Бихте ли взели това джипче?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Бихте ли взели това джипче?

Мнениеот group® » Пон 27 сеп 2010 20:30

Ronin написа:Първо това е сув а не джип...разликата е от земята до небето

Знаем, че джип (Jeep) е марка нали?! :wink: :lol:

Иначе ходих преди време да гледам в шоу рума един Дъстер, подмамен от ниската цена.
Много кофти и евтин интериор (пластмасата най-вече - мерише на китайско).
Кофти боя - беше цялата в боклучета от боядисването. Сори ама някои хора и в гаражите си боядисват по-добре. Това ми дава основания да мисля, че и под лака не е особенно качествено.
За техниката не мога да кажа, но в Ауто билд много го хвалят напоследък (цена-качество).

Лично аз не бих го взел, не защото е румънско или нещо такова, а защото след 2-3 години няма да има цена.
А ако си взема едно Паджеро, примерно, за тези пари (съответно по-старо), след 2-3 години цената ще е значително по-висока от тази на Дъстера.
И когато се сложи на кантар всичко - застраховки, прехвърляния, поддръжка, обезценяване ...., не ми излиза сметката.
А има такива хубави стари машинки - истински 'жипки :lol:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 27 сеп 2010 20:41

85 коня мотор е за клио, не за джип :bishop Освен това каква е идеята да си вземеш джип, който не е 4х4...

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Пон 27 сеп 2010 20:44

Колкото и да е ново,колкото и да е запазено...за тези пари бих заложил на друга доказана марка макар и да не е последен модел :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 27 сеп 2010 20:48

group® Колега не искам да прозвучи някак си заяждащо но бих казал че този автомобил за нашият стандарт е меко казано перфектен! Сега вярно е че темата е кой би го взел, и кой не! Всеки си има критерии за автомобил! Но само на едно не съм съгласен с теб! Аз лично съм виждал такъв автомобил в Гърция, точно на Аспровалта беше паркирана до моята кола и съм я огледал от до! Колата беше точно тази от снимката със спойлерчета и всичко как си е! И да ти кажа честно външният вид и беше по-добър от някой автомобили който излизат чисто прясни от боядисване! Не ме разбирай погрешно не ти давам акъл, но незнам ти каде си го гледал този автомобил който имал проблеми по-боята, явно е бил само за мостра, или са се изложили както винаги :screwy Но определено да си кажем честно новото си е ново, като качество и разходи по него! Ти казваш че би си взел друга марка автомобил вместо нова кола за 10 бона! Да но този автомобил за 10 бона ще ти излезе 15 бона докато го вкараш в ред, а гаранция за него няма кой да ти даде! Докато при новият автомобил е друго! Караш 5 години и не му мислиш! И ако мислиш че ще държи повече цена старото возило от новото, то е така защото ние Българите робуваме на марки! А назапад хората гледат годината на колата и в какво състояние е от кък купи и т.н та да не навлизаме в подробности но жалко че все още неможем да си поднивим парка с нови коли! Пожелавам ти да покараш 2,3 години само чисто нови коли, и ще се обедиш че Дачиа не е толкова лош автомобил! А и по този начин парка на държавата ни ще се поднови !

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Пон 27 сеп 2010 20:51

Опппааа Дачия-ПЛАСТМАСА
От личен опит говоря,тези автомобили дори и за служебен автомобил не са добри,двигателя му се молиш да ....ахааа айде,аиде да изпреварим този автомобил :| За поддръжката да,евтино излиза,но всичко друго е минус.

Много голям и по хубав избор има за друг автомобил.

На първо място Audi Allroad :twisted:
Един Голф или Ауди А3 4х4 ще разкажат играта на Дачията,да не говоря за истински джип на добра цена.

Land rover Freelander td4
Jeep Grand cherokee
Ясно е всичко,всеки би карал тази Дачия,ако му я дадат без пари,но много малко хора биха си купили това нещо на старо,а да не говорим ново,да си дадат парите за това нещо... :woooow: :no-no

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 27 сеп 2010 20:58

Mihailov78 написа:Колата е ОК за нашите условия отвсякъде :да: Икономичен дизел, голям клиренс, усилено окачване, евтина поддръжка, съвремен дизайн.

О,кей е ако беше 7-8х лв :Mr Green Fun А тоя кокошарник не може да се сравнява даже с комфорта на Лада 7-ца или с проходимостта на Нивата :wink:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 27 сеп 2010 21:00

He

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 27 сеп 2010 21:03

по-добре си вземи Логан салона е по-широк и е също толкова висок вътре чувството е все едно си в малък джип Сандерото не го превъзхожда с нищо

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 27 сеп 2010 21:16

Това няма нищо общо нито с джип, нито със SUV. Това е просто сандеро с леко по-висок клиренс и малко повече пластмаса по екстериора. Такова нещо не бих си купил никога. Ето и нещо интересно за по-големия събрат на Сандерото:
http://www.autolatest.com/en/news-detai ... oose-test-

Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_
Автомобил: Golf GTI
Двигател: 300++hp

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Пон 27 сеп 2010 21:17

PagocmuH :да:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11285002341365878&f1=details
Малко Off-topic:
Преди години един приятел си купи китайски скутер, скутера изкара 3 години, аз имах ямаха джог 93-та. купих го 10 годишен, карах го 4 години и го продадох и още го карат, а скоро ще стане на 20 години,2 пъти му е сменяно бутало и сегменти :)
Може да греша, но предпочитам доказани марки, пък и визуално колата никак не ми допада, възможно е заради емблемата :beat_butt2

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 27 сеп 2010 21:20

Защо бъркате лек автомобил с джип? :screwy Това е лек автомобил с повишен клиренс (155 мм.) и здраво окачване. Като такъв си е баш за нашите условия, при това чисто нов с евтина поддръжка. Човека много правилно се е насочил :idea: И Дачия вече е Рено, не е със соц качество.

Сега, ако говорим за джипове - това вече са съвсем друга категория автомобили. За поддръжката им да не говорим (един нов мотор за G класа струва колкото цялата Дачия). Там цените за НОВ ДЖИП стартират от 60 000 - 80 000 лв, за поддръжката и Космоса не говорим (Добър ден, дай едни 2000 за днеска).

Последна промяна от Mihailov78 на Пон 27 сеп 2010 21:21, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 27 сеп 2010 21:20

отвън може и да са го докарали на вид, но интериора е трагедия, евтиния и грозни копчалъци и табло
ако ти го дават за 10 000 давай

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Пон 27 сеп 2010 21:28

Колега _DIESEL_POWER_ тоя Allroad ще надживее 5 такива Дачии най-малко
:beer :beer :beer :mrgreen: :applause: Друго си е като кажа quattro
Тва Ауди слага мнооого СУВ автомобили в задния джоб,да не говорим за качество,лукс и возия.

Изтрийте темата,че чак се ядосвам на тая Дачия.

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Пон 27 сеп 2010 21:31

Отвън е приемлива, но вътре е ужасна, дори не бих се изсрал в нея (моля за извинение). Интериора е същия като на Логан и за да боравиш с бутоните за парното ти трябва едногодишен курс по йога, за да успееш да си пуснеш парното без да си изкълчиш ръцете или да катастрофираш, защото си се зазяпал къде са аджеба шибаните копчета и как по дяволите да ги достигна..... Отврат.... За двигетелите: Тия от Рено само са си сложили името (за да го опетнят). Дизела 1.5 с турбо е с егати и мъртвите коне, не дай си Боже да се наложи да изпреварваш и на задна да върнеш пак ще се челосаш. Значи карал съм 1.5 DCI на Меган и колата летеше, а тоя уж същия, ама ако я буташ ще е по-добре. А това, че поддръжката е евтина, е благодаря аз за тази евтинийка, по-добре да дам някой лев повече за поддръжка, ама да ме кефи колата, отколкото да ми е тънка поддръжката, но да се псувам всеки път, щом я видя пред нас....

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 27 сеп 2010 21:36

Е хубаво де,всичко не му харесвате пластмасата.Що тогава не карате Бентли и Ролс-Ройс??? Те са със скъпи дърва и кожа :wink:
Да,ама са скъпи! Ами за това е пластмасата на Дачия-та е такава-защото е евтина колата. Нема безплатно нищо на тоя свят.Не може хем нова от завода да струва 12-13 хилки,хем да има 12 цилиндъра,орехово дърво и биксенон с лупи или LED-фарове.
И тази Дачия си е чисто Рено. Същата работа като Шкода-та по която много сега точат лиги и VW.
И последно-Дачията прави ебахти продажбите (нищо,че не я харесвате) и сега от Шкода творят евтин модел да откраднат част от клиентите на Дачия :012:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”