Странен шум при ускорение на пълна газ Б5 1,9TDI AFN 110к.с.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Странен шум при ускорение на пълна газ Б5 1,9TDI AFN 110к.с.

Мнениеот mtm_golf » Сря 15 сеп 2010 20:23

Здравейте, колеги! От два месеца имам пасат б5 и наскоро забелязах, че издава интересен шум при ускорение. Значи издава шум само когато настъпя газта докрай. При рязко ускорение и над 2000 оборота се чува един шум леко напомнящ на металически. Преди пасата карах голф 3 1,9TDI 1Z, но при него шума от турбото беше коренно различен по скоро като виене, а тук освен виенето се чува и този металически шум. Шума се чува само при отворено стъкло. Ако стъклата са затворени не се чува. Сподер вас доколко е опасен този проблем и дали изобщо е проблем, тъй като моя майстор ми каза, че е от турбото и явно така трябва да си звучи. Забравих да спомена, че при плавно ускорение шума го няма, а само при газ до дупка. Иначе колата си дърпа прилично и не забива. Колата е пасат б5 1,9TDI AFN 110к.с.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: Странен шум при ускорение на пълна газ Б5 1,9TDI AFN 110к.с.

Мнениеот drago_tr » Сря 15 сеп 2010 21:52

Да използвам темата на колегата за да попитам колко са максималните обороти на двигателя на б5 1,9TDI AFN 110к.с ?

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 16 сеп 2010 6:18

mtm_golf написа:Здравейте, колеги! От два месеца имам пасат б5 и наскоро забелязах, че издава интересен шум при ускорение. Значи издава шум само когато настъпя газта докрай. При рязко ускорение и над 2000 оборота се чува един шум леко напомнящ на металически. Преди пасата карах голф 3 1,9TDI 1Z, но при него шума от турбото беше коренно различен по скоро като виене, а тук освен виенето се чува и този металически шум. Шума се чува само при отворено стъкло. Ако стъклата са затворени не се чува. Сподер вас доколко е опасен този проблем и дали изобщо е проблем, тъй като моя майстор ми каза, че е от турбото и явно така трябва да си звучи. Забравих да спомена, че при плавно ускорение шума го няма, а само при газ до дупка. Иначе колата си дърпа прилично и не забива. Колата е пасат б5 1,9TDI AFN 110к.с.

Кажи на твоя майстор да махне тръбите към студената част на турбото и да провери за луфт на оста. Ако има металически звук и той наистина идва от турбото в никакъв случай не е нормален :!:

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 16 сеп 2010 9:33

колегите са прави най-вероятно е луфт в турбото и аз имам същия звук кото набира само че се чува и на затворени стъкла най-странното е че сигурно турбото си заминава но гори масло

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Чет 16 сеп 2010 11:07

drago_tr написа:Да използвам темата на колегата за да попитам колко са максималните обороти на двигателя на б5 1,9TDI AFN 110к.с ?

При 4150 оборота се постига максималната мощност от 110к.с.

Потребителски аватар
ico.stoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico.stoev » Чет 16 сеп 2010 11:15

Имах същия проблем преди няколко месеца.При мен бяха се разхлабили изпускателните колектори.В пространството до двигателя от страната на турбото всичко беше опушено.Съвета ми е да си провериш турбо пътищата дали не изпуска от някаде.

Потребителски аватар
vaskog
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ASV

Мнениеот vaskog » Пет 17 сеп 2010 5:49

Alek написа:
drago_tr написа:Да използвам темата на колегата за да попитам колко са максималните обороти на двигателя на б5 1,9TDI AFN 110к.с ?

При 4150 оборота се постига максималната мощност от 110к.с.

:да:

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пет 17 сеп 2010 7:26

Погледнете центровката на помпата, че майимаш повечеко предварение.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Съб 18 сеп 2010 0:31

да използвам и аз темата,при мен фучи яко ,се едно изпуска въздух от някъде.Проверих днес турбо пътищата и всичко си е ок.Има при мен едно черно кълбо(не знам точно какво е),та в него се събират мнго вакууми,едното маркучле беше се прегънало,преместих го и го нагласих и колата тръгна ,деже и не изпушваше................но мъркучлето се скуса поради опиране в колектора и след това много пушеше.е ми е това проблема,въпроса е къде трябва да е монтирано това кълбо.?Ако може някой да ме светне ше съм благодарен :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”