Проблем със задни спирачки пасат Б4
-
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMY 2009
Проблем със задни спирачки пасат Б4
Привет колеги, наскоро ходих на технически преглед на колата пасат Б4,1.8,95г.,ABS мотор, и като тествахме спирачките се оказа че задните спирачки /барабани/ не работят ефективно. Допустимото отклонение трябва да е до 30% доклокото ми е известно, а при мен достигна 60%. Значи няма хубаво спиране отзад, това отклонение го дава при крачно и ръчно /ръчна спирачка/ спиране. Колата има ABS Taves 04, сменил съм спирачните цилиндърчета, механизма не е клеясал /проверявал съм го/, кат окупих колата края на 2008г. смених и задните накладки. Питането ми е от какво може да се получава такова отклонение при спирането? Да не би нещо ръчната спирачка да се бъзика и от там да се влияят и двата вида спиране /ръчно и крачно/?
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: Проблем със задни спирачки пасат Б4
Напълни си резервоара догоре, или сложи един бордюр в багажника или някой познат даседне в багажника и пак премерете да видиш как ще се появят спирачките. При тези автомобили кантара се ебава.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Дори и кантара да се ебава, ръчната трябва да лови. Провери си феродото как е, да не се е "остъклило"
-
И аз имам някакви съмнения за самите накладки като качество на феродото, защото като взех колата ги смених предни и задни накладки и един познат ми взе LPR накладки след каране 3-4 месеца изхъврлих предните, защото колата изобщо не ми харесваше как спира, направо си беше трагично и си взех едни Ferodo за предни и има чувствителна разлика в спирането. Явно и задните LPR за нищо не стават явно ще трябва и тях да сменя и да си реша проблема. Мерси за мненията колеги.
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
ivanveltchev написа:И аз имам някакви съмнения за самите накладки като качество на феродото, защото като взех колата ги смених предни и задни накладки и един познат ми взе LPR накладки след каране 3-4 месеца изхъврлих предните, защото колата изобщо не ми харесваше как спира, направо си беше трагично и си взех едни Ferodo за предни и има чувствителна разлика в спирането. Явно и задните LPR за нищо не стават явно ще трябва и тях да сменя и да си реша проблема. Мерси за мненията колеги.
После да не забравиш да споделиш има ли разлика!

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Определено нещата отиват към некачествено феродо, защото другите възможности са отстранени. Само не знам дали маркучите са сменяни, но това не би следвало да се отразява на ръчната. Ванко, може една проба да се направи с прокарване на шкуртка по феродото и така да се установи дали ЛПР са толкова некачествена марка.
Преди известно време отваряхме заедно барабаните на колегата и всичко си беше привидно наред.
То и при мен даваше отклонение/
надявам се вече с дисковете да го няма или да е в тесни граници/, но поне се движеше около 30%.
Преди известно време отваряхме заедно барабаните на колегата и всичко си беше привидно наред.
То и при мен даваше отклонение/

-
- Автомобил:
- Двигател:
барабаните в какво състояние са ти,имат ли голям ръб.
-
Колега stanev11 не обърнах голямо внимание като свалях барабаните дали имат ръб. Като ги свалям ще погледна.