си е стара кола... и това при сравнение между почти топ модел (Пасата е Highline) и "голо" хюндайче само с климатик и музика... Бръмчи, пуши... Разход 8-9 на 100км и т.н.
Само това Хюндайче не ми го хвали... Возя се на такова по Цариградско... Уж ново, амо то вътре шуми, друса, един доста осезаем шум от гумите - няма никаква шумоизолация, а пък пластмасите колко са долнопробни, не е истина. Като се возя в Б5, возията е съвсем друга, шум няма, изискано купе, абе мога да пиша още дълго за това, ама май няма смисъл, несравними неща и различни класи коли. Който твърди обратното е просто лаик.
Ако твоя Б5.5 бръмчи и пуши, не всички Пасати са такива, нали така!?

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
OvivO написа:kristianatanasov написа:Просто кой каквото ще да сии говори за момента във България по добрия вариянт е Б3....
Грешка! Няма правило за цяла България. Има си частно правило
И какво е твоето частно правило?Сигурно ринеш с лопата пари и ти е кеф да наливаш в колата,и то не за подобреня а за ремонти.....Значи ти си автомазохист!!!(маи измислих нова дума
Имам приятел във Франция,той кзва така-от как съм тук във сервиз влизам само за ремъци и масло....забравих какво е това ремонт по окачване!!!!
Сега разбираш ли какво съм имал впредвид със горния си пост за пътищата в Бг.?Просто във Европа(истинската)Б5 е за предпочитане,но за "дивия Кюрдиста"-нашето ниво,- предпочитам стегнат Б3....
Така че ти можеш да си приказваш много,но те разбирам.....предполагам че кошмарите ти са изпълнени със дупки на пътищата и ЗЛИ монтьори.
А и предпочитам като карам и видя неизбежна дупка на пътя,да не ми побелява косата от мисли-"Сега колко ли накрайника ще счупя" Темата отдавна е за ключ,незнам какво я бавят,ама сигурно и модераторите гледат сеир
Все пак дет се вика тук сме "братя по Пассат" а се джавкаме за глупости.
И все пак както е казал мъдреца:Качеството при Фоклсваген свършва 96година!!!
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
kristianatanasov написа:И какво е твоето частно правило?Сигурно ринеш с лопата пари и ти е кеф да наливаш в колата,и то не за подобреня а за ремонти.....Значи ти си автомазохист!!!(маи измислих нова дума)
Минал съм 35 хиляди за 2 години. Не съм пипал нищо по окачването. Това да казваш, че една 20 годишна кола е най-добра за България е абсурдно. Някой друг титан като теб може да заяви, че е най-добре да си купим всички дърти волги, че "били най-здрави" ( примерно )
И какво всички ще си купим волги ли? Няма понятие ВСИЧКИ, всички жени, всички мъже, всички коли, по всички пътища и всички хора!
Частното правило е, че всеки разполага с различно количество пари, има различен вкус, кара дори и по различни пътища в България, живее на различна улица, и други такива различни неща . . .
Казах го и пак ще го кажа: всичко опира до пари и желания!
Или с други думи, който не му се дават много пари - да си кара B3, който има много пари кара Bentley, Lambo , Ferrari - дори в България, по същите тези пътища, на които ти препоръчваш само B3, като най-добро, извинявай, но това е смешно!
Това е твоят частен случай - B3 е най-добро. Изборът не винаги е продиктуван от наличието на пари. Има хора си купуват коли за 3 хиляди и слагат музика за 2, вместо да си купят за 5 и да си карат със сток музика. Всичко е субективно и няма понятие като всичко. Игра на думи!
За финал ще кажа, че съм карал B3 повече от 5 години и съм минал хиляди, десетки хиляди км с него. Много, много добър автомобил, но просто не го вдига вече, откъм комфорт, визия и возия. Ако искам да не давам пари за поддръжка, сигурно ще си купя именно такъв.
@kristianatanasov, по твоята логика дай да си купуваме само Б3 и коли до 96-та година където дупки и лошо гориво не ги плашат. Всеки си има глава на раменете и си решава каква кола да си купи.
До преди да си взема моя Пасат карах Толедо 98 г. ТДИ. Постоянно претеглях вариантите за Пасат и накрая се реших. В началото разсъждавах, че окачването е чупливо, капризна на нафта и т.н. И ми подмятат познати "Един път се живее, кога ще си направиш готиното, на 70г ли?"
Предпочетох по-големия лукс пред здравината и качеството. Толедото беше уникално, каква ли нафта не е горило и си върви перфектно.
Нищо не можем да направим, че пътищата ни са калпави или че горивото е кофти.
До преди да си взема моя Пасат карах Толедо 98 г. ТДИ. Постоянно претеглях вариантите за Пасат и накрая се реших. В началото разсъждавах, че окачването е чупливо, капризна на нафта и т.н. И ми подмятат познати "Един път се живее, кога ще си направиш готиното, на 70г ли?"
Предпочетох по-големия лукс пред здравината и качеството. Толедото беше уникално, каква ли нафта не е горило и си върви перфектно.
Нищо не можем да направим, че пътищата ни са калпави или че горивото е кофти.
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Познавам човек, които 100% изкарват 600 пъти повече пари от мен, но си карат голф 2 като казва: ми вози ме , не ми трябва друга.
Критерии. . .
Критерии. . .
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Tedo- написа:Сменете заглавието на "Ретро коли срещу стари коли Пасат B3 vs B5"
Колега, сравняваш корейска с немска кола, каквито и поколения да сравняваш винаги ще се чувстваш така защото малките жълти човечета правят нестандартни неща. Мога да ти гарантирам че на теб и Ауди А6 ще ти се стори старомодна
За да съм по темата - от Пасат Б5 започва новото актуално и до момента поколение автомобили. И когато отидеш до офиса в Б3 ще си по-изнервен отколкото ако отидеш в Б5.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:За да съм по темата - от Пасат Б5 започва новото актуално и до момента поколение автомобили. И когато отидеш до офиса в Б3 ще си по-изнервен отколкото ако отидеш в Б5.
Абсолютно!

Освен името и вътрешното пространство , двата автомобила нямат нищо общо.Все едно да се сравнява 4 звезден хотел на Албена и 4 звезден в Маями ...примерно. 

като бивш притежател на b3 и настоящ на б5 мога да кажа че наистина нямат нищо общо,б5 е много по безшумен,по-комфортен и по готин за мен като цяло,карал съм б3 ката 7 години и съм сменил доста неща но като цяло си е доста добра за годинките.Новата е наистина по скъпа за поддръжка но според мен си заслужава парите 

- oldfellow
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мога да кажа, че определено ми писна от ремонти и най-накрая реших! Ще се сменя! И понеже искам, и да е по-сигурна колата, таааа...поръчах да ми докарат В5-ицата! По-ново, по-сигурно, по-комфортно. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”