1.8 ААМ - информация за мотор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

1.8 ААМ - информация за мотор

Мнениеот parno » Пет 17 сеп 2010 5:48

колеги малко може ли да ме просветлите за този мотор
понася ли му газ
има ли слаби разни места и т.н.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Re: 1.8 ААМ - информация за мотор

Мнениеот stefan4o » Пет 17 сеп 2010 8:03

Хайде аз да съм първи - това е доста здрав мотор с много ресурс в него. Разбирай нещо като дефорсиран. Какъвто е и 2.0 90 коне при Ауди. Само дето тоя е малко по-малък като обем. Карал съм доста Голф мк3 комби с такъв двигател за служебен, смея да кажа, че въпреки, че е бил постоянно натоварен поне със 150 кг всеки път се е държал добре. Иначе си е моно-инжекцион - ще му понесе обикновена газова. Да си призная не съм му засичал разход, за да кажа колко гори, но за мен този двигател е читав. Ако не ти трябва автомобил за спортни изпълнения, а да се возиш евтино този е твоят. След 100-120 малко му е мъка вече, но за толкоз коне - толкова.

Слаби места не мога да кажа какви има, но ако има то ще са същите като при ABS и производните от същия блок мотори. Проблемите с неоригиналните фланци на охл. система ти ги оставям за десерт, те не спадат към мотора, но са пряко свързани с неговата работа. Има доста голяма тема за този проблем някъде из форума.
п.п. купи ли кола, какво стана?
п.п.2 ако си намерил читава кола с този мотор изобщо не се притеснявай да я купиш. За толкоз стари коли дали ще е 75 или 90 к.с. за мен не е резонно да се гледа, по-важно е състоянието на конкретната кола/двигател.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 17 сеп 2010 8:40

Вземи си пуканки има много писано.
:търсачкаа

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 17 сеп 2010 13:52

fill - търсачката мислиш ли че не я пробвах ?
ако не помагаш не пиши.
stefan -мерси за инфото
ами не не съм купил кола още но се целя във Венто. първо по-големите габарити , второ по-добрата визия в сравнение с г3 (е сори маняци ама мен поне вентото ми изглежда по-добре)
питам за мотора защото 1.8 абс и 1.9 дизел са ми критерий но може малко да разширим с този ААМ
щом му носи газова добре - то екстра за мен
120-130 за извънграда е супер
то такава скорост само по магистралата с тия пътища :?
за малеенето не вярвам да е толкова зле ... на майка ми пежото е 1.4 75 коня моно и добре си върви на магистралата с 4 човека , та вентото дето е 2 тона кош и е 1.8 като го засиля няма да има спиране mhihi
един колега тук продава такова венто и като цяло темата му доведе до тази - малко да ме запознаете с мотора
какви са слабите места?
тези водни съединения съм ги виждал на АБД - там има едни пластмасови фланци дето са :shock :banghead:
ако има подобни врътки кофти... но ако това е най-зле калкулираното по мотора то добре...
говоря за разход на масло , шум и такива подобни

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пет 17 сеп 2010 14:29

Да, за водните съединения става дума. Има ги и при по-малките мотори, но като че ли не съм срещал някой да се оплаче точно от тях. Иначе на практика са сигурно от същата пластмаса mhihi По въпроса за маслото и шумовете - ако е поддържана добре колата със сменяни навреме консумативи с качествени не би следвало да има голям разход на масло и шумове от мотора.

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Пет 17 сеп 2010 18:44

Две години карах Венто с този мотор 1.8 ААМ на газ - железен е,много корав.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пет 17 сеп 2010 19:15

Този двигател е много добър! Харчи учудващо малко 6,5-7 извънградско и 8 градско (зависи от крака все пак :beat_butt2 ), върви добре за разхода си и 160км/ч. на Пасат ги вдига без проблем, като максималната му по книжка е 171км/ч. Моят харчи масло, но така го купих. Водните съединения ... зависи на какво попаднеш (турско или немско) - може да изкара 2-3 месеца, може и 5 години - важно е да не се пренатегне, но и да не е хлабаво. Скапан двигател на В3 не знам да има! Зависи как е ползван и поддържан 15-те години! Успех!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 08 юни 2011 12:11

колеги на моното има 2 малки маркучета в задната част от към преградата за купето
едното излиза от някъде си и отива към кутията на филтъра
другото излиза от някъде си и влиза малко по-нагоре
знам че е нещо за въздуш ама вакуум ли какво е
това малкото при мен беше скъсано и вчера го смених
не знам колко съм карал така - някой може ли да каже за какво е?
и има ли технически документи за венто на английски
в нет--а намирам само на руски

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Сря 08 юни 2011 12:32

parno написа:колеги на моното има 2 малки маркучета в задната част от към преградата за купето
едното излиза от някъде си и отива към кутията на филтъра
другото излиза от някъде си и влиза малко по-нагоре
знам че е нещо за въздуш ама вакуум ли какво е
това малкото при мен беше скъсано и вчера го смених
не знам колко съм карал така - някой може ли да каже за какво е?
и има ли технически документи за венто на английски
в нет--а намирам само на руски

Едното, което отива в кутията на въздушния филтър ти е вакуум, който управлява клапата за студен/топъл въздух, който влиза в кутията.

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Сря 08 юни 2011 12:43

Колега,имам такова Венто,взех го от Германия на 160х.км.в момента е на 240х.км. и мослото се бара само от смяна на смяна която я правих на 10х.км.Сега го кара синът ми и в момента е на 13х.км от последната смяна и е малко над минимума.По охлаждането не съм имал никакви проблеми и изобщо колата е супер,единственото което е като дефект е,че от капака на клапаните омаслява по-молко но щом като за 10х.не се налага доливане не съм му обръщал внимание,това е болест при повечето Голфове.Относно вървенето си върви много добре ако не правиш състезания,карам го с обикновенна газова,среден разход около 9л. на сто газ.От Германия до тук на бензин ми даде около 6.5/7л на 100 при положение,че сме се движили все по магистрали със скорост 120.При развиване на винта за газта започва да върви много добре но и разхода скача доста.На бензин тук не знам как е понеже още като го докарах и му сложих газова,все още е с оригиналния си катализатор,и това което най много ми прави проблем са ламарините,но това се отнася и за ГОЛФ3.За маркучлето което отива във въздушния филтър ми го прекъснаха още като ми сложиха газовата и ми казаха,че трябва да е така,не знам защо.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 08 юни 2011 13:22

този който отива към кутията ми е ясен
интересува ме другия - малкия маркуч
влиза в пластмасовия капак на моното а излиза 10 см по-отдолу
и как се маха капака на моното?
има един болт отгоре не е от него
свалих го и почнах да дърпам да бутам да таковам ама не
мислех си че като са слагали плочката за газ са го залепили със силикон

Потребителски аватар
spensa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spensa » Чет 09 юни 2011 17:27

Три болта държат моното,един отзад,той се вижда,другите два имат пластмасови капачки които се махат,надолу всичко на всичко да са още два ако не се лъжа и всичко излиза много лесно,моята кола е с такъв двигател,смея да кажа че никакви проблеми не съм имал на газ,бензин.Проблеми с фланците съм имал доста,но там е ясно вече,гарнитурата на капака на клапаните,но за кола на 20 години не мисля,че е толкова фрапантно.Разход-10/100 градско газ,извънградско 8,5 последно ми даде със скорост 150km/h може и по-добре,успех!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 09 юни 2011 18:17

Живко , ако закъсаш за мотор - имам 1 такъв на 98к км , докато не го продам де.Аз не бързам

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”