Голф3(Венто) и ръжда
- nikolay
- Автомобил: VW Touran 2.0
- Двигател: BMM 2007
Голф3(Венто) и ръжда
Голф3(Венто) и ръжда това съвместими понятия ли са? В неделя един се драчи с мен, че гние ли. Аз на моето Венто нямам грам ръжда и това ми звучи доста абсурдно. Какви са вашите наблюдения?
-
Гост
Голф 3
на Голфа често съм виждал че избива ръжда на задната врата (на багажника) омоло стъклото!
- Jujeto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На Голф 3 избива ражда на задната врата защото уплатнението под чистачката прегаря с времето и ако си миете колата по честичко. Възможно и там кудето я мият да не я подсушават качествено и за тожа стават тези ражди, иначе никъде другаде не гният.
Но това е поправимо наливаш му малко силикон и няма повече проблеми. Аре със здраве !!!!!

Но това е поправимо наливаш му малко силикон и няма повече проблеми. Аре със здраве !!!!!
-
Гост
Jujeto написа:На Голф 3 избива ражда на задната врата защото уплатнението под чистачката прегаря с времето и ако си миете колата по честичко. Възможно и там кудето я мият да не я подсушават качествено и за тожа стават тези ражди, иначе никъде другаде не гният.
Но това е поправимо наливаш му малко силикон и няма повече проблеми. Аре със здраве !!!!!![]()
![]()
Я обясни за силикона!!!!!
При мен се опита да избие, но веднага я закарах на бояджия(и без това се налагаше пребоядисване на преден капак) и сега е като нова
А на разни други Голфчета съм виждал че става грозна работа, та ако опишеш как става това със силикона ще е полезно мисля!
-
Гост
-
Гост
-
Гост
-
Гост
- eViL
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Anonymous написа:Вятъра може да я подсушава отгоре и отпред, но не и отзад нали?
Така че трябва да се посушава качествено!!!!!
Лятото този проблем го няма защото времето е готино.
Затова трява да я карате малко и назаден ход сутринта правите една обиколка на квартала на заден ход и няма да имате проблем:))
Сега сериозно..мойто (б.р. вече служебно) венто има леки набези на ръжда на покрива точно където почва предния джам и малко на праговете..това е..но е удряна мноо жестоко 2 пъти и не си знае кой и как я е карал и как е слизал бурдюрите с нея..та карана е 1 година в германия и от 95 я кара баща ми и половин бургас сигурно от там са пострадали праговете..
Та кой знае какви поражения от корозия няма..не на последно място е факта, че е поддържана доста добре. Но всичко си е субективно, все пак такова масово ръждясване както опелите дори 1-чките и 2-ките имат по-добра анти-корозионна защита от тях.
Та мнението ми е като цяло, че защитата е много добра. Не е перфектна, но е много добра.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”