Passat B3 смяна маншони на кормилна рейка

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна маншони на кормилна рейка

Мнениеот vasko__2 » Чет 23 сеп 2010 18:45

Само не слагайте свински опашки вместо скоби на маншона- това е груба грешка.Опашката не притяга плътно и после влиза вода и гребена ръждясва.После протича..

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Съб 25 сеп 2010 21:31

vasko__2 написа:Само не слагайте свински опашки вместо скоби на маншона- това е груба грешка.Опашката не притяга плътно и после влиза вода и гребена ръждясва.После протича..

Не съм съгласен колега, на моя лично го направих тоя номер преди три години и нещо, миналата седмица пак смених маншон и нямаше никаква ръжда или вода :beer

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Съб 25 сеп 2010 21:42

Зависи от опашката,явно си уцелил или си сложил две.

Потребителски аватар
ivan_storm
Автомобил: Passat B5
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот ivan_storm » Чет 18 авг 2011 11:37

Да не отварям нова тема пиша тук.
"Майстор" ми сменя ябълковидния накрайник ,който се монтира към кормилната рейка към дясното колело на пасат Б5 и хвана маншона от върешната страна със свинска опашка. Гледах и аз и видях, че мястото е много тясно, аве помъчи се човека ама не можа да сложи металната скоба на маншона, та питам дали има някакъв чалъм да се монтира както трябва със скоба за да е сигурно. Май не трябваше да се вади целия маншон ама кой да прочете предварително форума и да дава после акъл на майсторите.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Чет 18 авг 2011 16:01

Вярно ,че е тясно но предполагам не е махнал пластмасата около рейката.Има пластмасов капак,който като се махне се освобождава достатъчно място за достъп.Пак е тясно , но става да се бръкне.

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 07 яну 2013 11:25

Аз за една година смених 2 накрайника и сега единия пак е разбит. Маншоните видимо са здрави, леко са напукани в гънките, но не са скъсани. Странното е че като сваля накрайника всеки път е подгизнал във вода, той и за тва сигурно заминава. Освен влагата да минава през самата гума. Има ли някакви пластмасови, като прашниците на амортисьорите, че ми писна да ги сменям тия накрайници

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B3 смяна маншони на кормилна рейка

Мнениеот Megasquirt » Съб 23 юли 2016 20:57

Колеги, Автомобилът е б3 с хидравлична рейка TRW (US). Тръбичката за преливащия въздух между маншонте я няма. Стоят само дупки. Можете ли някой да ми каже тази тръбичка с какво е захваната. Мога ли да прекарам тръбичка каквато намеря? Притеснява ме с какво да я захвана, и ако не я захвана с нищо дали би ми направила проблем.

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Нед 24 юли 2016 8:14

Всъщност, правих една Б4ка с такава рейка, която нямаше тези обезвъздушители, сложих си маншона стегнах.. и рейката до ден днешен спи (3 месецa). Предполагам,че няма да е проблем, но нека по запознатите колеги да се изкажат.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 24 юли 2016 8:53

Megasquirt написа:Колеги, Автомобилът е б3 с хидравлична рейка TRW (US). Тръбичката за преливащия въздух между маншонте я няма. Стоят само дупки. Можете ли някой да ми каже тази тръбичка с какво е захваната. Мога ли да прекарам тръбичка каквато намеря? Притеснява ме с какво да я захвана, и ако не я захвана с нищо дали би ми направила проблем.

Медна тръба от газаджиите, или от магазин като Хоуммакс, 6 мм външен май беше.

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Megasquirt » Нед 24 юли 2016 9:52

Сууупер, благодаря, колеги. Просто да я вкарам, тя предполагам сама ще си позатегне, и няма да тръгне да се вади и да прави беля на маншоните?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 24 юли 2016 21:37

Е те маншоните там са захванати със скоби и не мърдат. Тръбичката си стои между тях, само че ако не ме лъже паметта тази тръбичка минаваше през един от гумените тампони на захващането на рейката, може и да се лъжа де.
Johnsword написа:Всъщност, правих една Б4ка с такава рейка, която нямаше тези обезвъздушители, сложих си маншона стегнах.. и рейката до ден днешен спи (3 месецa). Предполагам,че няма да е проблем, но нека по запознатите колеги да се изкажат.

Предполага се, че повече време ще изкара маншона ако има къде да изкарва въздуха като се свива, ама знам би, щом го няма заводски на повечето рейки, значи не е болка за умиране или поне не изкарват маншоните с обузвъздушител драстично повече време от обикновените

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Megasquirt » Нед 24 юли 2016 22:58

Да, тръбичката има от къде да мине между тампоните за захващането на рейката. А аз си мислех че някой ми я е откраднал за да я олекоти и да я носи на вторични.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Вто 26 юли 2016 21:07

На тези без тръбичка, въздуха минава през пръта не рейката.Затова на кормилната щанга има каналче ,там където се завива в рейката , да може да минава въздуха.

Потребителски аватар
pushkata11
Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]

Мнениеот pushkata11 » Чет 28 юли 2016 13:00

vasko__2 написа:На тези без тръбичка, въздуха минава през пръта не рейката.Затова на кормилната щанга има каналче ,там където се завива в рейката , да може да минава въздуха.

Точно така :th_up А относно тръбичката, не е нищо специално, но е важна ! Защото въздуха трябва да "прелива" от единия маншон в другия, и обратно ;)

Върни се в “Passat”