Passat B3 смяна маншони на кормилна рейка
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна маншони на кормилна рейка
Само не слагайте свински опашки вместо скоби на маншона- това е груба грешка.Опашката не притяга плътно и после влиза вода и гребена ръждясва.После протича..
-
- Автомобил:
- Двигател:
vasko__2 написа:Само не слагайте свински опашки вместо скоби на маншона- това е груба грешка.Опашката не притяга плътно и после влиза вода и гребена ръждясва.После протича..
Не съм съгласен колега, на моя лично го направих тоя номер преди три години и нещо, миналата седмица пак смених маншон и нямаше никаква ръжда или вода

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи от опашката,явно си уцелил или си сложил две.
- ivan_storm
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AVG
- Контакти:
Да не отварям нова тема пиша тук.
"Майстор" ми сменя ябълковидния накрайник ,който се монтира към кормилната рейка към дясното колело на пасат Б5 и хвана маншона от върешната страна със свинска опашка. Гледах и аз и видях, че мястото е много тясно, аве помъчи се човека ама не можа да сложи металната скоба на маншона, та питам дали има някакъв чалъм да се монтира както трябва със скоба за да е сигурно. Май не трябваше да се вади целия маншон ама кой да прочете предварително форума и да дава после акъл на майсторите.
"Майстор" ми сменя ябълковидния накрайник ,който се монтира към кормилната рейка към дясното колело на пасат Б5 и хвана маншона от върешната страна със свинска опашка. Гледах и аз и видях, че мястото е много тясно, аве помъчи се човека ама не можа да сложи металната скоба на маншона, та питам дали има някакъв чалъм да се монтира както трябва със скоба за да е сигурно. Май не трябваше да се вади целия маншон ама кой да прочете предварително форума и да дава после акъл на майсторите.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Вярно ,че е тясно но предполагам не е махнал пластмасата около рейката.Има пластмасов капак,който като се махне се освобождава достатъчно място за достъп.Пак е тясно , но става да се бръкне.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Аз за една година смених 2 накрайника и сега единия пак е разбит. Маншоните видимо са здрави, леко са напукани в гънките, но не са скъсани. Странното е че като сваля накрайника всеки път е подгизнал във вода, той и за тва сигурно заминава. Освен влагата да минава през самата гума. Има ли някакви пластмасови, като прашниците на амортисьорите, че ми писна да ги сменям тия накрайници
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B3 смяна маншони на кормилна рейка
Колеги, Автомобилът е б3 с хидравлична рейка TRW (US). Тръбичката за преливащия въздух между маншонте я няма. Стоят само дупки. Можете ли някой да ми каже тази тръбичка с какво е захваната. Мога ли да прекарам тръбичка каквато намеря? Притеснява ме с какво да я захвана, и ако не я захвана с нищо дали би ми направила проблем.
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Всъщност, правих една Б4ка с такава рейка, която нямаше тези обезвъздушители, сложих си маншона стегнах.. и рейката до ден днешен спи (3 месецa). Предполагам,че няма да е проблем, но нека по запознатите колеги да се изкажат.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Megasquirt написа:Колеги, Автомобилът е б3 с хидравлична рейка TRW (US). Тръбичката за преливащия въздух между маншонте я няма. Стоят само дупки. Можете ли някой да ми каже тази тръбичка с какво е захваната. Мога ли да прекарам тръбичка каквато намеря? Притеснява ме с какво да я захвана, и ако не я захвана с нищо дали би ми направила проблем.
Медна тръба от газаджиите, или от магазин като Хоуммакс, 6 мм външен май беше.
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Сууупер, благодаря, колеги. Просто да я вкарам, тя предполагам сама ще си позатегне, и няма да тръгне да се вади и да прави беля на маншоните?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Е те маншоните там са захванати със скоби и не мърдат. Тръбичката си стои между тях, само че ако не ме лъже паметта тази тръбичка минаваше през един от гумените тампони на захващането на рейката, може и да се лъжа де.
Предполага се, че повече време ще изкара маншона ако има къде да изкарва въздуха като се свива, ама знам би, щом го няма заводски на повечето рейки, значи не е болка за умиране или поне не изкарват маншоните с обузвъздушител драстично повече време от обикновените
Johnsword написа:Всъщност, правих една Б4ка с такава рейка, която нямаше тези обезвъздушители, сложих си маншона стегнах.. и рейката до ден днешен спи (3 месецa). Предполагам,че няма да е проблем, но нека по запознатите колеги да се изкажат.
Предполага се, че повече време ще изкара маншона ако има къде да изкарва въздуха като се свива, ама знам би, щом го няма заводски на повечето рейки, значи не е болка за умиране или поне не изкарват маншоните с обузвъздушител драстично повече време от обикновените
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Да, тръбичката има от къде да мине между тампоните за захващането на рейката. А аз си мислех че някой ми я е откраднал за да я олекоти и да я носи на вторични.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
На тези без тръбичка, въздуха минава през пръта не рейката.Затова на кормилната щанга има каналче ,там където се завива в рейката , да може да минава въздуха.
- pushkata11
- Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
- Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]
vasko__2 написа:На тези без тръбичка, въздуха минава през пръта не рейката.Затова на кормилната щанга има каналче ,там където се завива в рейката , да може да минава въздуха.
Точно така