Голф3(Венто) и ръжда

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nikolay
Автомобил: VW Touran 2.0
Двигател: BMM 2007

Голф3(Венто) и ръжда

Мнениеот nikolay » Пон 28 юни 2004 7:58

Голф3(Венто) и ръжда това съвместими понятия ли са? В неделя един се драчи с мен, че гние ли. Аз на моето Венто нямам грам ръжда и това ми звучи доста абсурдно. Какви са вашите наблюдения?

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 28 юни 2004 8:02

иди в Австрия и виж няма кола,която да не гние.сравнено с опел и фиат сме много напред.щом нямаш ръжди к'во му се връзваш просто ти завижда :D

Гост

Голф 3

Мнениеот Гост » Пон 28 юни 2004 8:13

на Голфа често съм виждал че избива ръжда на задната врата (на багажника) омоло стъклото!

Потребителски аватар
Jujeto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jujeto » Пон 28 юни 2004 8:24

На Голф 3 избива ражда на задната врата защото уплатнението под чистачката прегаря с времето и ако си миете колата по честичко. Възможно и там кудето я мият да не я подсушават качествено и за тожа стават тези ражди, иначе никъде другаде не гният.
Но това е поправимо наливаш му малко силикон и няма повече проблеми. Аре със здраве !!!!! :lol: :lol: :lol:

Гост

Мнениеот Гост » Пон 28 юни 2004 8:27

Jujeto написа:На Голф 3 избива ражда на задната врата защото уплатнението под чистачката прегаря с времето и ако си миете колата по честичко. Възможно и там кудето я мият да не я подсушават качествено и за тожа стават тези ражди, иначе никъде другаде не гният.
Но това е поправимо наливаш му малко силикон и няма повече проблеми. Аре със здраве !!!!! :lol: :lol: :lol:

Я обясни за силикона!!!!!
При мен се опита да избие, но веднага я закарах на бояджия(и без това се налагаше пребоядисване на преден капак) и сега е като нова :lol:
А на разни други Голфчета съм виждал че става грозна работа, та ако опишеш как става това със силикона ще е полезно мисля!

Гост

Мнениеот Гост » Пон 28 юни 2004 9:20

:( значи аз карам наи изгнилото VW, незнам каде точно е карана преди мен ,ама маи е било доста влажничко :cry:

Гост

Мнениеот Гост » Пон 28 юни 2004 9:24

Anonymous написа::( значи аз карам наи изгнилото VW, незнам каде точно е карана преди мен ,ама маи е било доста влажничко :cry:

Къде е изгнил!

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Пон 28 юни 2004 9:42

Горното го писах аз :) Значи има ръждичка около оплътненията на багажника ама от вътре6ната страна, и на калника, долу до прага , не е ли готино а? се едно карам опел :cry:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 28 юни 2004 10:06

а аз има ръжда по праговете под предните врати точно-колата е карана в Швеция и Германия, може би затова-там зимата е 9 месеца :cry:

Гост

Мнениеот Гост » Пон 28 юни 2004 10:09

Моята е карана 3 години тук и през останалите от 11 в Германия, а само това за което писах и е!

Потребителски аватар
Jujeto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jujeto » Пон 28 юни 2004 10:26

Ами за силикона има силикон които е термо и водоустоичив черен е на цвят мисля че тубата струваше към 5-6 лева в Mr. Bricolage. Намазва се съвсем тънко около целия заден прозорец или само отдолу. Аз съм си го намазал целия а ти както искаш.
P.S. Но не прекалявай че може да стане грозно. :lol:

Гост

Мнениеот Гост » Пон 28 юни 2004 10:27

Много 10x

Гост

Мнениеот Гост » Вто 29 юни 2004 13:38

Вятъра може да я подсушава отгоре и отпред, но не и отзад нали?
Така че трябва да се посушава качествено!!!!!
Лятото този проблем го няма защото времето е готино.

Потребителски аватар
eViL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eViL » Вто 29 юни 2004 22:40

Anonymous написа:Вятъра може да я подсушава отгоре и отпред, но не и отзад нали?
Така че трябва да се посушава качествено!!!!!
Лятото този проблем го няма защото времето е готино.

Затова трява да я карате малко и назаден ход сутринта правите една обиколка на квартала на заден ход и няма да имате проблем:))
Сега сериозно..мойто (б.р. вече служебно) венто има леки набези на ръжда на покрива точно където почва предния джам и малко на праговете..това е..но е удряна мноо жестоко 2 пъти и не си знае кой и как я е карал и как е слизал бурдюрите с нея..та карана е 1 година в германия и от 95 я кара баща ми и половин бургас сигурно от там са пострадали праговете..
Та кой знае какви поражения от корозия няма..не на последно място е факта, че е поддържана доста добре. Но всичко си е субективно, все пак такова масово ръждясване както опелите дори 1-чките и 2-ките имат по-добра анти-корозионна защита от тях.
Та мнението ми е като цяло, че защитата е много добра. Не е перфектна, но е много добра.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”