Голф3 или Голф4? ЗА ТРИЕНЕ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VasillP
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф3 или Голф4?

Мнениеот VasillP » Пон 13 сеп 2010 23:00

Айде и аз да се включа колеги, пък дано бъда полезен.
И аз бях пред труден избор когато исках да си купувам кола. Предполагам и всеки е бил в такава ситуация, а и особено когато това е оърва кола. Незнаеш какво искаш, незнаеш какво да гледаш...Събрал си някаква сума, а тя е по-малка от желанията ти...И аз си мислях да ходя до Германия, обаче след дълго гледане /бях наизустил мобилетата/ прецених че няма смисъл да се ходи до Германия, защото съпътстващите разходи са почти колкото стойността на колата.
...По-лесно ще ти е да решиш ако си поставиш няколко неотменими критерия /примерно задължително клима или 4 врати или цвят и т.н./ Аз примерно исках задължително да е с 4 врати и поради този факт пренебрегнах климатика. Бях си поставил и лимит на цената /само за +100лв. повече има много по-хубави коли примерно/. Хубаво е че си се спрял на марка, защото аз изобщо не харесвах Голф3 но от всичките коли които разгледах за един ден в София той ми хареса най-много /наи свеж, здрав и запазен беше/. При положение че разполагаш с ограничен бюджет, а и предполагам искаш да си купиш кола която да караш, а не да седиш в нея и да слушаш музика и да нямаш пари да я поддържаш или пък да оправиш евентуален скрит дефект...лично мое мнение е че е по-удачен вариант Голф3, но запазен ако може да е 97-98г. супер! Иначе за твоя бюджет ще трябва да вземеш Голф4 от първите с 1.4 двигател а пък частите са по скъпички...Но най-лесно е ако имаш условия твърди тогава харесваш няколко които отговарят на условията ти - ходиш гледаш с някой който разбира /извинявай ако подценявам знанията ти, но въпроса ти предполага несигурност/ и така...По време на огледите отпадат половвината че и повечето коли щото са дроб примерно. После като си харесаш спиш замисленн една вечер или изобщо не спиш и решаваш. Лично аз не бих си купил кола нов внос от автокъща, по добре поне една година да е карана тук или макс.2, да са оправени скритите дефекти от вноса :D , но не повече щото иначе става вече "побългарена"!
Не ти отговорих конкретно на въпроса, но мисля че не е правилно никой да го прави - не някой друг а ти ще караш колата - така че сам ще трябва да решиш! Успех! :да:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 14 сеп 2010 8:34

Абе я си карайте 2ките и тройките пък ако изпадне еденичка още по-добре, тъкмо ще стане класика :да:

От Голф4/Фокус1/АстраГ(Пасат Б5/Вектра и тн) започват модерните коли които виждаме на улицата днес - колела със стандарт 205/55/16(195/65/15), дебели ламарини, хубави спирачки за всички двигатели, сериини въздушни възглавници и АБС, нулева ръжда... всичко преди това са абсолютни черупки, недейте да говорите на изуст защото ако се качиш от 4ка на 3ка си като в лагерна количка, правя го поне веднъж седмично!!! За материалите изобщо няма да коментирам, няма място за сравнение - вие знаети ли друг модел въобще освен Голф 3 на който масово му пада тапицерията на тавана, ама цялата тапицерия? Тъста ми купи преди 2 години г3 ГТ от 97г абсолютна кукла, по всеобщо мнение най-запазения голф който може да се намери - сега като се качваш трябва да повдигнеш плата на тавана :да:

ПП: Повечето хора тук не са успели да досъберат парите за следващия модел и в това няма никакво значение, но не казвайте на черното бяло ;)

Последна промяна от hooligan_sk на Вто 14 сеп 2010 9:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 14 сеп 2010 9:01

hooligan_sk написа: ако се качиш от 4ка на 3ка си като в лагерна количка :да:

Мамка му така е :( Едно аверче има четворка и като я кара просто си ляга вътре. Аз веднъж с тройката ГТИ с всички удобства за модела като ходих до Сливен и се върнах ми щракаха всички стави до другия ден. И ще кажа защо. Като цяло тройката е удобна кола, с удобна седалка (рекарото). Обаче е направена за късокраки и дългоръки ора, щото като си направя седалката да ми е удобна не стигам кормилото, а ако я направя да стигам кормилото се чувствам като в лада 7-ица (щот е по-луксозна :Mr Green Fun ). Все пак съм 90 кила и 183 см, не съм някой дългун, но не съм и малък. А друг е проблемът, че гъзъ ми трудно се събира в седалката :oops:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 14 сеп 2010 9:09

mania написа:
hooligan_sk написа: ако се качиш от 4ка на 3ка си като в лагерна количка :да:

Мамка му така е :( Едно аверче има четворка и като я кара просто си ляга вътре. Аз веднъж с тройката ГТИ с всички удобства за модела като ходих до Сливен и се върнах ми щракаха всички стави до другия ден. И ще кажа защо. Като цяло тройката е удобна кола, с удобна седалка (рекарото). Обаче е направена за късокраки и дългоръки ора, щото като си направя седалката да ми е удобна не стигам кормилото, а ако я направя да стигам кормилото се чувствам като в лада 7-ица (щот е по-луксозна :Mr Green Fun ). Все пак съм 90 кила и 183 см, не съм някой дългун, но не съм и малък. А друг е проблемът, че гъзъ ми трудно се събира в седалката :oops:

Това идва от неща - при 4ките седалките се регулират по-добре по височина и по-важното волана освен в 2 посоки е и телескопичен - мести се и навътре и навън. Тоест можеш да си легнеш на седалката и да си го издърпаш до теб. :beer

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 14 сеп 2010 9:17

Най-вече от волана ;) Седалката не е чак толкова по-удобна. То си е со виждане де, но според мен е направена по-широка и това е основният й +. Аз даже преди бях пуснал тема дали е възможно кормило с регулиране в дълбочина дали може да се сложи на тройка, но никой не отговори - значи не става.
Друг е въпросът, че в четворката се чувстваш като в модерна западна кола, а в тройката... дърта западна :Mr Green Fun Е, остава успокоението, че няма друга кола в тоя клас, която да дава и половината от това, което дава голфа като здравина, удоволствие от шофирането и разумни цени.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 14 сеп 2010 9:22

mania написа:Най-вече от волана ;) Седалката не е чак толкова по-удобна. То си е со виждане де, но според мен е направена по-широка и това е основният й +. Аз даже преди бях пуснал тема дали е възможно кормило с регулиране в дълбочина дали може да се сложи на тройка, но никой не отговори - значи не става.
Друг е въпросът, че в четворката се чувстваш като в модерна западна кола, а в тройката... дърта западна :Mr Green Fun Е, остава успокоението, че няма друга кола в тоя клас, която да дава и половината от това, което дава голфа като здравина, удоволствие от шофирането и разумни цени.

Факт, голф рулз :beer Темата е за ключ ми се струва.

Потребителски аватар
voi_skayt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот voi_skayt » Вто 14 сеп 2010 17:41

Не съм специалист но, купих 4-ка и смених скоростна кутия 1000 лв на старо.При бензинките това си е дефект. И още нещо ако е 4-ка за 1,4 мотор просто забрави на едно кафе чух тия дето ги внасят какво говорят и лошо ми стана.Извинявам се ако съм обидил някой. Иначе от /1,6 бензин/ газ/ колицата съм доволен.Вярно е и това дето го пишат за интериора на купето но не е болка за умиране.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 14 сеп 2010 17:47

voi_skayt написа:Не съм специалист но, купих 4-ка и смених скоростна кутия 1000 лв на старо.При бензинките това си е дефект. И още нещо ако е 4-ка за 1,4 мотор просто забрави на едно кафе чух тия дето ги внасят какво говорят и лошо ми стана.Извинявам се ако съм обидил някой. Иначе от /1,6 бензин/ газ/ колицата съм доволен.Вярно е и това дето го пишат за интериора на купето но не е болка за умиране.

Тъй тъй :да:

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Сря 15 сеп 2010 10:11

Колеги,искам да обърна внимание че момчето задава конкретен въпрос а именно за тези пари,каква кола?Ако има някой който да си е закупил 4ка за 2600лв.(колегата споменава че е приготвил 1300 евра)и да твърди че е читава е голямо чао.Другото:естествено че голф 4 е по-добър от 3,5-цата е по-добра от 4-ри,6-цата........и т.н.Разбирате на къде бия нали?Така че колегата да прецени сам бюджета на къде ще го отведе.....
Със здраве! :drunk

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Сря 15 сеп 2010 10:13

Поправям се еврата са 1500-1600.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 15 сеп 2010 11:13

Колега, вече си изчел 3 страници с мнения относно двете коли, но, независимо кое ти харесва повече, с този бюджет Голф 4 от Германия е немислимо. Тотален абсурд. Голфът в Германия си държи цената, четворка просто няма да намериш. Или ако намериш, няма да успее да те докара до България.

Моят съвет е: Търси си кола в БГ. За коли под 2500 евро няма никакъв смисъл в момента да се ходи в Швабско. Ако все пак се решиш да ходиш и да търсиш тройка, иди в северозападната част.

Поздрави и успех!

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 15 сеп 2010 11:21

icefire написа:Колега, вече си изчел 3 страници с мнения относно двете коли, но, независимо кое ти харесва повече, с този бюджет Голф 4 от Германия е немислимо. Тотален абсурд. Голфът в Германия си държи цената, четворка просто няма да намериш. Или ако намериш, няма да успее да те докара до България.

Моят съвет е: Търси си кола в БГ. За коли под 2500 евро няма никакъв смисъл в момента да се ходи в Швабско. Ако все пак се решиш да ходиш и да търсиш тройка, иди в северозападната част.

Поздрави и успех!

:да:

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Сря 15 сеп 2010 11:32

за бюджета ти единствения разумен избор е Голф 3 :012: От личен опит ти казвам, че дори да си невероятен късметлия и да си намериш четворка в тези граници, която и да е добре като техническо състояние, после почти със 100 процента сигурност ще се наложи да извадиш поне 1000 лв отгоре. Успех с покупката!

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 15 сеп 2010 11:37

Един голф винаги излиза 6 бона, независимо преди или след регистрирането ;) То просто по-малко няма как.
Другия вариант е да си уникален късметлия - един авер от приятел или роднина (не помня) си взе четворка 1.4 16V за 2500 някъде + климатик в торбичка, естествен очаткана, то няма и как иначе. Като го сложи му купи нов компресор, после смени по окачването разни работи и му дойде 5000 с всичко кат окрайна сметка. Това е максиммалната далавера, която мога да си представя с голф 4. Но... 1.4 16V има специанла антихвалепствена тема в този форум, смятай.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”