Боя вьв антифриза
-
oregon
- Автомобил:
- Двигател:
Боя вьв антифриза
Колеги може ли да сложа някаква боя вьв антифриза,за да разбера от кьде го губи.Вече втора година изчезва по маршрута си по малко
, и аз сам в шах.Мисля си да сложа боя за боядисване на яйца, какво мислите?1.6 АБУ
- zooz
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Боя вьв антифриза
измии мотора ...то антифриза оставя белег от където изтича
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Първо газ имаш ли? После огледай си радиатора, виж дали не е моър мокета в купето под пакета на парното,огледай пластмасовите части на охладителната с-ма 
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
И накрая ще се окаже през "ауспуха"...
- inzovo
- Автомобил:
- Двигател:
то и по малко се испарява 
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
При мен когато напълня казанчето до МАХ много бързо спада 1-2 мм.под МИН. и след 3 месеца да го проверя пак си е 1-2 мм. под МИН.
keymaker написа:При мен когато напълня казанчето до МАХ много бързо спада 1-2 мм.под МИН. и след 3 месеца да го проверя пак си е 1-2 мм. под МИН.
и при мен е така голф3 абф,по темата-недей пробва точно с боя за яйца-не може да се отървеш от нея после
-
oregon
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги мерси за отговорите!Смених тройника,капачката,скобите и изолирах радиаторчето на парното.За гарнитурата и главата не дава и един признак да е от тях(от многото)и пак ми губи около 500мл.на 2-3 седмици.Само тест на газове в охл. система не сьм правил.Сьмняваме да не е от водната ,защото скоро като си сменях ремька и я сложих ми прокапа кадето се свьрзва с главата но я свалих изшкурках,селикон и обратно няма геле.Сьщо и от големия радиатор се самнявам,защото доло по рьбовете има сини отенаци на корозия.Теча ми е от около 2 години и няма признак да прокапва от някаде.
- stankofm
- Автомобил: GOLF MK1
- Двигател:
Когато напълниш казанчето за антифриза на макс то когато колата загрее водата се раширява и клапана на капачката изпуска налягането малко по малко .Затова не е хубаво да се пълни догоре
А по въпроса на колегата измий си двигателя и ако имаш течове той антифриза ако е чист остава след себе си
мазно и се вижда
А по въпроса на колегата измий си двигателя и ако имаш течове той антифриза ако е чист остава след себе си
мазно и се вижда
-
oregon
- Автомобил:
- Двигател:
Бллагодаря колега ще я мисля някаква.Накрая ще сменя всичко и ако тече пак от хижа Здравец на доло без шофьор.

Колега малко наизуст говоря, ама съм чувал за някаква боя която свети на ултравиолета светлина, и се използва именно за да се разбере къде е теча, ама повече от това не знам!
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Обикновено антифризът изтича, когато колата загрее и налягането се повиши. Затова гледай за течове, когато колата е загряла и мотора работи. Може отнякъде да забележиш да излизат изпарения, а не теч. 

провери си големия радиатор по снадките дали не се е спукал , и от там да ти се изпарява антифриза и теч да няма
наскоро имах такъв проблем
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”