Какви са оборотите на АФН. Влияели центровката на оборотите
Какви са оборотите на АФН. Влияели центровката на оборотите
Какви трябва да са оборотите на празен ход на АФН двигател 110 к.с. При мен са 861 об. и по изчетеното във форумите на повечето колеги са толкова. Но казват, че за този двигател трабва да са 903. Като ги направя на 903, самият двигател става по шумен и май повече се натоварва. Нека специалистите си кажат мнението.
Последна промяна от macrosito на Чет 07 окт 2010 7:40, променено общо 2 пъти.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Какви са оборотите на АФН ТДИ 110к.с.
На 903 ти е излезнала от завода. Центровката ако е добра ще работи най-добре на тези обороти
Ако ги направя на 903, има ли вероятност да имам проблем с паленето и центровката да се промени.
До скоро и при мен бяха 861, но след като ги вдигнах на 903 работата на мотороа ми допада доста повече. В никакъв случай не е по- шумен. Между другото има ли някаква връзка между по- ниските обороти (861) и прекодирането на автоматични скорости?
Стана ми интересно, защото при мен бяха точно 861 и беше на автоматични. 

Купих си кабел за Ваг Ком преди няколко дни. Показами 861 и е на ръчни, не съм тествал как ще се държи на автоматични. При 903 малките вибрациики в купето намаляват, ще имам ли проблем с центравката ако ги вдигна на 903 или някакви други.
Не няма да имаш проблеми. За да си спокоен виж милиграните на празен ход и центовката на TDI Timing.
Милиграмите са ми 2.8, помпата ми я настройва майстора от Продимчец(Ловешко), центровката днес ще я гледам.Но милиграмите се менят като е студена са 4, а като загрее са 2.8, това той го установи.
Нормално е да са с различни стойности на студен и загрял мотор. А иначе като стойност са ОК. И при мен са горе долу така.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
На мен ми работи на 950об. стрелката седи м/у 900 и 1000 об.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
prostakel написа:На мен ми работи на 950об. стрелката седи м/у 900 и 1000 об.
не гледай стрелката, на ваг-ком може и 903 да ти покаже. Виждал съм Аhf, ajm и още една ПД, всички са на 903 оборота като са центровани правилно
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
На ВАГ не съм гледал с точност колко са оборотите.
Довечера ще вдигна оборотите на 903 и ще кача снимка на центровката, да кажат специалистите как е.
На 861 двигателя работи по меко и няма да ги променям на 903. Прекодирах на автомат, в ниските обороти е много по пъргава, но като покарах около 2 км., оборотите паднаха на 819 при 32768. Върнах на ръчна и заспаха на 861 и така го оставям. Това е центровката, как е?
Само да добавя, като сменя от падащото меню на АФН двиг. центрофката е същата.
Само да добавя, като сменя от падащото меню на АФН двиг. центрофката е същата.
Върни се в “Дизелови агрегати”