Здравейте,
Колата е Пасат В4/ABS двигател/1995год.Имам проблем с паленето идващ от клемореда /вероятно/, мисля да го шунтирам и да паля директно с ключе, но ми трябва информация за следното:
1. Колко ампера е консумацията долу-горе между контактния ключ и шалтера на стартера в момент на палене?
2. Има ли реле между контактния ключ /клемореда/ и шалтера, ако няма не би ли било хубаво да сложа такова предвид, че ще слагам ключе от което да се пали, или контактите на релето ще са поредното нещо което ще трупа нагар и пак ще откаже?
Благодаря!
Клеморед и палене
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Клеморед и палене
Колега,може и без реле,моята кошница вече май доста годинки е така.Но копчето е произведено в България в годините когато са се правели копчета,а не
Но смятам да си сложа по хубаво копче(на външен вид),съответно с реле,да няма някъде да не иска да запали,или по лошото да задържи или да се подпаля 

- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Аз копчето го имам и му имам доверие /от Миг-23 е/ но е 10А, а като гледам кабелите - доста дебелички са и все ми се струва, че консумацията е по-голяма. Иначе вероятността да залепне релето или ключето е май еднаква и резултата не е фатален просто трябва да изключиш от контакт ключа - нали така, или греша?
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
dmitko написа:Аз копчето го имам и му имам доверие /от Миг-23 е/ но е 10А, а като гледам кабелите - доста дебелички са и все ми се струва, че консумацията е по-голяма. Иначе вероятността да залепне релето или ключето е май еднаква и резултата не е фатален просто трябва да изключиш от контакт ключа - нали така, или греша?
Така е,но ако се качи жена да пали,дали ще се усети да изключи ключа

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Ай стига бе таралежките почват от 12 и стигат до 60лв според джоба на тоя който ще я сменя. Онзи ден купих Magnetti Marelli от Евро07 за 13лв и някви стинки без никаква отстъпка. И като сметнеш кабел, копче, евентуално реле, и главоболия и дупчене е айде нема нужда 

- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:Ай стига бе таралежките почват от 12 и стигат до 60лв според джоба на тоя който ще я сменя. Онзи ден купих Magnetti Marelli от Евро07 за 13лв и някви стинки без никаква отстъпка. И като сметнеш кабел, копче, евентуално реле, и главоболия и дупчене е айде нема нужда
Аз съм доволен и няма да си сменя новата екстра по колата,ако ще и да подаряват таралежи и тем подобни.Пеца тази вечер ще съм в опозиция май

- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
znainainai написа:Ай стига бе таралежките почват от 12 и стигат до 60лв според джоба на тоя който ще я сменя. Онзи ден купих Magnetti Marelli от Евро07 за 13лв и някви стинки без никаква отстъпка. И като сметнеш кабел, копче, евентуално реле, и главоболия и дупчене е айде нема нужда
Колега това ми е известно, бих дал и 60-70 лв. ама да знам, че повече няма да имам проблеми с клемореда. А като прочетеш всички теми из форумите ще видиш, че гаранцията за без проблеми по-нататък е никаква дори и с "оригинален" клеморед. Затова минах на по-сигурния вариант. Вече монтирах ключа на много удобно а и скрито място, така че нито жената нито детето може да го докопа, а и някой апаш би се озорил. Въпроса е, че ключа е 10А /така и никой не ми каза каква е консумацията

-
- Автомобил:
- Двигател:
dmitko написа:znainainai написа:Ай стига бе таралежките почват от 12 и стигат до 60лв според джоба на тоя който ще я сменя. Онзи ден купих Magnetti Marelli от Евро07 за 13лв и някви стинки без никаква отстъпка. И като сметнеш кабел, копче, евентуално реле, и главоболия и дупчене е айде нема нужда
Колега това ми е известно, бих дал и 60-70 лв. ама да знам, че повече няма да имам проблеми с клемореда. А като прочетеш всички теми из форумите ще видиш, че гаранцията за без проблеми по-нататък е никаква дори и с "оригинален" клеморед. Затова минах на по-сигурния вариант. Вече монтирах ключа на много удобно а и скрито място, така че нито жената нито детето може да го докопа, а и някой апаш би се озорил. Въпроса е, че ключа е 10А /така и никой не ми каза каква е консумацията/ и дано издържи дълго, ако си намеря по-хубав някой ден ще го сменя. За сигурност мисля по-нататък да монтирам последователно на кабела към стартера един ON-OFF ключ, в случай, че залепне нещо този да мога за 2-3 сек да изключа стартера при проблем, но това са дреболии. Важното е, че сега пали от четвърт оборот и направо се родих.
Сложи си и една ключмаса като на Камаз за по сигурно...
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
На голфа ми клемореда е сменян преди 5г като ме остави на "Ботевградско в София" по неведоми пътища я прибрах и си купих най-евтиния 5г никакви проблеми
Както искаш така ме разбирай
За 15г е нормално да го смениш поне веднъж нали?

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
На колегата с клемореда:
Имах същия проблем,смених го с крайно неизвестен нов и 3 години нямам проблеми с него.Работа + клеморед 40лв.
Имах същия проблем,смених го с крайно неизвестен нов и 3 години нямам проблеми с него.Работа + клеморед 40лв.