трансформаторно масло вместо нафта

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Re: трансформаторно масло вместо нафта

Мнениеот dandan » Пет 17 сеп 2010 19:34

Съвсем те разбирам то е ясно, че го правип за да спестиш пари. В наши времена парите вдижат свет, но според мен колата и се разказва играта от тея неща.

Ако е така моля да поясниш как точно й се разказва играта.
Щом слагаш нещо което може да гори и да смазва всички части където мине, не виждам къде е проблема, освен че може би замърсява повече с разните му там "вредни газове", но без това на никой не му дреме за екото.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 17 сеп 2010 21:24

dandan написа:но без това на никой не му дреме за екото.

Само след 10-15 години на всички ще почне да им дреме най-малкото защото въглеродните горива са невъзобновяем енергоизточник..., но все пак е много жалко че масата от хора са толкова тесногръди, че ги е страх дори да допуснат тази възможност.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 17 сеп 2010 21:48

На времето като карах дизелите сипвах само на черно .Винаги се виждаше промяна в палене и вървеж,ако нафтата беше кофти.Обаче имам Приятел които кара само с трансформаторно масло и каквото му падне.Но тои си има бизнес и колата му вади пари.Доста машини минаха ,но всичките издадоха багажа.Но тои казва ,че са си изкарали парите поне 10 пъти!Сега е с един Голф 2 ка ТД.Казва ,че това е наи добрата машина която е карал!!
пп.Бизнесът му е с горива и не дава пари.Затова слага ,и колкото изкара!Трансформаторното масло го продава ше на 1 но левче.На мен ми е давал без пари ,но не съм сипвал никога!!!Аз обичам колите си!! :D :beer

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 17 сеп 2010 22:43

Аман от болни мозъци, дето дават гениални идеи за "алтернативни" горива. Въпросното масло е на цена по-висока от нафтата, така че приложението му за гориво е неоправдано и безмислено. Ако накой все пак има свободен и безплатен достъп до такова, нека си кара колата с него и да не пуска фитили тука. :beat_butt2 Такива теми не бива да се толерират. Паралелна тема се върти за кражби на горива от автомобили,
viewtopic.php?f=60&t=221785
всички се възмущават, защото им се бърка в джоба, тука това е аналогичен случай! Това ми напомня на соца, когато всеки който можеше, крадеше от държавата и се считаше за нормално. :dummy:

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пет 17 сеп 2010 22:59

Ей , вие избихте в друга посока.
Все повече се говори за производство на растителни горива, или да го кажем 'олио'. Та въпросните горива по нищо не отстъпват на дизела или пък да повреждат каквото и да било. Стига вече с митове и легенди. Ако някой може да каже как тр. масло поврежда мотора да сподели иначе всичко е празни приказки...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 18 сеп 2010 0:23

dandan написа:Ей , вие избихте в друга посока.
Все повече се говори за производство на растителни горива, или да го кажем 'олио'. Та въпросните горива по нищо не отстъпват на дизела или пък да повреждат каквото и да било. Стига вече с митове и легенди. Ако някой може да каже как тр. масло поврежда мотора да сподели иначе всичко е празни приказки...

Някой знае ли с какво карат автобусите на големите фирми?
Аз съм изгорил над тон тр масло с маздата, 1,7. Никакъв проблем. Маслото маже помпата в пъти по - добре от измислената нафта. Сяра в него няма, инак няма да отговаря на нормите за диелектрик. А сярата е най - големият враг на мотора, особено на ПД. Прецаква и маслото бързо, затова дизеловото е по - алкално.
Минус на маслото е по - високата пламна температура и по - трудно палене на ниски температури.
Сипвайки трансформаторно, турбинно, вретенно или друго тънко масло, поне знаеш какво слагаш в резервоара.
Щото на колонката само цената е вярна! :lol: :lol:

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Съб 18 сеп 2010 8:38

За това масло има много легени,които съм чувал.За продажба на издухани коли по пазарите се лекували с трансформаторно масло-наливат с нафта мотора утихва,вървежа не се променя.Юли месец 20 трансформаторно,20 литра нафта,маршрут Ст.Загора-Царево с малката ми и не бързах за никъде.Скорост 100км/ч обороти около 1900-2000 до Зарево са около 250-260км мисля стрелката не можа да слезе с 1 деление(10 литра)колата е пасат В4 1Z мотор.Не можах да повярвам,на връщане закачих Ваг-кома и с живи данни карах доста километри разхода който отчиташе беше между 4-4,5 литра.С нафта такива стойности не съм постигал на компа.Така че има нещо лековито в това масло....мое мнение!

Потребителски аватар
SmotanStunt
Автомобил: VW GOLF VII
Двигател:

Мнениеот SmotanStunt » Съб 18 сеп 2010 17:26

аз лично имам проятел с ровър 200 SDI 1999та година,също работник на електроразпределение...вече 2 години и половина кара този ровур със трансформаторно масло,лятото чисто ,зимата го меси с нафта без никакъв проблем!!! лично аз съм се убедил в това,само дето малко повече пуши,иначе и той твърди че двигателят му е по тих когато го кара само с масло :screwy аз лично не смея да карам моята с трансформаторна масло дори да е смесено с дизел но,съм и свидетел как 2 години я кара душманската и няма никакъв проблем :shock може и да е случил на машина

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 18 сеп 2010 22:32

Не ,така е !!Обаче те са ги прежалили .Ние не можем да ризкуваме!!На тях им вадят пари!!!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 19 сеп 2010 8:58

Това електроразпределение се оказа златна мина. Няма защо да се чудим защо постоянно се вдигат цените на тока. Нали трансформаторното масло все някой трябва да го плаща! mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”