И аз бях пред труден избор когато исках да си купувам кола. Предполагам и всеки е бил в такава ситуация, а и особено когато това е оърва кола. Незнаеш какво искаш, незнаеш какво да гледаш...Събрал си някаква сума, а тя е по-малка от желанията ти...И аз си мислях да ходя до Германия, обаче след дълго гледане /бях наизустил мобилетата/ прецених че няма смисъл да се ходи до Германия, защото съпътстващите разходи са почти колкото стойността на колата.
...По-лесно ще ти е да решиш ако си поставиш няколко неотменими критерия /примерно задължително клима или 4 врати или цвят и т.н./ Аз примерно исках задължително да е с 4 врати и поради този факт пренебрегнах климатика. Бях си поставил и лимит на цената /само за +100лв. повече има много по-хубави коли примерно/. Хубаво е че си се спрял на марка, защото аз изобщо не харесвах Голф3 но от всичките коли които разгледах за един ден в София той ми хареса най-много /наи свеж, здрав и запазен беше/. При положение че разполагаш с ограничен бюджет, а и предполагам искаш да си купиш кола която да караш, а не да седиш в нея и да слушаш музика и да нямаш пари да я поддържаш или пък да оправиш евентуален скрит дефект...лично мое мнение е че е по-удачен вариант Голф3, но запазен ако може да е 97-98г. супер! Иначе за твоя бюджет ще трябва да вземеш Голф4 от първите с 1.4 двигател а пък частите са по скъпички...Но най-лесно е ако имаш условия твърди тогава харесваш няколко които отговарят на условията ти - ходиш гледаш с някой който разбира /извинявай ако подценявам знанията ти, но въпроса ти предполага несигурност/ и така...По време на огледите отпадат половвината че и повечето коли щото са дроб примерно. После като си харесаш спиш замисленн една вечер или изобщо не спиш и решаваш. Лично аз не бих си купил кола нов внос от автокъща, по добре поне една година да е карана тук или макс.2, да са оправени скритите дефекти от вноса
Не ти отговорих конкретно на въпроса, но мисля че не е правилно никой да го прави - не някой друг а ти ще караш колата - така че сам ще трябва да решиш! Успех!

). Все пак съм 90 кила и 183 см, не съм някой дългун, но не съм и малък. А друг е проблемът, че гъзъ ми трудно се събира в седалката 

От личен опит ти казвам, че дори да си невероятен късметлия и да си намериш четворка в тези граници, която и да е добре като техническо състояние, после почти със 100 процента сигурност ще се наложи да извадиш поне 1000 лв отгоре. Успех с покупката!