Странен шум при ускорение на пълна газ Б5 1,9TDI AFN 110к.с.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Странен шум при ускорение на пълна газ Б5 1,9TDI AFN 110к.с.
Здравейте, колеги! От два месеца имам пасат б5 и наскоро забелязах, че издава интересен шум при ускорение. Значи издава шум само когато настъпя газта докрай. При рязко ускорение и над 2000 оборота се чува един шум леко напомнящ на металически. Преди пасата карах голф 3 1,9TDI 1Z, но при него шума от турбото беше коренно различен по скоро като виене, а тук освен виенето се чува и този металически шум. Шума се чува само при отворено стъкло. Ако стъклата са затворени не се чува. Сподер вас доколко е опасен този проблем и дали изобщо е проблем, тъй като моя майстор ми каза, че е от турбото и явно така трябва да си звучи. Забравих да спомена, че при плавно ускорение шума го няма, а само при газ до дупка. Иначе колата си дърпа прилично и не забива. Колата е пасат б5 1,9TDI AFN 110к.с.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Странен шум при ускорение на пълна газ Б5 1,9TDI AFN 110к.с.
Да използвам темата на колегата за да попитам колко са максималните обороти на двигателя на б5 1,9TDI AFN 110к.с ?
mtm_golf написа:Здравейте, колеги! От два месеца имам пасат б5 и наскоро забелязах, че издава интересен шум при ускорение. Значи издава шум само когато настъпя газта докрай. При рязко ускорение и над 2000 оборота се чува един шум леко напомнящ на металически. Преди пасата карах голф 3 1,9TDI 1Z, но при него шума от турбото беше коренно различен по скоро като виене, а тук освен виенето се чува и този металически шум. Шума се чува само при отворено стъкло. Ако стъклата са затворени не се чува. Сподер вас доколко е опасен този проблем и дали изобщо е проблем, тъй като моя майстор ми каза, че е от турбото и явно така трябва да си звучи. Забравих да спомена, че при плавно ускорение шума го няма, а само при газ до дупка. Иначе колата си дърпа прилично и не забива. Колата е пасат б5 1,9TDI AFN 110к.с.
Кажи на твоя майстор да махне тръбите към студената част на турбото и да провери за луфт на оста. Ако има металически звук и той наистина идва от турбото в никакъв случай не е нормален

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
колегите са прави най-вероятно е луфт в турбото и аз имам същия звук кото набира само че се чува и на затворени стъкла най-странното е че сигурно турбото си заминава но гори масло
drago_tr написа:Да използвам темата на колегата за да попитам колко са максималните обороти на двигателя на б5 1,9TDI AFN 110к.с ?
При 4150 оборота се постига максималната мощност от 110к.с.
- ico.stoev
- Автомобил:
- Двигател:
Имах същия проблем преди няколко месеца.При мен бяха се разхлабили изпускателните колектори.В пространството до двигателя от страната на турбото всичко беше опушено.Съвета ми е да си провериш турбо пътищата дали не изпуска от някаде.
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
Alek написа:drago_tr написа:Да използвам темата на колегата за да попитам колко са максималните обороти на двигателя на б5 1,9TDI AFN 110к.с ?
При 4150 оборота се постига максималната мощност от 110к.с.

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Погледнете центровката на помпата, че майимаш повечеко предварение.
да използвам и аз темата,при мен фучи яко ,се едно изпуска въздух от някъде.Проверих днес турбо пътищата и всичко си е ок.Има при мен едно черно кълбо(не знам точно какво е),та в него се събират мнго вакууми,едното маркучле беше се прегънало,преместих го и го нагласих и колата тръгна ,деже и не изпушваше................но мъркучлето се скуса поради опиране в колектора и след това много пушеше.е ми е това проблема,въпроса е къде трябва да е монтирано това кълбо.?Ако може някой да ме светне ше съм благодарен 

Върни се в “Дизелови агрегати”