Струва ли си? Старите срещу новите коли. Пасат B3 vs B5

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Струва ли си? Старите срещу новите коли. Пасат B3 vs B5

Мнениеот muns61 » Съб 18 сеп 2010 21:14

Може ли някой да си представи такава тема за старите коли?
Искам на новите и чистачките да се опознават от компа и да се сменят със специален набор инструменти!
:beer :beer

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Съб 18 сеп 2010 21:54

muns61 написа:Може ли някой да си представи такава тема за старите коли?
Искам на новите и чистачките да се опознават от компа и да се сменят със специален набор инструменти!
:beer :beer

, ... като инструментите са с чип и задължително ги имат само в оторизираните сервизи!!! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Съб 18 сеп 2010 22:14

Да си смениш гума на пътя същото - викаш хора от оторизирания сервиз, защото ключът ще е супер, мега, упер секретен!
А за доливане на казанчето на чистачките - "Оставете си колата за един ден! Това си е вече сложна процедура!"

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 18 сеп 2010 22:17

vasilb написа: като инструментите са с чип и задължително ги имат само в оторизираните сервизи!!! :Mr Green Fun

Ето един такъв уред http://www.brainbee.it/prodotto.php?nom ... lang=en_US за смяна накладки ,наскоро се продаваше във форума.Дано все пак момчето е успяло да го продаде.Ето я и темата как такива уреди за нови коли отиват в тиквите,с мръсна газ viewtopic.php?f=6&t=210258&p=2389708 mhihi

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 19 сеп 2010 11:06

Siv написа: но ми е малко рано за тая кола, писна ми да нямам кинти, за да я гледам, а повярвай гледам я много от както си я взех, как нещо изсумти веднага получава професионален ремонт, защото се занимавам с транспорт и логистика и ценя техн. съст. на колите - искам моята да е винаги перфектна.

Поздрави

В тоя ред на мисли,ако имаш семейство и нямаш доход поне над 1500 чисти лева на месец,то твоята кола е Б3 или Б4.Аз поне така го разбирам

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 19 сеп 2010 13:22

Аз в момента съм пред подобна дилема, само че сегашна ми кола е Г2, а не Б3. И все повече започвам да си мисля че за средно половин-един час на ден в колата предимно градско (до работа и чат пат на почивка) е по-лесно да си оправиш скърцащите пластмаси или да си сложиш климатик, отколкото да даваш 1000лв за обслужване и пак толкова за предница или турбо. Естествено ако минавах по 200-300км на ден не бих карал старата кошница...

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Нед 19 сеп 2010 13:54

Човек винаги би могъл да изхарчи парите за поддръжката на по-новия модел за нещо по-добро!
Ремонт в жилището, екскурзия до екзотично местенце и прочие . . . Всеки си има предпочитания.
В по-скъпите модели малко се загърбва основното предназначение на колата - да ме превози от точка А до точка Б.
Но то със всичко в днешно време е така - от коли до телефони, душ кабини с радио и вентилация и какво ли не :)

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Нед 19 сеп 2010 17:59

Колега замисли се за нещо в по ниския сегмент голф-4 или Бора.Там каското е по малко и поддръжката също.Няма ги 8те носача и т.н. Вземи си TDI 90 кончета примерно , или 1,8 бензин + газов инжекцион.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 19 сеп 2010 18:48

Как е возията на Г4 (стоково окачване и 16ки) сравнено с B3 :roll:

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 19 сеп 2010 18:49

theultimate написа:Аз в момента съм пред подобна дилема, само че сегашна ми кола е Г2, а не Б3. И все повече започвам да си мисля че за средно половин-един час на ден в колата предимно градско (до работа и чат пат на почивка) е по-лесно да си оправиш скърцащите пластмаси или да си сложиш климатик, отколкото да даваш 1000лв за обслужване и пак толкова за предница или турбо. Естествено ако минавах по 200-300км на ден не бих карал старата кошница...

с клима захваш ли се по-добре я продай и доплати за нещо горе-долу същия клас тънък масраф колега

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 20 сеп 2010 8:02

Тука съм съгласен напълно с OvivO, зависи напълно от гледната точка, и от парите които имаш за даване и най вече поддръжка на тази кола.При въпросния по "нов" Пасат ремъка няма да е 50 лева, обслужването също, но......както и преди съм споменавал, приятел има Б5,5;1,9 тди наистина ми прави удоволствие да се возя в него и да го шофирам от дъжд на вятър.Пича не прави компромиси с поддръжката кара го в София предимно и около 30% извънградско.Води си записки за всеки похарчен лев по колата и парите са наистина сериозни.Вярно че може и доста по-евтини части да се намират, но ако н е ти стиска за по нов автомобил за съжаление най добрия вариант е да си поддържаш стария доколкото можеш и да инвестираш останалите пари в мебели за вкъщи да кажем.Защото за година каско,ГО и т.н. ще надминат хиляда лева-пари с които на Б3 можеш да направиш основен ремонт.И тука не ме разбирайте погрешно-не защитавам старото, просто всичко опира до джоба на човека.Иначе аз лично бих предпочел по новия пасат.......ако можех да си го позволя разбира се mhihi

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 20 сеп 2010 14:23

Баси безсмъртната тема.

за да не съм спам: Зависи от дохода, дали си струва или не. Ама при теб щом питаш, значи не си струва.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 20 сеп 2010 16:23

velinsl написа:Баси безсмъртната тема.

......

Мда, бях убеден че са я изтрили, а тя се озовала някъде :lol:
Аз ще съм офф, защото не знам вече какво да кажа по темата, но ми стана ужасно смешно :mrgreen: :mrgreen:

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пон 20 сеп 2010 17:17

предполагам колегата вече си е избрал колата.Ама и аз да влеза в интересната тема.
На един приятел баща му кара москвич и си го хвали много/колко е здрав,колко много тегли,колко проходим бил и подобни/но на година го кара не повече от 3000км :wink:
аз като се наложеше да правя ремонт на моята Б3-ка я вкарвах в неговия гараж и като ме видеше почваше да ме бъзика,как съм си купил голяма западна трошка и все съм я правил,поне на 2-3 месеца влизаше по един път в гаража му,но не искаше да приеме ,че аз на пасата за 2-3 месеца правих толкова километри колкото той за 3-4 години/между 10-15000км срещу неговите 3000км на година :D /.Да не забравя ,че той прави основен ремонт на 150000км,кърпене,боядисване,все течеше от някъде,тропаше,скърцаше,окачването му се чупеше редовно/но бил здрав/спирането му беше отврат,независимо,че всичко му беше перфектно,като караш с повече от 70км и не можеш да си чуеш мислите.Но моя човек продължаваше да твърди ,че москвича е по добър от пасат/сина му караше също пасат б3/,защото бил по здрав :D .
Един ден му се вързах и му показах кой автомобил тегли повече,закачихме едно въже на двата автомобила и всеки теглеше ,е познайте кой беше изтеглен :D .
Много си харесвах пасатчето ,но и карах много по нови автомобили от моя пасат/говоря пак за пасати/ и като се кача на моя ми ставаше тъпо,вярно вървеше,возеше,спираше ,но нямаше нищо общо с по новите и като комфорт,като вървене,като екстри,като спиране.
Вярно ,че Б3 е добър автомобил,но май само в здравина,а в другото отстъпва и то много на Б5.Ако беше по добър,нямаше да го спрат от производство и изобщо нямаше да пускат Б5,Б5.5 и Б6.
Сега карам ауди 100,който няма нищо общо с Б3-та по здравина,комфорт,вървеж,спиране и подобни.Имах възможност да си купя А6 2001г,но се отказах защото не ми се даваха много пари за консумативи и ремонти,независимо ,че а6-та е доста по кола от 100-та по всички критерии/освен по здравина :D /
Ясно е ,че новите коли не са здрави като старите,но са по сигурни и всичко е в пъти по добро в комфорт,спиране,возене,екстри и подобни,така че спора за коя е по дора между Б3 и б5 е напълно безмислен.

T & J
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T & J » Пон 20 сеп 2010 18:55

:)

Последна промяна от T & J на Пон 06 юни 2011 20:40, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”